Et spillested i blomstring

Der lød et ramaskrig da Stengade 30 for snart et halvandet år siden måtte kaste håndklædet i ringen og lukke pga. rod i baglandet. Dengang skrev jeg en form for nekrolog i et forsøg på at hive lukningen ud af mediehysteriet omkring Michael Jackson’s død. Siden dengang er jeg flyttet til København og sjovt nok blevet en del af den dejlige gruppe frivillige på det nu genopståede Stengade.

Derfor dette indlæg, da jeg ofte bliver spurgt om hvordan det går Stengade, og jeg tænkte at det var tid til at opsummere på hvordan det så er gået Stengade de første 3 måneder. Ikke alene jeg, som kun havde sat mine fødder 2 gange i den gamle malerfabrik inden for de sidste 7 år af Stengade 30’s levetid, men også tusindevis af andre musikglade mennesker begræd lukningen i sin tid. Denne sorg var blevet vendt til et kæmpe smil fyldt med kærlighed da Stengade i september 2010 atter åbnede dørene op og holdt en kæmpe åbningsfest som varede i hele 7 dage (nærmest som i eventyrene). Tusindevis af publikummer summede ud og ind af det nyrenoverede spillested, og der var nærmest ikke andet end ros og kærlighed i luften til de hårdt arbejdende frivillige.

Der dukker da stadig lidt ros op hist og pist, men det er også blevet hverdag på spillestedet, hvor en stor gruppe frivillige arbejder mere eller mindre alle ugens dage på at få både det interne til at køre som smurt, men ikke mindst også på at få de mange arrangementer til at hænge sammen.

Jeg bliver også tit spurgt hvordan der ser ud på Stengade nu hvor det er blevet renoveret. Mit svar er altid at stedet er blevet lidt mere shinet op, men at ånden fra Stengade 30 stadig er i god behold. Især det fascinerende spejlmosaik loft nede i kælderen (se billede nedenfor), er der ikke blevet pillet det mindste ved, hvilket har glædet undertegnede, da det er det jeg husker bedst fra den første gang jeg var på Stengade 30 i sin tid.

I dag er det den spøjse lampe af en farverig lysekrone der hænger over trappen op til første sal, som kendetegner det nye Stengade for mig:

Læserne med en fortid på Stengade 30 må have bemærket Stalingrads nye udseende på billedet allerøverst. Der er mange der er forbavset over at den berømte bar er blevet pillet ned og nu blot har funktion som rygerrum. Grunden hertil er ganske enkelt at det nye Stengade ikke har fået bevilling til udskænkning på 1. sal, og da vi samtidig ikke må have vores gæster til at stå udenfor og ryge efter kl. 22 pga. støjgener, er det derfor lækkert at kunne sende dem ovenpå. Tilgengæld er der en rigtig fin og velfungerende bar i stueetagen:

Backstage:

Den opgraderede koncertsal:

Det går alt i alt rigtig godt for det nye Stengade, hvor ikke alene de fysiske rammer har fået et pift op, men også konceptet omkring Stengade er blevet ændret. For hvor det førhen fungerede som både spillested og natklub, er det den dag i dag kun et spillested, og vi lukker derfor allerede kl. 2 (kl. 3 til Ruba’ Dub). Netop den detalje vil det helt sikkert tage noget tid at få folk til at leve med endnu.

Skulle du have fået lyst til at blive frivillig på Stengade, hvadend det gælder at stå bag baren, garderoben, entréen, som afvikler eller noget endnu mere internt (PR, kommunikation og lign), så kontakt os endelig på: frivillig@stengade.dk
Læs evt. mere om hvad det indebærer her.
ELLER møde op på Stengade på tirsdag kl. 18 til store frivillig-møde. Håber vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *