Heister

Det sympatiske lille århusianske selskab Kanel Records har atter skrevet med et nyt navn. Sidste gang vi havde Kanel på dagsordenen, var det med Snævar Albertssons soloprofjekt Dad Rocks! (der sidenhen har fået opmærksomhed fra NME – sejt!) Denne gang ligger de genremæssige perspektiver ikke langt fra selvsamme kunster.

Navnet på orkesteret er Heister. De stammer fra Ford Lauderdale, Florida, og har for nylig indspillet blandt andet nummeret du finder nederst i dette indlæg. Trioen har selvfølgelig valgt at indspille skidtet inde i et skab. Jeg må erkende, at jeg ikke konkret kan høre det på optagelsen, til gengæld må det have haft en effekt det samlede lydbillede, som er utrolig intimt, og af en yderst behagelig slags.

Musikken er virkelig hyggelig og med et virvar af håndspillede instrumenter. Guitar, ukuele,  harmonium, klokkespil og perkussion. Derudover er det en virkelig behagelig vokal, der i høj grad slægter navne som Nick Drake og Sufjan Stevens på.

Det bedste af det hele er, at der den 27. september udkommer en 7″ split single mellem Heister og Dad Rocks! Så er der vidst ikke nogen undskyldning.

Mp3: Heister – Fairfield (Via Kanel Records)

Et pragtfuldt efterår

Da The Tallest Man On Earth spillede for et fuldstændig proppet Din Nye Ven i foråret, og undertegnede måtte gå forgæves (ligesom rigtig mange andre), rygtedes det rimligt hurtigt efterfølgende, at han ville vende stærkt tilbage til efteråret og højst sandsynligt i Lille Vega. Rygtet talte sandt, og den koncert er nu én af de koncerter jeg glæder mig allermest til i det kommende efterår, sammen med en række andre koncerter og events. Herunder er mit bud på hvad der er et godt koncertefterår i København (Rune kommer med sit bud på Århus nederst):

September
09-110910: Klub Geyser Festival
200910: Phosphorescent, Lille Vega
210910: Blonde Redhead, Lille Vega
23-250910: Independent Waves
250910: Mystery Jets, Lille Vega

Oktober
101010: Ken Gudman Prisen, Amager Bio
141010: of Montreal, Amager Bio
231010: The Divine Comedy, Lille Vega
241010: Ariel Pink’s Haunted Grafitti, Loppen

November
031110: Ed Harcourt, Lille Vega
221110: The Walkmen, Amager Bio

December
031210: Foals, Lille Vega
091210: The Drums, Lille Vega

101210: The Tallest Man On Earth, Lille Vega

Som overskriften af indlægget bærer præg af, så er dette efterår fuldstændig spækket med gode kunstnere, både i København, hvad Rikkes liste eksemplificerer, men så sandelig også i Århus. Undertegnede har udformet en liste med de koncerter, som jeg i allerhøjeste grad vil bestræbe mig på at være til stede ved. Derudover skydes semestret i gang af Århus Festuge, som i år gentager de succesfulde koncertaftenener 2013 og The Medium Rare Sessions. En af sidste års bedste koncerter, var netop ved The Medium Rare Sessions, hvor konceptet er, at det samme backing-band (The DeSoto Caucus) hele aftenen med skiftende kunstnere (Se blandt andet mere om det på denne liste). Medium Rare Sessions løber i år af stablen den 31. august og den 2. september. Den efterfølges af 2013, der finder sted den 3. og 4. september med navne som FM Belfast og Cody. Derudover er der også arrangeret musik på Bispetorv foran domkirken endnu engang, hvor der er musikere fra hele sprektret. Der er for eksempel en række anbefalesesværdige Karrierekanon-bands, samt større mere etablerede bands. Anbefales kan også det uofficielle åbningsarrangement i morgen, torsdag den 26. august, hvor et navn som Staff Benda Bilili, som undertegnede dansede natten lang til på årets Roskilde Festival, optræder. Særdeles anbefalesesværdigt. Se mere af programmet her.

Nå, men udover at festugen endnu engang sætte koncert-sæsonen i gang, så er for alvor også skruet op for blusset hos spillestederne. Jeg vil ikke umiddelbart kommentere så meget på min liste, men jeg vil blot understrege og anbefale at man tager ind og ser Teenage Fanclub og Ariel Pink’s Haunted Graffiti. Fantastiske gamle powerpoppere og ikke mindst 80’er-skizo-indie-pop fra i år. Det er jeg personligt sikker på, bliver nogle af Århus’ musikalske højdepunkter i år. De to og så The Magic Numbers…og Midlake…ogLamchop…og…arhh hvor er der mange!

September:
010910: Band Of Horses, Voxhall
030910: Omar Souleyman, Atlas
040910: 2013 – Cody + Simon Lynge, Voxhall (Som en af to aftenen med 2013 i Århus Festuge)
090910: Hjaltalín, Train
230910 – 250910: Newbees Festival 2010, Studenterhus Aarhus
300910: Mimas + Dad Rocks! + Kings Light Infantry, Musikcaféen Århus

Oktober:
011010: Sleep Party People + Shout Wellington Airforce, Musikcaféen Århus
041010: Porcupine Tree, Train
081010 + 091010: RECession Festival, Voxhall + Vestergade 58 (Heriblandt Thee Attacks, Ghost Society, Reptile And Retard m. fl.)
181010: The Magic Numbers, Voxhall
251010: Ariel Pink’s Haunted Graffiti, Voxhall

November:
071110: No Age, Voxhall
091110: Murder (Duo), Musikcaféen Århus (Den første af to koncerter)
141110: Teenage Fanclub, Voxhall
171110: Midlake, Voxhall
201110: Respekt Part 1 (Østkyst Hustlers + MC Einar + Humleridderne), Scandinavian Congress Center Århus
211110: Imogen Heap, Voxhall
231110: Broken Social Scene, Voxhall
281110: Lambchop, Voxhall

blaavinyl.dk byder velkommen!

blaa vinyl har nu været inaktiv i næsten en hel måned, til dels på grund af diverse ferier der skulle afvikles og til dels på grund af den side, du befinder dig på lige nu. Den er vi utrolig glade for at kunne præsentere for jer, og det er noget vi har glædet os rigtig meget til.

Efter mange overvejelser besluttede vi nemlig for et efterhånden lang stykke tid siden, at vi havde lyst til at have lidt mere råderet over vores eget layout, og selve serverpladsen vil være gavnende for os i fremtiden. Derfor er den gamle side på wordpress (blaavinyl.wordpress.com) nu blevet erstattet med blaavinyl.dk. Profilen er den samme, men layoutet er nyt.

Layoutet har Asger Behncke Jacobsen fra Kolding Designskole stået for, og vi er rigtig glade for det resultat der er kommet ud af det. Også vores gode ven Anders Mortensen har hjulpet os med at få det hele op og stå. Og dem er vi meget taknemmelige overfor, da vores egne programmerings- og designevner er yderst begrænsede.

Som sædvanlig har vi stadig mange jern i ilden, så selvom vi i fremtiden vil forsøge at have en hyppigere update-rate herinde, så er blaa vinyl stadig for vores egen fornøjelses skyld og altså uden kommercielle bagtanker.

For en nemheds skyld har vi oprettet en gruppe på facebook til hverdagsbrug når der kommer nye nyheder, artikler eller andre ting vi gerne vil kommentere på. Den vil vi gerne opfordre til at interesserede hægter sig på: blaavinyl.dk på facebook. Ligesom vores twitter-profil er at finde her: blaavinyl.dk på twitter.

Vi glæder os til at dele blaa vinyl’s fortsatte udvikling med jer!

bloggelige hilsner

Rikke og Rune Schlosser

P.S. Vi håber at de flinke mennesker der har linket til os, kunne finde på at rette vores link til vores nye link: blaavinyl.dk.