du generte forår

Shyshyshy_by_LasseSteinmetz_landscape_web

Det regner og det har givet undertegnede lyst til at dykke ned i vores indbakke, for at finde lækkert nyt musik, som man kan nyde til sin kop the. Følgende spændende aktuelle singler er dukket op;

Vi starter ud med de dejligt poppede folk i Shy Shy Shy, som har været buret inde i studiet hele sommeren, og nu er klar med deres første single i et godt stykke tid. Den er dejligt fængende, og handler ifølge Astrid Cortes fra bandet om “…alle dem, der bare lige er lidt sejere end én selv.“. Vi er spændte på at høre om resten af den kommende plade bliver lige så poppet og fængende:

Vi fortsætter med endnu en blog-favorit, nemlig The New Spring, som i dag udgiver sin første single fra sit kommende album. Et album vi glæder os til at få lov til at høre i sin helhed, da det er første gang at Bastian Kallesøe har samlet et helt band til indspilningerne af den nye plade, hvilket har resulteret i en kombination af de stærkeste sider af Kallesøes sangskrivning med en frisk og fyldig ny lyd. Førstsinglen her er bl.a. en hyldest til den store amerikanske komponist George Gershwin, som Kallesøe her forklarer lidt mere uddybende: “Sangen konfronterer den ultimative katastrofe: At vågne op og opdage at du er død. Denne opdagelse leder til en række af følelser. Der er den åbenlyse skuffelse over ikke at være i live længere. Og der er den ligeså åbenlyse fascination ved muligheden for endelig at kunne røre ved din egen døde krop. Og til sidst er der den flotte, lidt fjollede og i hvert fald komplet nytteløse erkendelse af, at du engang rent faktisk var i live. Det er meget passende også albummets sidste sang, måske kan man endda kalde den for albummets ‘død’.

Herudover er det også en hyldest til den store amerikanske komponist George Gershwin (manden bag klassikere som ‘Summertime’ og ‘Rhapsody in Blue’), der allerede som 38-årig døde af en hjernesvulst i 1937.

Vi slutter af med en ørehænger fra Dangers of The Sea, som i dag udgiver anden singlen til deres kommende album ‘Our Place in History‘ (ude d. 20. oktober). Det er en sang der handler om at komme igennem en krise, og det at komme ud på den anden side forandret med en lyst til at råbe sine omgivelser op. Et meget sigende tema for hvilken verden vi lever i idag på både det samfundsmæssige plan, såvel som det personlige plan. Et lys i efterårets melankolske mørke:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *