spot optakt: childrenn

childrenn

Vi fortsætter vores SPOT Optakt i det mere mørke og rockede hjørne. Jeg satte forleden forsangeren, Jakob Brixen stævne på en café på Nørrebro, hvor vi fik os en lille snak omkring musikken og om hvordan, det tungt rockende band, opstod. Her får du lige lidt musik til at læse interviewet på:

Hvordan og hvornår opstod Childrenn?
Det er et godt spørgsmål. Childrenn opstod i starten af 2015. Manoj og Jakob Krogh Jørgensen har kendt hinanden i rigtig mange år, da de begge kommer fra sønderjylland, og havde snakket om at lave et band i mange år. Manoj og jeg havde mødt hinanden fordi vi et par gange var live-gæster hos bandet Ring Them Bells, og fandt hurtigt ud af at vi har en super kemi, og begyndte at snakke om vi skulle lave noget sammen. Jeg havde lige sat Mechanical Bird på pause, og spillede i Hymns From Nineveh. Så ringede Manoj og sagde at han havde fundet en trommeslager, en bassist, og manglede en forsanger, og så mødtes vi og jammede, og fik rimelig hurtigt nogle idéer. Mange af numrene er startet med at Manoj har sendt mig nogle guitarstykker, og så har jeg lavet tekster og sang til, hvilket har været rimelig udfordrende , fordi Manoj skriver på en helt anden måde, end jeg har været vandt til, så jeg har lige skulle tune mig ind på det. Det var i det hele store hele sådan vores plade blev skrevet.

I forhold til de andre medlemmer af gruppen (Manoj Ramdas (tidl. Raveonettes, The Good The Bad, Spektr m.fl., Jakob Krogh Jørgensen (Psyched Up Janis), og Johan Lei Gellett (The Good The Bad, Boat Man Love m.fl.)), så har din musikalske karriere indtil Childrenn opstod, været meget præget af den mere…hvad kan man kalde den…blide musik i Mechanical Bird, Hymns From Nineveh, og Kloster, så det er en helt anden side man oplever af dig i Childrenn…ja du har så at sige lagt banjoen på hylden for en stund ☺ har det været et behov du har haft længe?
Ja, det var en perfekt timing, da Childrenn opstod. Jeg indeholder begge sider rent musikalsk. Da jeg var teenager og spillede i et band, var det meget rock der prægede min hverdag. Det var de indadvendte aggressive følelser der blev dyrket. Da Manoj ringede, var jeg et sted i mit liv, hvor jeg havde lyst til at gå tilbage ad den vej, fordi jeg havde et behov for at finde en musikstil hvor jeg kunne dyrke noget mere mørkt. Det er som en gammel kærlighed der aldrig ruster. Og så var det en fed udfordring at spille med nogen man ikke kendte så godt i forvejen. Rent kreativt gjorde det meget for mig, at få mulighed for at dykke ned i det mere dystre univers. Jeg har savnet det der vilde.”

Hvad er dine inspirationskilder?
Musikalsk ift. Childrenn så har det været mørkt rock som f.eks. Swans, og kraut som Popol Vuh, heavy som Black Sabbath og sådan mere sådan noget stoner ting som Sleep eller Kyuss og også en del grunge. Men det der generelt inspirerer mig, er stemninger, både ydre stemninger, men også min indre stemninger, og litteratur som jeg er opslugt af. Hvis jeg finder på noget, eller Manoj finder på noget, så sætter det en stemning i mig, som jeg skriver ud fra. Det har været på et meget intuitivt plan indtil videre. På den kommende plade, har jeg været inspireret af lidt religiøst mystik, og kriminologi – serier om seriemordere og sådan, eller digte af Emily Dickinson f.eks..

Hvornår kan vi forvente ”den svære 2’er” fra Childrenn?
Planen er oktober hvor album nummer 2 kommer fra Childrenn. Vi glæder os rigtig meget til at dele det. Vi lavede det sidste år i oktober sammen med Randall Dunn (Sunn o))) og Earth producer), som var i Danmark og indspille med os. Det var en helt old school oplevelse hvor han fik lov til at styre processen, så det kom i en lidt anden retning, end vi havde regnet med. Han fik presset os nogle spændende steder hen.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Det bliver højt, og mørkt, og meget energisk.

Hvad glæder i jer selv til at se på SPOT?
Marching Church, Shiny Darkly, Yung, Lowly, Communions, The Warmongers, Luster og Nils Bech“.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *