lyden af sommer

Kender i det med at der bare er en række plader der har denne her lyd af sommer, og som bliver støvet af år efter år? Sådan et par stykker har jeg i hvert fald, og indimellem sker det at der bliver tilføjet nogle. Mine to faste plader som kommer frem hvert eneste år er The Velvet Undergrounds Loaded fra 1970 og J.K. & Co. psykedeliske vidunder Suddenly One Summer fra 1968, ligesom jeg også er inde på i dette indlæg fra sommeren 2010.

Hvert år vil der være nogle gode bud på nogle plader der vil komme til at følge én sommeren over. Plader der bare har den dér vibe.

Den ene som med garanti vil blive sat på en masse gange denne sommer, og som allerede er blevet hørt et utal af gange, er Snake & Jet’s Amazing Bullit Band’s seneste album Stuff That Rotates. Et band som har udviklet sig fra denne her skarpe surf-agtige lyd til den lidt mere 60’er vibe rock’n roll lyd. Jeg er lige så vild med deres nye lyd som med deres gamle. Lyt selv efter og forestil dig en eftermiddagschill på en varm strand:

Snake & Jet’s Amazing Bullit Band – Black Egg

En anden (knap så overraskende) plade som helt klart vil være at foretrække denne sommer, er selvfølgelig The Eclectic Moniker’s selvbetitlede debutalbum. Bandet tog undertegnede med på rejsen ind i deres sommeragtige naive caribiske tema da de sidste år vandt Karrierekanonen på Stengade, og jeg har siden haft fornøjelsen af at opleve dem i et kogende og dansende Lille Vega. Jeg elsker når der dukker sådanne bands op på den danske musikscene (!). For selvom teksterne på denne plade handler om ulykkelig kærlighed, mærker man slet ikke til den fordi de er pakket ind i sommer og sol. Træk i dit vildeste sommer outfit, find drinkskittet frem og se om du kan sidde stille til denne lille perle:
The Eclectic Moniker – Easter Island

En tanke om “lyden af sommer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *