bodebrixen anbefaler

Den ene halvdel af duoen Bodebrixen Andreas Brixen har været så venlig at sende os en række af de numre, han går og nyder i øjeblikket. Bodebrixen, der spiller på Stengade den 8. marts som en del af Poetry In Mono, har ikke spillet i snart et år, og derfor skal det blive spændende at se, hvad gruppen bringer til fadet, når de atter betræder scenegulvet til et glædeligt gensyn.

Ikke desto mindre så kan man nyde Hr. Brixens musikalske anbefalinger indtil da:

Dungen – Panda:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/18003609″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ iframe=”false” /]

– Det er et fedt nummer fra en super fed plade. Jeg elsker at de synger på svensk. Og fantatisk fed trommelyd…

Crosby, Still, Nash & Young – Carry On:

– Vi skal snart i studiet med Mechanical Bird. I det band bliver der lyttet meget til musik før 1970’erne. Det er jo en gammel klassiker det her, men vokalharmonierne er bare lige i skabet, og jeg elsker skiftet midt i nummeret.

Real Estate – Green Aisles:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/23914380″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ iframe=”false” /]
– Dejlig sommerlyd. Man får det lidt bedre når man lytter til Real Estate

Loney Dear – What have I become:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/19488866″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ iframe=”false” /]
– Loney Dear er jeg ret så vild med, og jeg har lyttet meget til hans plader. Her er det fra hans nyeste. Dejlig pop med dejlig tekst.

Bodebrixen spiller sammen med Girlfriends den 8. marts på Stengade. Tilmeld dig her.

…the fox father

Nu er det en sjælden gang i mellem, at jeg går ind på denne blogs kladde-funktion, og tjekker hvilke indlæg der er blevet g(l)emt, eller om der er nogen, der er blevet startet på med de bedste intentioner. Dette er en af netop disse, og det er en musikvideo til nummeret Battle Hymn of the Fox Father af Dad Rocks! fra dennes ganske udmærkede plade Mount Modern fra i fjor.

Det er udpluk fra børnekortfilmen Den Gyldne Kolibri, som gør sig ganske fremragende i selskab med Snævar Albertssons mørke røst og fine tekstunivers, der på mange måder har mange ligheder.

Nyd venligst den dejlige sommerdagsindledning, og forestil dig, at solen for alvor snart bider sig fast. Det kunne lyden af Battle Hymn of the Fox Father god hjælpe til, vil jeg vove og påstå.

Se mere til Dad Rocks! her, og se mere til filmen her.

i’m in control

For efterhånden et par år siden, stødte jeg på to unge gutter vednavn Jakob Bøcher Müller og Frederik Gøtzsche, som havde det her band kaldet Forgotten Fields On Fire. Siden dengang har bandet dels skruet ned for koncertaktiviteten og skiftet bandnavn til Jetsi Kain. Men de har også fundet sammen med Aske Bode og Caspar Hesselager i Pinlig Tavshed studiet på Nørrebro og indspillet et par håndfulde af alle de mange mange sange drengene har liggende i skuffen. Et samarbejde der har båret frugt og er blevet til en fuldlængde plade. Udgivelsesdatoen har der endnu ikke fundet nogen rygter om, men de har i dag sluppet deres førstesingle I’m In Control løs, og i kan lægge ører til den her:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/37220042″ params=”auto_play=false&show_artwork=true&color=0646f0″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Pladen skulle eftersigende være eminent og tager lidt afstand fra det “beatleske” som de havde gang i på favoritnummeret Under Your Skin. Men det vil tiden jo vise…undertegnede ser i hvert fald frem til at lægge ører til den.

chorus grant

Kristian Finne Kristensens (eks-The River Phoenix) soloprojekt under navnet Chorus Grant er virkelig vokset på mig her på det sidste med sit debutalbum. …And the Villa Nova hedder det, og det er en utrolig alsidig plade, hvor der både bliver præsenteret popmusik af den helt storladne slags, ligesom han også virkelig formår at servere nogle hårrejsende (tragiske) ballader.

Blood Brothers er en af dem, som du kan se ovenfor. Og videoen er en lidt hårdfør en af slagsen, hvor de fleste måske kender til situationen og følelsen – med undtagelse af slutningen, der (forhåbentlig) er de færreste, som har oplevet.

Der findes flere af den slags på albummet. For eksempel vil jeg anbefale Her Face In the Sun og Everything Red, der befinder sig i samme boldgade som Blood Brothers. Materialet på …And the Villa Nova er dog virkelig af den høje slags, så der er al mulig grund til at kigge lidt nærmere på Finnes pseudonym (kombination af basketball-spilleren Horace Grant og en omkvæds-kompetence). Det en plade, der emmer af gode historier og nerve.

Du kan læse et interview undertegnede havde fornøjelsen af at lave med Kristian Finne Kristensen.

koncert-anbefalinger

Det er jo nærmest en tradition, ligesom med årslister, at komme med en anbefalende oversigt over årstidens bud på de bedste koncertoplevelser, som man enten virkelig godt kunne tænke sig at tage til, eller som man bare glæder sig til udover alle grænser. Her er en kronologisk liste:

Future Islands + Girlseeker @ Loppen fredag d. 24. februar BILLET
Dirty Beaches @ Stengade tirsdag d. 28. februar BILLET
Loney Dear @ Ideal Bar onsdag d. 29. februar BILLET
The Drums @ Amager Bio onsdag d. 7. marts BILLET
We Have Band @ Lille Vega torsdag d. 22. marts BILLET
Cass McCombs + Sink Ships @ Musikcaféen (KBH) mandag d. 19. marts BILLET
Peter Doherty @ Amager Bio søndag d. 1. april BILLET
Xiu Xiu + support @ Stengade fredag d. 13. april BILLET
Kings of Convenience @ Store Vega lørdag d. 15. april (A-sides) BILLET
Kings of Convenience @ Lille Vega søndag d. 16. april (B-sides)
Bowerbirds @ Lille Vega søndag d. 22. april BILLET
Larsen & Furious Jane + support @ Stengade lørdag d. 28. april BILLET
Ryan Adams @ Falconer Salen mandag d. 7. maj BILLET

Af dem jeg ser allermest frem til af ovenstående, og helt sikkert vil være at finde iblandt publikum til, vil være Dirty Beaches, Loney Dear, We Have Band, Xiu Xiu og Cass McCombs. Uf det bliver et lækkert forår! De resterende, er koncerter jeg meget gerne vil til, men har ikke råd til at gå til dem alle, så der skal desværre prioriteres.

Det er jo lidt subjektivt at anbefale koncerter hvor man selv har haft en finger med i spillet…men jeg kan ikke komme udenom det, for vi i Poetry In Mono har også disket op med et par aftener i marts og april som virkelig sparker røv!

Torsdag d. 8. marts bliver en farverig og meget dansabel aften i selskab med Bodebrixen og Girlfriends. Det er endda Girlfriends’ debutkoncert. Til at underholde før, imellem og efter koncerterne, får vi besøg af DJ Mexican Golf (Big Oil Rec), som nok er blandt de største musiknørder jeg kender. Det bliver en uforglemmelig farverig aften fyldt med balloner og konfetti og smil. Køb billet i forsalg her.

Og tjek da lige Girlfriends’ søde søde video ud her:

GIRLFRIENDS – When You’re Young (En kärlekshistoria – 1970) from GIRLFRIENDS on Vimeo.

Fredag d. 20. april inviterer Poetry In Mono til “senior prom” i selskab med Girls Love Rallie, Hell Is In Hello og Starcrash. DJ’en er ikke blevet fundet endnu. Men alene bandsene burde være nok i sig selv til at dukke op til en dejlig musikalsk oplevelse. Billetter købes her.

arkitekten

Jeg ved ikke helt, hvorfor dette herlige nummer dukkede op nu, men det gjorde altså. Arms and SleepersThe Architekt. Det er sådan et dejlig et af slagsen, og den formidable duo, forvalter virkelig dette nummer på en ligefrem udsøgt måde.

Et dejlig organisk beat suppleret af guitar, klokkespil og synth. Nyd det selv her i de formildende februar-dage.

 

barndomsminder

Dengang jeg var lille, kom en stor dame til byen. Der var et værre postyr, da det ikke er hver dag at der kommer en verdens-diva til Kolding. Whitney Houston skulle spille på byens stadion og jeg sad på mit værelse og råspillede hendes sange og ønskede at jeg skulle ind og se hende. Én af mine fars kollegaer skaffede mig en 1×1 meter stor plakat som kom op over min seng og prydede mit lyserøde pigeværelse.
Men koncerten var selvfølgelig udsolgt, og jeg fik at vide at jeg var for lille til at komme afsted alligevel. Men min far tog mig med ud på en lille køretur på den varme sommeraften i 1993 og vi fandt et lille spot på en bakke lige ovenfor stadion hvor man kunne få et glimt af storskærmen og høre musikken. Det var en meget stor oplevelse, som jeg aldrig glemmer…

poetry in mono #4 i glimt


Talking to Turtles var først på scenen. Duoen blev suppleret af Let Me Play Your Guitar, men vi fik også et fornemt og intimt sæt, hvor duoen spillede sin minimalistiske singer/songwriter-folk.
Let Me Play Your Guitar tog over med, og de spillede deres catchy melodier med stor indlevelse.
Den danske folk-rock gruppe skruede en smule op for volumen, og var generelt ret skiftende i det dynamiske udtryk.
Det var desuden de to gruppers første koncert på en længere turné rundt i landet.
Let Me Play Guitar spillede størstedelen af numrene fra deres debut, men gav også et par smagsprøver på nyt materiale. Der så sandelig lyder meget spændende.
De to grupper blev til sidst atter forenet på scenen, og det fungerede ganske godt. De leverede et cover af "Jolene" (så vidt jeg husker), som var en fin fortolkning.
Nuvel. Det var en dejlig aften med to meget melodiske og folkede grupper, der både leverede det afdæmpede og det mere uptempo - til tider støjende. Vi vil gerne sige mange tak til både grupper og publikum, for at bakke op om koncerten!

Vi takker desuden fotograf Michael M. Jensen for hjælpen med at skyde et par dejlige fotos fra Poetry In Monos fjerde arrangement (uheldigvis ikke så mange af første gruppe – da undertegnede forsøgte sig med kameraet), hvor Talking To Turtles og Let Me Play Your Guitar videreførte deres udmærkede samarbejde fra Spot i fjor – med succes. Du kan stadig fange dem sammen, hvis du er i Tyskland.

Næste Poetry In Mono-arrangement er den 8. marts på Stengade, hvor Bodebrixen og Girlfriends kommer forbi – det bliver en fest.