poetry in mono #2: from sarah (dk) + the golden ratio (dk/se)

Stengades nye indie-klub Poetry In Mono er glade for at kunne præsentere Poetry In Monos andet arrangement på fredag den 21. oktober i samarbejde med blaa vinyl. Der er to navne på plakaten denne aften – de talentfulde grupper From Sarah og The Golden Ratio. Begge grupper er relativt nye skud på den danske scene med det til fælles, at de har en længere historie i andre konstellationer, som nu har åbnet for en viderebygning i forskellige grene af det musikalske spektrum. 

The Golden Ratio er et fælles projekt for kunstnerne Lovisa Wanngren og Jonas Villumsen – fra henholdsvis Malmö og København. Begge har erfaring indenfor sangskrivning på deres respektive modersmål, nu har de dog slået pjalterne sammen i dette engelsksprogede projekt, hvor de udforsker nyt territorium for begges vedkommende.

Jonas Villumsen har tidligere fungeret som sanger og sangskriver i det alternative rock/pop-band Entakt, og Lovisa Wanngrenn har optrådt under eget navn. The Golden Ratio ligger i spændingsfeltet mellem den amerikanske folk-tradition og de umiskendelige skandinaviske aner, og prøver samtidig bevidst at styre uden om den helt klassiske singer/songwriter-fornemmelse. I stedet er det atmosfæriske i højsædet, hjulpet på vej af to tætte leadvokaler.

Dogmerne er, at det skal have lov til at være støjende, når det er påkrævet, og helt stille når det er dét, der kræves, og teksterne kredser mellem det melankolske, intime og forstyrrende. Gruppen har endnu ikke udgivet noget, om end flere virkelig habile indspilningerne er ude på gruppens Soundcloud-profil. Desuden skal gruppen være godt syv mand på scenen, så der er altså noget at se frem til, når ”duoen” besøger Stengade.

From Sarah er en helt ny dansk trio bestående af forsanger og guitarist David Fjelstrup (CODY), bassist Moogie Johnson (Munck//Johnson) og trommeslager Ask Bock. Navnet From Sarah refererer egentlig til den bibelske Sarah, men der er ikke nogle bibelske eller kristne budskaber i musikken fra ophavsmanden David Fjelstrup. Tværtimod. Efter en opvækst i et kristent fællesskab vendte forsangeren religionen og dermed også sin familie ryggen som teenager, og det er en del af hans bagage, der blandt andet kommer frem i musikken og teksterne fra From Sarah.

Bandet indspiller et fuldlængde album i november, men debut ep’en Notes har allerede høstet en række positive anmeldelser med gloser som ”sikkert håndværk”, ”lovende” og ”interessant” af blandt andet GAFFAs anmelder Erik Barkman. Medlemmerne stammer alle fra folk og country miljøer, men i From Sarah er de gået sammen om at spille melankolsk artrock med fine poppede melodier, og Poetry In Mono er glade for, at kunne præsentere From Sarahs sidste koncert, inden de vender opmærksomheden mod albumindspilningen – helt sikkert et band vi vil se meget mere til.

Der vil som altid være DJ’s på både før, imellem og efter koncerterne, og denne aften varetager blaa vinyl tjansen, så der er alt i alt lagt i ovnen til en stemningsfuld aften på Stengade, hvor der også vil være plads til en lille svingom eller to.

Det er som sagt på fredag den 21. oktober Poetry In Mono #2: From Sarah (DK) + The Golden Ratio (DK/SE) løber af stablen, hvor dørene åbnes kl. 21.00, og entréen er 50 kroner.

Poetry In Mono #2 @ facebook

Poetry In Mono @ facebook

Billeder fra sidste arrangement i glimt

Udgivet af

Rune

specialezombie og musiknarkoman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *