konkurrence – tigerne der lægger æg

Eggs Laid By Tigers

I wrote endless imitations, though I never thought them to be imitations but, rather, wonderfully original things, like eggs laid by tigers” (D.T. 1951)

Den første gang jeg stødte på bandet med det lidt spøjse navn, var på en københavnsk festival for en række år siden. Eggs Laid By Tigers, som består af Jonas Westergaard (Murder), Peter Bruun (Murder, Django Bates Trio m.fl.) og Martin Ullits Dahl (Prins Nitram m.fl.) har siden dengang udgivet deres debutalbum, Under The Mile Moon, i oktober sidste år. Den er den første del af en triologi, der eftersigende skulle nå finalen i 2014, hvor bandets mystiske fjerdemand (som er citeret ovenfor) nemlig være fyldt 100 år. Pladen er kun udkommet som download og på vinyl, og har det flotteste cover jeg længe har set:

Eggs Laid By Tigers - Under The Mile Off Moon

Collagen forestiller iøvrigt denne mystiske fjerdemand.
Jeg har haft æren af at opleve dem live et par gange efterhånden, hvor de som oftest optræder hele 7 mand på scenen med blæsere og tangenter og det hele, og det har været en stor fornøjelse hver gang. Jeg ser derfor meget frem til at se dem igen til SPOT Festivalen på lørdag kl. 21:00 i Lille Sal, Musikhuset.

Men hvis man ikke skal til SPOT Festival, så giver bandet intimkoncert på fredag i Christianshavns Beboerhus. Det er ikke længe siden at jeg var i Christianshavns Beboerhus til koncert for første gang i mit liv, og jeg må sige at jeg var meget positivt overrasket over hvor hyggelige omgivelser de har derude, så jeg er næsten ked af at jeg ikke er i København på fredag. Men i skal da have chancen for at komme med:

Vi trækker nemlig lod om 1×2 billetter til intimkoncert i Christianshavns Beboerhus d. 3. maj + 2 signerede eksemplarer af Eggs Laid By Tigers seneste album på vinyl. Det eneste du skal gøre, er at svare på følgende:

Hvilken stor digter siges at være bandets mystiske fjerdemand?

Send dit svar til blaavinyl(a)gmail.com senest torsdag d. 2. maj kl. 15. Vinderen får direkte besked.

svovl

sigur ros

Hvis man kan sige at man har on/off forhold til noget musik, så må det være sådan jeg har haft det med Sigur Rós og deres musik igennem de seneste 10 år hvor jeg har kendt til musikken. Jeg modtog for nyligt deres seneste single “Brennistein” fra deres kommende plade, og satte den på med en smule skepsis blandet med en god portion nysgerrighed, og jeg må indrømme at denne skepsis hurtigt blev gjort til skamme. Jeg blev nærmest bogstaveligt talt blæst bagover (!!), og måtte høre nummeret igen og igen. Jeg synes musikken skal tale for sig selv, men jeg må råde jer til at høre det igennem nogle ordentlige hørebøffer/højttalere når i trykker play, og skru også gerne lidt op:

poetry in mono #12 i glimt

Endnu engang lykkedes det os at få arrangeret en aften der stod i den røde tråds tegn. Poetry In Mono #12 forløb fantastisk med den gode stemning og dejlig musik i førersædet.

Young Dinosaur var de første der indtog scenen og spillede en håndfuld nye sange såvel som gamle velkendte melodier. Drengene var i den grad i stødet, og er uden tvivl mere rocket live end på plade, hvilket er en dejlig ting.

Efter en lille pause i selskab med Bastian Kallesøe (The New Spring) og Jens Ramon (Figurines) der vendte den ene plade efter den anden med bravour, var det tid til at det 8 mand store band, Waldo & Marsha skulle indtage scenen med deres lidt søvnige shoegaze. Publikum var mindst lige så tændte, og endnu en fed koncert blev gennemført.

Poetry In Mono er slut for denne sæson, men vender stærkt tilbage i efteråret med et mindst lige så stærkt program. Vi ses!

Tak til Thilde Mørup Christensen for at have taget alle de fede billeder. Se flere her.

gæsteindlæg – young dinosaur anbefaler

Young Dinosaur

Så er det på lørdag den 12. Poetry In Mono og den sidste for denne sæson, går løs! Vi vender stærkt tilbage i efteråret. Det bliver et brag af en fest med Bastian Kallesøe (The New Spring) og Jens Ramon (Figurines) til at vende plader før, imellem og efter koncerterne. Young Dinosaur og Waldo & Marsha indtager Stengades dejlige lille scene og giver den gas. Som opvarmning kan du her få et bud på hvilket nummer der rykker for tiden hos de forskellige bandmedlemmer i Young Dinosaur:

Frederik:
Fucked Up – Turn The Season

Rimelig sygt nummer fra “David comes to life” som også er en megasvedig plade! Jeg kan huske at jeg først rigtigt fangede fucked up, da Andreas købte deres EP “year of the tiger” (også helt sindssyg) for et halvt års tid siden.

Andreas:
Supervillain Theme By Madvillain/Madlib

Det er sådan en feeling jeg har haft på, i virkelig lang tid nu

Eske:
Don McLean – American Pie

Jeg har virkelig hørt den sang mange gange de sidste par måneder! Jeg synes sangen er utrolig unik, men jeg kan ikke forstå hvad der gør det. Jeg er især meget begejstret for linjen: “I know that you’re in love with him, cause I saw you dancing in the gym, You both kicked of your shoes, man I dig those rhythm and blues” i anden vers.

Bjarke:
Lucky Bird – Disappear

Joachim viste mig det her nummer for ca. 2-3 uger siden. Jeg har ikke kunne finde andre numre med bandet, men det gør heller ikke noget når det her er så mega fedt!

Joachim:
Pneu – Grill Your Eyes

Jeg har valgt et nummer der hedder Grill Your Eyes af en ung episk fransk duo (trommer, guitar) ved navn Pneu. Nummeret er 3:07 min pure epicness, en energiudladning af en anden verden! Grill Your Eyes er kryptisk sangskrivning og formen er bemærkelsesværdig da ingen stykker faktisk gentager sig. Måske disse gutter har lyttet en del til klassisk musik? De er altså kun to personer (på pladen dog en ekstra guitarist), og alligevel er musikken så dynamisk, medrivende og tilstrækkelig!!!!! Hele deres plade fra 2011 som hedder Highway To Health kan i øvrigt kraftig anbefales at tjekke ud!

Find mere information om arrangementet her. Vi ses! 🙂