ida wenøe

Ida Wenøe

Jeg havde på årets SPOT Festival fornøjelsen af at opleve Ida Wenøe på meget tæt hold, da hun spillede en lille akkustisk pop-up koncert ude foran HeadQuarters. Med tæt hold mener jeg bogstaveligt talt tæt hold, da hun pga. støj blev nødt til at flytte ned på trappen hvor undertegnede stod, så der pludselig kun var en halv meter imellem os imens hun stod der og sang så inderligt. Det var på mange måder en meget grænseoverskridende oplevelse, men samtidig ret så fascinerende at opleve så meget inderlighed på så tæt hold.

Ida Wenøe er tidligere forsanger i Boho Dancer, og har efter bruddet med bandet valgt at skrue op for solo-karrieren på ægte DIY manér, og det skulle eftersigende gå rigtig godt allerede. Det var i hvert fald noget der kunne bekræftes, da jeg ugen efter SPOT havde fornøjelsen af at opleve hende varme op for amerikanske Hospitality hvor hun tryllebandt alle der var tilstede, inklusive amerikanerne. Og det med rette.

I dag, på dette skrivende sekund udkommer hendes første single kaldet Death Wish (of Nicholas Urfe). En sang der er inspireret af hovedpersonen og antihelten Nicholas Urfe i John Fowles’ roman Troldmanden. Sangen er eftersigende meget rammende for hendes valg om at gå solo. Hun selv siger:

Den sang fortalte mig noget vigtigt om den nye vej, jeg skulle følge. Den var nærmest en foregribende metafor, for det gik op for mig, at jeg stod foran at skulle gennemføre min egen kunstneriske død og genopstandelse

Vi glæder os rigtig meget til at følge hendes videre solo-eventyr og kan med stolthed præsentere den nye single som nogle af de første her:

2 tanker om “ida wenøe”

  1. Jeg har idag d. 3-3-15 hørt en live koncert med Ida Wenøe på DK4. Jeg hørte den efter et besøg hos min datter på Skejby Sygehus, og koncerten berørte mig dybt. Ida har en inderlighed der rører ved dine følelser og man kan virkelig lige pludselig føle sig selv som man ikke har gjort længe. Jeg vil takke Ida for hendes ærlige tilgang til at udtrykke lige præcis hendes følelser og hendes væsen så inderligt og sårbart, jeg var meget rørt. Håber at opleve dig live en dag, Ida. Kærligt Dennis fra Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *