Stengade 30

Midt i alt hysteriet omkring et stort pop-ikons død, er nyheden om Stengade 30’s (indtil videre) endeligt som regionalt spillested, helt druknet. Selvom det er en ret afgørende faktor i krisen på den danske live-scene, og dermed endnu en gnist til den i forvejen buldrende debat, er det som om den mere eller mindre er sat i skyggen af hele mediecirkuset omkring Jacksons død og det igangværende Roskilde Festival.

Danmark er blevet endnu et vigtigt spillested fattigere. Det er med vilje at jeg siger DANMARK i denne sætning, for selvom det er et københavnsk spillested der er tale om, så er det stadig et spillested der har haft stor betydning på den ene eller den anden måde for den danske livescene, da den har givet plads til alle de små og skæve navne, som de andre større regionale spillesteder ikke har haft plads til i deres veletablerede programmer. Dermed sagt, at hvis et af de større steder lukkede, så ville det have knap så stor betydning efter min mening, da der findes rigeligt med platformer til den mere etablerede musik.

En anden ting der er mere eller mindre sindsoprivende i denne sag, er måden det er sket på. Der er ikke givet nogen konkret grund, andet end at der åbenbart har været rod i det økonomiske, hvilket der med nyetableret bagland, burde være arbejdet med at få på plads. Nu taler jeg mere af egen erfaring når jeg siger, at sådan noget foreningsarbejde og styr på økonomien altså ikke sker fra den ene dag til den anden. Da jeg selv har været med i Klostret de sidste 2 år, hvor vi sidste år stod i en lignende situation med rod i økonomien og adminstrationen, hvilket vi har været så heldige at få yderligere støtte til at løse. Men vi er stadig her lidt over et halvt år inde i det såkaldte “år 0”, kun på begynderstadie, selvom der er kommet styr på en del ting efterhånden. Stengade 30 var også i modvind på cirka samme tid som Klostret sidste år, så det er klart at de endnu ikke har fod på det hele. Efter min mening er der ikke givet nogen som helst chancer i denne sag!

Dette blog indlæg samt kommentarer på Bandbase fra en paneldebat på årets Roskilde Festival, har nogle indvendinger omkring emnet m.m. De siger mange af de samme ting som jeg havde tænkt til dette indlæg.

Når de ting så er sagt, priser jeg mig lykkelig over at der dog trods alt stadig findes steder som Stengade 30 i Danmark. Ét af dem er Pitstop her i byen, som med en sølle honorarstøtte har klaret sig igennem de sidste imponerende 16 år. Og hvilket ydermere er imponerende udover de fantastiske navne der er blevet hevet i land i ny og næ, er at stedet har klaret sig i en by som Kolding, hvor der er meget langt imellem de musiknysgerrige indbyggere. Pitstop er det eneste sted i Kolding der for alvor har fingeren på pulsen, og har turde satse mere end jeg nogensinde har set byens regionale spillested gøre.

Både Kolding og Danmark vil være fortabt hvis tendensen med at lukke de små steder fortsætter…

2 tanker om “Stengade 30”

  1. Pingback: blaa vinyl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *