spot optakt: “spot-gunnar” aka gunnar k. madsen

hvis nogen havde sagt til mig, at jeg skulle vente i hele 2 år og 5 måneder, før jeg kunne slå mig løs i musikkens svar på “tivoli for voksne” aka spot festival, så havde jeg sgu ikke troet dem. men sådan blev det, og det har været savnet utroligt meget – så vi glæææææder os som små børn til jul til torsdag i næste uge, hvor det hele går løs igen. og det endda uden nogen som helst former for restriktioner. hurra! traditionen tro laver vi her på bloggen en form for optakt til festivalen. i år bliver den meget kortere end den plejer, men det er også godt at prøve noget nyt engang imellem.

undertegnede har været så heldig at fange “spot-gunnar” aka gunnar k. madsen, som er sekretariatsleder på spot festival. førhen var han sekretariatsleder på genreorganisationen ROSA, som stod bag spot festival, men nye regler har gjort, at genreorganisationer ikke længere må drive deres årlige festivaler, og man har i den forbindelse valgt at skille ROSA og spot ad. gunnar er heldigvis fulgt med over i spot regi, så vi tænkte at det var tid til at tage temperaturen på spot festival med ham, og det tegner altsammen rigtig godt;

hvor mange forskellige versioner af spot har været i spil?

spot var oprindeligt planlagt primo 2021. den dato flyttede vi til medio juni 2021. i foråret flyttede vi spot til medio september. 3. gang er lykkens gang.

og det må man så sandeligt sige at det er, da spot kommer til at gå helt uden om nogen som helst former for restriktioner.

den skarpe spot-gænger vil lægge mærke til at scenerne i scc (scandinavian congress center) er blevet skrottet, til fordel for ridehuset og parken foran musikhuset, som i efterhånden mange år har været ude af spillet. noget af det bedste jeg husker fra mine første spot festivaler, var hele det liv der var i parken foran musikhuset med scener og boder, som årets set-up får mig til at tænke tilbage på.

ja, det var fedt – men ekstremt dyrt, da vi et år fik skybrud og regn hele weekenden. det havde nær kostet spot livet, hvorfor vi besluttede ikke, at være så afhængige af udendørs scener, selvom de var fede.

har COVID spillet ind ift. placeringen af scenerne i år?

absolut. de restriktioner, der var gældende på PLANLÆGNINGSTIDSPUNKTET, gjorde det nødvendigt for os at råde over mange kvadratmeter, grundet publikumsbegrænsningerne. hvis vi skulle rumme tilstrækkeligt med publikummer, så vi kunne holde et realistisk budget, måtte vi i år nedjustere de små scener til fordel for større. lidt mindre charmerende og dyrere i sig selv, men helt nødvendigt for at få lov til at lukke flere tusinde ind. derfor står vi nu også med en afviklings-logistik, der på nogle områder er ulogiske, da der ikke længere er restriktioner, men nu er det for sent rent praktisk, logistisk, og økonomisk at ændre på det.

hvad er der ellers af nyt for spot festival i år?

spot har altid haft en høj grad af kønsdiversitet i sit line up, det gælder også i år, måske endda endnu mere end tidligere. det skyldes ikke så meget, at vi kurateringsmæssigt har ændret politik, men snarere at vores faglige kuratering fortsat følger med tiden, hvor der reelt er et større udbud af kvindelige kunstnere. ellers er der ikke noget nyt i den forstand. vi forsøger at være tro mod vores koncept omkring ny musik, og så må andre vurdere os derudfra.

hvad skal vi særligt glæde os til i år?

det vil være helt individuelt, hvilken musik den enkelte glæder sig til at høre, men jeg håber da, at vores udendørs scener kommer til at virke sådan som du selv beskriver tidligere års stemning på pladsen. en ny ting er, at nu kan publikum helt problemfrit tage øl og drikkevarer med både ind i og ud af musikhuset.

er der noget du glæder dig til specielt til i år?

simpelthen bare forløsningen – at komme igang. høre de mange bands få forløst deres lyst til at spille og være på festival. møde kolleger og venner i faget, samle erfaringer op og lægge nye planer for ambitionerne med spot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *