Blik, Bang Bang

Mouritz/Hørslev Projektet

Nu går det pludselig stærkt med nye albumudgivelser og dermed også chancerne for at kunne præsentere jer for splinternyt musik endnu før det bliver spillet i radioen. Det er os en stor ære at kunne præsentere jer for hele 2 nye numre fra Mouritz/Hørslev Projektet, som udkommer med deres andet fuldlængde album mandag d. 7. september, der har følgende trackliste:

1. Blik, Bang Bang
2. Link Til Lykken
3. Svampeplukker
4. Hus og Have
5. Når Du Når Mig
6. Jeg Drikker Snaps
7. Tag Ordet
8. Fanden For Fanden
9. Kom Kom Kom
10. I Kirken
11. Den Eneste Drøm

Mouritz/Hørslev Projektet, er – som titlerne antyder – et dansksproget projekt, der med musikeren Mads Mouritz og forfatteren Lone Hørslev i spidsen, danner en smuk helhed. Blandt de fine musikere, som bakker dem op på plade såvel som live med fuld besætning, kan nævnes Jacob Funch (bl.a. I Got You On Tape) og Oliver Hoiness (bl.a. Skammens Vogn), hvoraf sidstnævnte har haft en stor indflydelse på hvordan den nye plade lyder, og det er bestemt ingen dårlig ting. Så glæd jer!

Herunder er førstesinglen og titelnummeret fra pladen, Blik, Bang Bang (streaming):

[soundcloud url=”http://soundcloud.com/blaavinyl/mouritz-horslev-projektet-blik-bang-bang” params=”show_comments=true&auto_play=false&color=49a9e1″]

Og her er nummeret Kom Kom Kom (streaming), som i morgen aften vil blive præsenteret på Det Elektriske Barometer på P3, som ugens udvalgte tester. Lyt herunder og stem her (fra i morgen aften):

[soundcloud url=”http://soundcloud.com/blaavinyl/mouritz-horslev-projektet-kom-kom-kom” params=”show_comments=true&auto_play=false&color=49a9e1″]

Der afholdes releasefest/reception for den nye plade på selve udgivelsesdagen d. 7. september fra kl. 17-21:30 i Huset i Magstræde i København med følgende program:

RECEPTION kl. 17.00-19.00
KONCERT KL. 20-21.30

Fremvisning af CD’en eller Inner Sleeve, giver fri adgang til koncerten som ellers koster 100 kr. Hvis du vil være sikker på at komme med til koncerten, er det en god idé at reservere CD/billet hos: lars(a)husetmagstraede.dk
Meld dig eventuelt til arrangementet her.

Spøgelser med hjemvé

homesick U. dreng sort

En mp3 fandt sin vej til vores blog e-mail. Den var god – derfor vil jeg gerne dele den med dem der skulle have interesse. Bandet er dansk og hedder Homesick Hank. Det er ikke et nyt band, så det er med en skam i stemmen at jeg må sige at det er første gang jeg stifter bekendtskab med bandet. De virker dog til at have haft en ganske ambitiøs historie. De har blandt andet samarbejdet med Will Oldham aka Bonnie ‘Prince’ Billy på deres andet album fra 2006 – som jeg da i grunden rigtig godt kunne tænke mig at lytte til.

Men tilbage til mp3’en. Den er fra det just udgivede album, med samme navn som mp3’en: Ghosts. Bandet forklarer, at det har været en langvarig, men rigtig spændende proces. Netop fordi de har smidt deres sædvanlige spontane arbejdesmetoder væk og kastet sig over fin- og detaljearbejdet. 30 måneder har det været undervejs, og det kan så sandelig godt høres. Lyden er meget – tæt på. Der hersker en dejlig afslappet intensitet og varme i bandets lydbillede. En ‘blød’ producering der helt og holdent fremhæver de små ting. Vokalmæssigt er det også en fornøjelse at lytte til – Kudre Haans behagelige og afvekslende røst – holder dig – måske ikke i ave, men i hvert fald i beundring og nydelse.

For dem der kender en CS Nielsen, The Liberty Balance eller et bandet Cody – så er vi lidt ovre i samme boldgade. I hvert fald hvis man kigger indenrigs, og bandet henter da også inspiration fra Americana genren, men hvor de selv betegner den Nordicana. Det passer måske meget godt med navnet, for det lyder egentlig som et nordisk band, men måske med en amerikansk hjemvé. Bedøm selv ‘Ghosts’ herunder:

[soundcloud url=”http://soundcloud.com/blaavinyl/homesick-hank-ghosts” params=”show_comments=true&auto_play=false&color=49a9e1″]

Mens vi venter…

BodebrixenDer er alligevel lidt tid til d. 12. oktober, men vi har været så heldige at få fingre i et splinternyt nummer fra Bodebrixen’s “nye” album, som udkommer på ovennævnte dato. Så vi tænkte at vi lige så godt kunne gøre jer opmærksomme på dette såkaldte største ukendte band i Danmark endnu engang.

Grunden til at jeg skriver “nye” album, er fordi at det rent faktisk er deres debutplade fra september sidste år, som de har brugt hele foråret på at genindspille. Pladen har fået den mærkværdige titel Whatsinsideswhatsoutside, og indeholder 9 numre fra den selvbetitlede debut, der nu har fået endnu en tur igennem maskineriet og fået tilføjet lidt hist og pist og dermed fået en mindre kantet lyd, som de fik så mange høvl for på debuten. Derudover har de tilføjet 2 helt nye numre, med titlerne Traditional Jazz og Suit Your Needs. Sidstnævnte er førstesinglen, og skulle gerne ramme P3’s sendeflade indenfor den nærmeste fremtid.

Tracklisten ser således ud:
1. Suit Your Needs
2. Dead Man
3. Traditional Jazz
4. Clock Radio
5. Unhappy Countrysong
6. Year is Dying
7. Car Crash
8. Own Company
9. Keychain
10. Shone
11. It’s CBGBA

Aske Bode og Andreas Brixen har ved siden af genindspilningerne, også været et par travle herrer, som udover at have deltaget i årets KarriereKanon, hvor de nåede til de afgørende finalerunder, også har nydt godt med opmærksomhed på både SPOT Festival, Roskilde Festival, Ragnarock festivalen i Milano og sidst men ikke mindst opnået en flot 2. plads i Starfighter konkurrencen på Skanderborg Festivalen.

Det hårde arbejde ser ud til endelig at have båret en smule frugt, i og med at efterårets program ikke alene kommer til at byde på danske jobs, men tilsyneladende også på nogle udenlandsrejser. Præcis hvor og hvornår, melder historien endnu ikke noget om, men det lyder alt sammen meget spændende og yderst fedt for de ambitiøse drenge, som Aske i følgende citat formulerer så fint:

Vi har uendelig store ambitioner. Man kan næsten mærke drømmene bare lægge lige rundt om hjørnet. At komme ud i hele verden og turnére. Roskilde koncerten var allerede en “dream come true”, og der er flere på vej er jeg sikker på. Jeg har også helt klart en forventning om at sangene når mange flere denne gang…
Jeg ser også den plade vi udgiver nu som et slags “hej-verden-her-er-vi”-statement, som skal følges op af noget endnu større og endnu bedre. Derfor går jeg allerede med en masse idéer om vores næste plade. Men hver ting til sin tid…

Og med disse ord vil vi krydse fingre for Bodebrixen’s lyse fremtid og ønske god vind herfra.

Her er det lovede nummer forresten:
Suit Your Needs (streaming)

[soundcloud url=”http://soundcloud.com/blaavinyl/bodebrixen-suit-your-needs” params=”show_comments=true&auto_play=false&color=49a9e1″]

Hvis du ikke kunne sidde stille, kan du komme ud og kridte danseskoene her i efteråret:

18/9: Kolding, Klostret – Fælles Studiestart Festival

2/10: Train, Århus – dobbeltkoncert m Maria Timm

7/10: TBA, Nykøbing Falster

8/10: Releasefest/koncert, TBA, København

9/10: Gimle, Roskilde – natkoncert efter Oh No Ono

10/10: Studenterhuset Ålborg, dobbeltkoncert m Maria Timm

12/10: Release: Whatsinsideswhatsoutside

Den nedadgående spiral

Tre ret sørgelige, men dog helt fantastiske sange vil jeg lige sende videre… Jeg har desværre ikke kunne finde dem i en passende version, så deezer.com er stedet jeg desværre må sende jer videre til. De tre sange drejer sig om:

Ryan Adams – The Shadowlands

Det er ganske enkelt en af de sørgeligste sange der er lavet… Fuldstændig enkelt komponeret, men med en lyrik og en produktion der rammer så dybt, at det er svært at sige hvad der dog kunne være gjort anderledes. Anmelderne var ellers ikke så tossede med Love is Hell EP’erne, men for denne skribent, står de altså, som to fremragende EP’er.

Antony & the Johnsons (feat. Rufus Wainwright) – What Can I Do?

Det er fra Antony & the Johsons andet album, og igen er det altså et virkelig rammende nummer. Det handler såmænd bare om en lille fugl, men med så meget mere mellem linjerne. Derudover er nummeret et af de korteste numre på albummet, der sjovt nok også hedder I Am A Bird Now, men samtidig et af de, ifølge undertegnede, bedste numre.

Cat Power – Names

Et nummer fra den fantastiske You Are Free plade. Nummeret er helt gennemført enkelt. Blot klaver og sang. Klaveret bliver naturligvis kun spillet på de sorte tangenter, altså alle de ‘skæve’ toner. Og det er i særdeleshed også nogle virkelig sørgelige eksistenser vi i hvert vers, stifter bekendtskab med.

Jeg håber ikke at det tager overhånd med de sørgelige sange på disse kanter, synes blot lige at de skulle deles, for på trods af deres sørgelige budskaber – så er de virkelig fantastiske sange.

Reklame: Gratis Musik Aarhus Release på fredag

Musikaarhusinvitation

Så er det atter blevet tid til atter et Musik Aarhus arrangement på Voxhall. Som medskribent på magasinet, kan jeg kun opfordre til at deltage, alle detaljer fremgår af den digitale flyer ovenfor. Der er lagt op til en rigtig god (og alsidig) aften. Der er i hvert fald både hip hop (Boom Quips), alternativ rock (Coco Moon) og indie (Kiss Kiss Kiss) repræsenteret. Det bliver herligt!

Hvis i ikke kender de forskellige kunstnere, er der en uddybning på facebook eventen.

Det er forresten også det første arrangement på Voxhall efter en gevaldig ombygning – det bliver fedt!

De fineste danske musikvideoer

video video VIDEO

Jeg faldt over en musikvideo, som inspirerede mig til at lave et indlæg omhandlende mine favorit musikvideoer indenfor dansk musik.

Den første her, er ikke alene forbundet med en masse nostalgi for mit vedkommende, men ER også én af de absolut flotteste danske musikvideoer der er lavet til dato:

En anden dansk musikvideo der har gjort indtryk igennem tiden, er denne. Ikke mindst pga. billedeffekten, men såsandelig også pga. den historie den fortæller. Det er desværre hverdagskost for alt for mange børn:

Og her er den tredje, som er fantastisk simpel og alligevel underholdende på sin egen lille charmerende måde. Og så er den udelukkende optaget på mobiltelefon!:

(og her er endnu én af samme kunstner, som jeg også holder uendeligt meget af (videoen that is :)). Jeg griner stadig når han forsøger et par dansetrin 1:02 minut inde i videoen. Hehe).

Og sidst, men ikke mindst, ét af de mere festlige indslag. Selve nummeret er ikke ligefrem blandt mine favoritter af netop dette band, men videoen er fantastisk!:

I skal være velkomne til at komme med jeres bud, hvis i har nogle.

Man skulle bo i A.M.E.R.I.K.A.

10197-private-cinemaNu er jeg en af dem der holder utrolig meget af New York scenens seneste kunstnere der er dukket op til overfladen. Der er de åbenlyse Grizzly Bear, Vampire Weekend med mange flere. Men et af de utrolig spændende er de alternative folk rockere Akron/Family og mon ikke, om de så sandelig skal ud og spille sammen med noget nær den danske pendant til dem: Slaraffenland.

De teamer op på en tour – som denne skribent overordentlig gerne ville være vidne til – syv aftener rundt i Amerika. Slaraffenland, vil ligesom The Dodos engang gjorde det, være under navnet: Akron/Family Big Band.

Slaraffenland der jo er under Efterklangs pladeselskab Rumraket, har tidligere været med i samarbejder af samme dur, nemlig med det danske band Efterklang. Her gik de under navnet Slaraffenklang – jeg er stadig bitter over at jeg missede den koncert. Nå, bitterhed til side, for glædeligvis kan vi nu høre et nummer helt gratis fra Slaraffenlands kommende album We’re On Your Side her.

De Amerikanske tour datoer er her:

14.09 Jason’s Upstairs (m. Akron Family) – Hudson, NY

15.09 Site: B (m. Akron Family) – Williamsport, PA

16.09 Castaways (m. Akron Family) – Ithaca, NY

17.09 Mohawk Place (m. Akron Family) – Buffalo, NY

18.09 LOLA Fest 09 (m. Akron Family & Final Fantasy) – London, On (Canada)

19.09 Magic Stick (m. Akron Family) – Detroit, Michigan

20.09 21C Museum Atrium Gallery (m. Akron Family) – Louisville, KY

21.09 Garfield Artworks – Pittsburgh, PA

22.09 Union Pool – Brooklyn, NY

I samme omgang er der faktisk også nogle danske koncerter, dog desværre ikke med Akron/Family, men Slaraffenland er så sandelig også værd at se i deres egen konstellation:

10.09 Klaverfabrikken – Hillerød, Danmark

11.09 Templet (supp. 180 Grader Virvar) – Lyngby, Danmark

12.09 Loppen (supp. Flux) – København, Danmark

24.09 Fermaten – Herning, Danmark

25.09 Musikcafeen (supp. Southern Gothic Tales) – Århus, Danmark

De største nørder

Jeg var én af de få udvalgte, som fik lov til at dokumentere den langt fra udsolgte intimkoncert med N*E*R*D på Godset i lørdags. Jeg har som sådan ikke rigtig noget forhold til den genre, og føler mig derfor heller ikke berettiget til at anmelde koncerten. Jeg syntes bare det var sjovt at få lov til at deltage, og prøve at se om jeg kunne finde ud af hvad det store fuss handlede om, men jeg fandt aldrig rigtig ud af det. Der herskede dog generelt en god stemning, folk var glade, fulde og helt med på den når de fyrede hits af. Jeg ville dog hellere have hørt Snoop Dogg selv, da de fyrede op for ‘Drop Like It’s Hot‘, for der er Pharell ikke gangster nok…og så kan han have nok så mange cookie-ædende gorillaer med på slæb.

Jeg ville have vist jer flere billeder, men det drillede lidt. Så her er et lille udpluk:

N*E*R*D på Godset
© Rikke Schlosser

N*E*R*D på Godset
© Rikke Schlosser

N*E*R*D på Godset
© Rikke Schlosser

De spillede iøvrigt 7-8 numre midt i det hele, som ikke stod på set-listen. Jeg tror de nød at være der…

N*E*R*D Setliste på Godset
© Rikke Schlosser