gæsteindlæg: the holiday crowd

Vores partner-in-crime Danielle Mandix Jensen fra Poetry In Mono-klubben på Stengade har været så venlig at smide et par kommentarer om hendes forkærlighed for candadiske kvartetter, der spiller britisk-klingende musik – ordet er dit:

For et halvt års tid siden modtog jeg en besked fra Morten Stützer på Facebook, hvor han anbefalede mig at lytte til et remix af nummeret Painted Like A Forest på Soundcloud, nummeret var af det Canadiske band The Holiday Crowd og var fra pladen Over The Bluffs. Det skulle hurtigt vise sig at blive en af mine  favorit-udgivelser fra 2012, fra pladeselskabet Shelflife Records – et pladeselskab der virkeligt er værd at udforske, da de har et fabelagtigt bagkatalog der blandt andet tæller svenske indiepop favoritter som Days, A Smile And A Ribbon og The Garlands, men også to danske bands nemlig Champagne Riot og ganske nyligt, fynske Balloon Magic.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/22805396″ params=”auto_play=false&show_artwork=true&color=009eff” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Udgivelsen er en limited edition 12″, med syv melodiske guitar-prægede numre der måske mere lyder som en grå regnvejrsdag i 80’ernes England, end som nutidens Toronto. Bandets navn stammer da også fra et citat fra Graham Greene-romanen Brighton Rock, og det er næsten for nemt at sammenligne dem med The Smiths, for jeg synes stadigvæk at The Holiday Crowd lyder mest som sig selv, med sine fine guitarmønste og forsangerens nærmest dovne vokal.

Albumtitlen Over The Bluffs kommer fra deres sang Tiresome, “I would have led you away from the alliance and over The Bluffs instead”, hvilket er en åben kærlighedserklæring til Scarborough, Ontario, en berygtet forstad til Toronto, hvor forsanger Imran Haniff og guitarist Colin Bowers voksede op. De mødte hinanden i high school, hvor en bemærkning til en Stone Roses t-shirt, lagde grobund for et langt venskab og et frugtbart samarbejde.

Den 7. september er Poetry In Mono så heldige at kunne præsentere The Holiday Crowd, live på Stengade, i forbindelse med deres allerførste visit i Europa. Det koster kun 60,- i entré, og efter showet vil Caspar fra Shelflife bandet Champagne Riot spille et stensikkert højest dansabelt DJ-set.

Download Painted Like A Forest herunder:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/42659450″ params=”auto_play=false&show_artwork=true&color=009eff” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Udgivet af

Rune

specialezombie og musiknarkoman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *