spot optakt: CHINAH

CHINAH

Det er blevet tid til endnu mere SPOToptakt, som denne gang bliver i selskab med CHINAH der fortæller lidt om deres historie, fremtid og hvad de ser frem til på SPOT. Men men men, inden vi når så langt skal vi lige have skudt gang i en konkurrence om 2×2 billetter til CHINAH’s pladeselskab No3’s Labelnight på Pumpehuset nu på fredag hvor CHINAH også netop er tilføjet på plakaten:

No3 Labelnite

Alt du skal gøre er at svare på hvilket navn ud af følgende 3 navne der IKKE er repræsenteret af No3?
A) The Minds of 99
B) Oh Land
C) Kill J

Send dit svar til blaavinyl(a)gmail.com senest fredag d. 15.4.2016 kl. 12. Vinderne får direkte besked!

Her er lidt sprødt at lytte til imens du læser:
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213453701″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Der er sket en hel del siden i spillede på Poetry In Mono i marts 2014, og senere samme år til den første blaavinyl…præsenterer. Imens undertegnede kender jeres historie, kunne det være spændende for vores læsere at høre hvordan i gik fra at være Fine eller Fine Glindvad til at være CHINAH med en EP ude og en masse eksponering? Hvordan gik i fra at være et solo-projekt til at være et band?

Fine: Simon K var også lidt med i det andet også. Det var lidt tilfældigt at vi havde en anden elektronisk musiker som ikke kunne være med mere, og så havde vi en koncert som vi havde sagt ja til, så vi stod og manglede én, og der kom Simon A. ind i billedet. Så det var ikke romantisk på den måde.

Simon K: Første gang Simon A var med, var det som en live-mand, ligesom jeg også bare var med som live-mand,

Fine: Det var mine sange lavet om så det passede mere til os alle tre, men det var stadig mine sange og mit projekt. Men da vi signede med No3 fandt vi ud af at vi skulle være et band og ikke mit soloprojekt. 

Simon A: Jeg tror det var der hvor vi begyndte at lave nogle numre sammen i stedet for at vi tog Fines numre som var skrevet på et klaver og producerede dem om, så begyndte vi at lave noget hvor vi alle sammen var inde over det hele. Vi fandt bare ud af at det fungerede ret godt. Så hvis man skal sige hvor CHINAH startede så tror jeg at det var der hvor vi begyndte at lave musikken sammen. 

Så i startede på én eller anden måde lidt forfra?

Fine: Jamen det gjorde vi, for vi havde egentlig en EP som var ret klar og som vi følte var færdig. Men da vi fik kontakt med No3 så sagde de at vi nok skulle starte forfra, og det gjorde os ikke særlig meget selvom man skulle tro det, fordi vi havde arbejdet på de her numre i lang tid.

Simon A: Det var egentlig dejligt at høre fordi vi havde lidt én eller anden form for mavefornemmelse der sagde det samme.

Så det hjalp at der var nogle andre der kom og sagde…

Simon A: Ja, det føltes dejligt at få at vide af nogle tredjeparter at man skulle slå det ihjel og starte forfra.

Fine: Hvor vi alle sammen er ligeværdige.

 

Det kunne man også høre tydeligt, da i spillede én af jeres første koncerter som CHINAH på SPOT festival sidst år. Siden har i udgivet jeres første EP ’Once The Lights Are On’, som blev fejret med manér d. 11. Februar hvor der var en kæmpe lang kø, og mange sikkert er gået forgæves.  En overvældende modtagelse kan man sige, hvordan havde i det selv med så stort et fremmøde? Hvordan mærkede i det?

Fine: Altså vi var jo ikke ude i køen…

Simon K: Var du ikke ude og kigge? Jeg var ude og kigge, det var jo helt sindssygt.

Fine: Jeg opdagede først et par dage efter hvor vildt det egentlig havde været. Det var sådan en sitrende fornemmelse.

I havde heller ikke selv forventet at der kom så mange da i planlagde det?

Fine: Nej, vi var faktisk bange for at der ikke kom nok.

Simon K: Da vi valgte spillestedet var vi bange for at det var for stort.

Simon A: Vi gjorde helt vildt mange ting for at lokke, og gøre det mere attraktivt så vi kunne fylde rummet op. Jeg synes der var helt vildt mange mennesker man kendte, og det fyldte alligevel ret meget af oplevelsen den aften. Jeg er jo helt vildt dårlig til at være ham der har fødselsdag f.eks. Det er hårdt med så meget opmærksomhed rettet mod én på den måde, hvor alle føler at de ligesom skal lykkeønske én. Jeg har aldrig været så stor fan. Så det var en virkelig hård aften, men det var også en virkelig god aften på samme tid. 

Fine: Det var lidt som om at alle var med én og alle havde et indtryk på forhånd, så der var ikke nogen der sådan skulle overbevises fra scratch. Folk var bare klar, og det var en dejlig fornemmelse. 

Simon A: Jeg tog mig selv i at undre mig lidt over om der virkelig var så mange der synes at det er værd at komme til vores release?!

Den næsten typiske dansker-skepsis?

Fine: Ja det er rigtigt at man får den der skepsis som om det er noget andet det handler om. Altså den der kø, der tænker man; ”det er jo ikke os, det må være noget andet de kommer for et eller andet sted”.

 

Jeg synes jeres musik har en meget udenlandsk vibe uden at jeg kan sætte en finger på hvad det helt præcist er. Har i planer om at satse på udlandet?

Simon K: Vi startede jo meget tidligt, altså nærmest før vi havde haft ordentlige koncerter i København som CHINAH. Da havde vi allerede haft shows i London og i efteråret var vi i Tyskland. Men jeg tror at denne her sommer kommer til at handle rigtig meget om Danmark.

Det er godt nok mange festivaler i skal på efterhånden. Det er dejligt hva?

Simon K: Det bliver fedt! Og jeg tror også det bliver enormt lærerigt for os at prøve at få sådan en hel festivalsommer. Så tror jeg det næste skridt handler om plade, og så tænke mere udland. Det tror jeg næste sommer kommer til at handle om. Vi har dog en enkelt tysk festival til juni i år.

 

I er nået langt selvom i ”kun” har udgivet en EP, og skal spille både SPOT, Roskilde, Musik i Lejet, Trailerpark og et par andre festivaler henover sommeren. Jeg ved godt i lige har udgivet jeres debut EP, men den har også været længe undervejs, så jeg kan ikke lade være med at tænke på om der mon er noget mere materiale på vej?

Simon A: Vi ved ikke noget konkret om hvornår den næste udgivelse konkret bliver. Vi har masser af skitser, men lige nu kan vi egentlig bare godt lide at lave en masse helt nye ting fordi det er lang tid siden at vi har lavet noget helt nyt. 

Fine: Faktisk er alt det vi arbejder på nu, noget vi har lavet inden for de sidste par måneder. 

Simon A: Der er sket meget. 

Fine: Det er meget anderledes nu, fordi det er mere ambitiøst, da vi f.eks. mødes meget mere. To af os læste sidste halve år, så der mødtes vi kun 1 gang hver 2. uge, men det sker oftere nu. Så måske kommer det til at gå hurtigere, måske gør det ikke. Det kommer også meget an på hvornår vi ligger en deadline, fordi vi er også sådan nogle som har det færdigt når der er en deadline. Hvis der ikke er en deadline, så er det ikke færdigt.

Simon K: Lige nu er vi en meget heldig situation hvor lærredet er rimelig tomt og vi er begyndt på de første ting, fordi vi gerne vil have noget nyt med når vi skal ud og spille til sommer, både for at få det testet af, men også for at få en passende længde på settet.

 

Hvad ser i mest frem til på SPOT Festival?

Simon K: Århusianske damer!

Fine: Det er fedt at det er et sted hvor alle bands fra vækstlaget i Danmark mødes. Det er jo altid sjovt at gå rundt i det. Men jeg har kun været der 1 gang før, og det var sidste år hvor jeg gik helt vildt meget op i at vi skulle spille koncert. Der er nogle bands man gerne vil se; Liss og Guns…og… Jeg tror der er sådan en spirende fornemmelse for det er altid vigtigt for danske bands at spille på SPOT, så der er på én gang ambitiøs og afslappet stemning. 

Simon K: Der er altid så godt liv i Aarhus når der er SPOT fordi det hele er så tæt, så stemningen omkring det at være på SPOT glæder jeg mig helt vildt meget til. Jeg håber også bare man får set noget nyt. Ligesom med Entrepreneurs, det havde jeg aldrig hørt om sidste år og så havde jeg det bare sådan fuldstændig vanvittigt. Jeg håber jeg får sådan en oplevelse igen.

Fine: Ja det er rigtigt. Så glæder jeg mig også sygt meget til at spille igen på SPOT.

Simon K: Noget vi har snakket om vi glæder os til på SPOT, så er det lige netop 1 år siden vi spillede vores første koncert som CHINAH der, så det er meget sådan en 1:1 følelse at komme tilbage og der er sket virkelig meget siden.

Det må også være skægt som publikum hvis man så jer sidste år og mærke forskellen.

En tanke om “spot optakt: CHINAH”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *