skyerne der eksploderer

Explosions In The Sky

Explosions In The Sky er et band der formår at skrive musik som følger mig i tykt og tyndt. Der er kørt mange togturer, roadtrips og cykelture hvor der er tegnet mange tanker i skyerne, og der er nærmest ikke den skoleopgave der ikke er blevet skrevet med Explosions In The Sky i ørerne. Hele slutspurten af mit speciale foregik nærmest kun med bandets seneste plade ‘The Wilderness‘ på repeat. Kort sagt; jeg er og forbliver forelsket i deres post-rockede instrumentale univers, og glæder mig som et lille barn til at se dem på Pumpehuset om lidt under 2 uger.

Det vil blive anden gang jeg oplever dem live. Første gang var i Lille Vega i 2007, hvor jeg var endt med at stå lige bagved et råsnavende kærestepar på 3. række. De irriterede mig grænseløst indtil en frisk amerikaner kom mig til undsætning og på den mest mærkværdige måde fik råbt: “get a room!” til dem, hvorefter de forsvandt som dug for solen, og jeg kunne nyde resten af eksplosionerne i fred, kun lettere forstyrret af amerikaneren, der havde et helt absurd energi-niveau i forhold til min veninde og jeg. Men det var uanset hvad så vidt jeg husker en rigtig god koncert, og jeg var ikke alene endnu en skøn musik-oplevelse rigere, men også en ven rigere. Bandet har siden dengang udgivet 2 skønne skønne plader (‘Take Care, Take Care, Take Care‘ fra 2011, og så her for nogle måneder siden ‘The Wilderness‘), og har dermed udvidet bagkataloget betragteligt siden jeg oplevede dem sidst, så det bliver spændende at se hvilke numre de vælger at spille d. 15. juni.

Det skal selvfølgelig lige nævnes at bandet ikke har ligget på den lade side i de 5 år der er gået imellem forrige og seneste plade, da der også lige har været tid til at lave hele 3 film soundtracks. 2 af dem i 2013 (Prince Avalanche og Lone Survivor) og den seneste i 2015 (Manglehorn).

Hvis du ikke lige ved hvem de er, så tjek dem ud herunder. Først med førstesinglen fra seneste plade kaldet ‘Disentegration Anxiety‘:

Og den smukkeste musikvideo til ‘Postcard from 1952‘ der er fra deres plade ‘Take Care, Take Care, Take Care‘ (2011):

Eller denne søde musikvideo til Be Comfortable, Creature, som også er fra ‘Take Care, Take Care, Take Care‘:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *