en stemning. et minde.

Det er længe siden et stykke musik har vækket så mange referencer og minder i mig på én og samme tid. blaa vinyl modtog i sidste uge en mail fra Thomas Solgaard med et link til hans nye videoen til sangen And Beneath The Pillows I Created A World Dedicated To The Lonely Thoughts Of You fra hans EP Those Were Fireworks, som udkom for et år siden, og som blev til månedens demo i Gaffa i oktober sidste år.

Ved første lyt poppede der straks referencer til Patrick Watson og Dad Rocks! op i mit hoved, straks overskygget af et minde om en melankolsk stemning. En melankolsk stemning som jeg ikke har mærket siden jeg boede i jylland, og som kun Jylland kan bringe frem i mig…normalt. Ikke at dette er nogen kritik af sangen, tværtimod synes jeg at det er smukt og er meget betaget af det. Videoen rammer også sangens stemning meget godt, og får mig til at tænke på Eternal Sunshine of The Spotless Mind:

EP’en er iøvrigt spækket med gæstemusikere (hele 17!) hvoraf Anna Brønsted (Our Broken Garden) og Sara Saxild (Under Byen) er i blandt som henholdsvis korsangerinde og bassist. På trods af de mange besøg på pladens fire sange, står Thomas Solgaard dog ganske solo med både sangskrivningen (melodi som tekst) og alle arrangementer af sangene. Undertegnede har givet den et lyt et par gange og må ærligt sige at det ovennævnte åbningsnummer nok desværre har givet mig for mange forventninger til resten af EP’en, da den ikke rigtig når op på samme smukke niveau, som man kunne have håbet. Det er som om up-tempo tingen ikke passer Solgaard helt så godt igen. Lyt selv efter her:

Jeg er dog stadig nysgerrig på hvad den kreative sangskriver finder på fremover, og kan kun krydse fingre for at han holder fast i den smukke melankoli som han beskriver på så fantastisk vis.

Rrrrrroooooooskiiiiiildeeeeee!!!

Jeg havde ellers besluttet mig for ikke at have noget som helst med Roskilde at gøre i år, da jeg skal koncentrere mig om skolen, og derfor hverken har tid eller råd til at komme på festival. Stengade, min anden familie, har ellers gang i festivalens største bar i år (billede herunder), hvor jeg kunne have arbejdet mig til den halvpebrede festivalbillet. Men jeg har ikke haft overskuddet.

Anyways. Grunden til at jeg alligevel skriver et indlæg om Roskilde på trods af at jeg ikke skal afsted, er fordi jeg i går ved et tilfælde overværede Linkoban‘s produktionsøver på Stengade. Det er ikke noget musik jeg normalt dyrker som sådan, men det fangede mig alligevel og fik mig til at ønske at jeg kunne hoppe med publikum når de fyrer op for et brag af en fest på Pavilion Junior i aften kl. 20:30. Så gør dig selv den tjeneste at kigge forbi Linkoban i aften. Det bliver superfedt!!

Og når jeg nu alligevel er igang med at anbefale bands til Roskilde, kan jeg jo ligeså godt fortsætte. Kæmpe-musiker-kollektivet Copenhagen Collaboration (billedet øverst) byder på en unik multikoncert på Arena på fredag kl. 13, som er specielt designet til Roskilde. Jeg ved at de 30 musikere har været i intens øvelejr de sidste mange uger, så der er virkelig lagt i ovnen til en fed koncert! Undertegnede har oplevet dem live et par gange efterhånden. Den første gang i Huset I Magstræde med et yderst vellykket show og senest på SPOT hvor de var blevet remixed, det var ikke helt så vellykket, så lad os håbe at de har fundet tilbage til den fede oplevelse jeg havde på Huset i Magstræde. Her er en lille teaser:

Derudover vil jeg anbefale:
Larsen & Furious Jane lørdag kl. 13:30 på Pavilion- Lavede koncert med dem på Stengade i foråret, og det var også første gang jeg oplevede dem live på trods af at have fulgt dem siden den første plade (2004). Det var virkelig godt!

Sam Amidon torsdag kl. 19:45 på Gloria – Han er så fin så fin. Og så spiller han på én af Roskildes mest intime scener, så det bliver altså virkelig en fin oplevelse, selvom Roskilde normalt ikke er de bedste rammer til den slags musik.

Björk søndag kl. 22 på Orange – jeg oplevede hende på min første Roskilde tilbage i 2003. En uforglemmelig oplevelse!

Jack White fredag kl. 22:30 på Orange – Er ikke superbegejstret for hans seneste soloalbum, men der er et par guldkorn og manden er virkelig sej!

The Cure torsdag kl. 21 på Orange – Selvfølgelig!

Analogik torsdag kl. 19:15 på Cosmopol- sørger jo altid for en fest!

M83 lørdag kl. 20 på Arena – Ikke et band jeg har fulgt helt tæt, men kunne stadig godt tænke mig at opleve dem live.

The Shins torsdag kl. 18:00 på Arena – Endnu et band jeg har fulgt i årevis, men endnu ikke har oplevet live.

Bowerbirds lørdag kl. 15:00 på Gloria – Et band jeg har fulgt en del år, men endnu ikke har oplevet live. De har sådan en dejlig varm og rund lyd som kun kan gøre godt på Roskilde Festival.

Dry The River lørdag kl. 13:00 på Odeon – Et band jeg havde booket til Stengade sidste sommer, men som desværre aflyste i sidste øjeblik. Havde egentlig glædet mig til at se dem. De har været i DK et par gange siden, og jeg har kun hørt godt om dem.

Tune-Yards lørdag kl. 17:00 på Odeon – det her band kan da næsten kun være festligt live!

Håber i, i modsætning til mig, får oplevet nogle af mine anbefalinger og får tid til at kigge forbi Stengade baren som ligger lige ved Skate og har åben hver dag under hele festivalen (også nu). Skål!