Den store blaa vinyl SPOT guide

Traditionen tro, vil jeg være at finde på SPOT festival i år, og det er faktisk et helt særligt år, for i år er det 20 (!!) år siden jeg var på SPOT for første gang, og jeg har været der hvert eneste år lige siden. Sikke et jubilæum! Og det skal vi fejre med to dage i selskab med fantastisk musik. For endnu engang har SPOT bundet en kæmpe stor imponerende og farverig buket af et program.

Egentlig skydes SPOT igang allerede torsdag d. 2. maj med en herre der står mit hjerte nært, nemlig Tim Christensen og Kellermensch i Musikparken foran Musikhuset i Aarhus. Her uddeles der også en Nutidens Unge pris, som sidste år gik til PRISMA. Det bliver spændende at se hvem Tim peger på som modtager af prisen i år. Det vil iøvrigt blive det sidste rockbrag i den gamle park, da den står over for en større makeover. Der ligger mange SPOT minder gemt i den park.

Fredag d. 3. maj – om præcis en uge! – går SPOT Festival for alvor igang, og for os med adgang til konferencedelen kaldet SPOT+ starter programmet allerede kl. 10 om formiddagen med en masse vidensdeling, netværk og inspiration. Mens selve musikprogrammet skydes igang nede i byen på taget af Salling kl. 13:00, hvor All Things Life holder Dayparty og præsenterer fire nordiske navne.

En god ting ved de her Day Parties, er som regel at de præsenterer navne som også spiller på SPOT’s officielle program, så hvis man er i det sædvanlige SPOT dilemma hvor man må vælge nogle af sine darlings fra pga. tidspres eller placering af scener, så kan man være heldig at få muligheden for at opleve dem på en Day Party istedet. Hvilket i mit tilfælde bliver en prioritet med denne day party, da jeg rædi rædi gerne vil opleve norske Han Herman, men desværre ikke kan nå forbi hans anden koncert senere samme dag.

Et andet SPOT tip er at planlægge realistisk. Forstået på den måde, at selvom scenerne på SPOT er placeret indenfor et relativt lille område, så kan der stadig være 15 minutters gang (fra Musikhuset til Train f.eks.) mellem scenerne, og da en SPOT showcase som regel kun varer mellem 30-35 minutter, er der ikke tid til at komme for sent til en showcase. Derudover er der forskel på kapaciteten på de forskellige scener, og man kan derfor også risikere at der er kø til visse showcases. Jeg har f.eks. ikke oplevet særlig mange koncerter i Lille Sal i Musikhuset, da der næsten altid er kø til at komme ind. Husk at tiden i køen også går fra muligheden for at se andre showcases.

Når det er sagt, er vi vist ved at være klar til at præsentere årets SPOT guide. Den indeholder lidt af hvert genremæssigt – lige fra rock, til pop i alle afskygninger, til den følsomme singer/songwriter, jazz, eksperimentalt musik, og klassisk musik. SPOT har de sidste par år fået mere og mere klassisk musik på programmet, og det kan varmt anbefales at tjekke ud, da det kan være et skønt afbræk fra det hektiske program SPOT også er. Jeg har i hvert fald brugt de klassiske musikpauser til at træde ind i en helt anden verden for en stund, for så at være klar til at fortsætte det hektiske program efterfølgende. Fredagens anbefalinger ser således ud;

Hvis du ikke føler for at være færdig med festival fredag, kan du gå en tur ned på Sway, hvor pladeselskabet Crunchy Frog traditionen tro holder en fest med livemusik;

Lørdagens program lægger ud med en ordentlig stak Day Parties. Hele fem af slagsen med vidt forskellige programmer. Derefter kører vi lige på og hårdt med et tætpakket program, hvor der flere gange i løbet af dagen skal vælges imellem nogle darlings.

Guiden kommer også op på instagram i løbet af den kommende uge, så du kan have den lige ved hånden under festivalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *