håblandsk

Sigur Rós

Tænk sig! Det gik lige op for mig at det allerede er 4 (!) år siden at Sigur Rós’ seneste album udkom. Et album undertegnede var, og stadig er meget begejstret for. Jeg har det som om det var i går, at Rune og jeg stod sammen til Roskilde Festival og oplevede én af de bedste koncerter på festivalen det år – Sigur Rós på Arena. Jeg gik en rigtig lang tur i går langs vandet, og lyttede til én af de Sigur Rós udgivelser jeg aldrig rigtig har fået ind under huden, nemlig “Hvarf – Heim” (2007). Det var en rigtig lækker oplevelse at gå der med sine tanker, kigge udover det efterårs-oprørte mørke vand, og lade Sigur Rós lyse ens lidt efterårstunge sind op på smukkeste vis. For ligesåvel som musikken indeholder en vis form for storladen melankoli som passer perfekt til efteråret, så synes jeg også der er noget opløftende midt i det sfæriske udtryk. Det er lidt svært at finde ud af hvad, men måske hænger det sammen med bandets selvopfundne sprog kaldet ‘håblandsk’?:

Altså jeg mener…prøv lige og hør de smukkeste strygere i det her nummer:

Ét nummer der i hvert fald altid får løftet én så højt op, at man næsten tror man kan flyve, er ‘Hoppípolla‘ fra pladen “Takk” (2005). Jeg husker den især fra koncerten på Roskilde som gåsehudsfremkaldende på den helt gode måde:

Bandet har ikke udgivet noget siden “Kveikur” i 2013, men så vidt jeg kan se har de turneret næsten konstant i hele 2016 og 2017. Eftersigende med en meget lækker visuel produktion, som man kan være så heldig at opleve på lørdag i Forum her i København. Tjek evt. tour traileren ud her, hvor man kan få et indtryk af hvad der er i vente:

Koncerten er delt op i to sæt, og at dømme ud fra aftenens titel “An Evening with Sigur Rós“, så kan man både vente et godt dyk ned i bagkataloget, samt forvente nyt materiale. Jeg skal selvfølgelig med, og håber selvfølgelig på at de spiller en god håndfuld fra deres seneste plade, såvel som ‘Hoppípolla‘, samt numre fra både pladerne “Ágæstis byrjun” (1999) og “( )” (2002). Hvis du vil med, er der stadig billetter at finde her. Facebook eventet kan findes her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *