messyshelters

Foto: Rikke Luna
Foto: Rikke Luna

Vi er nogle af dem, der har ventet i spænding på Messy Shelters debutalbum siden ep’en Abandonship fra 2008. Mikkel Bolding, der står bag projektet, er desuden også en del af gruppen Larsen & Furious Jane, som er en af de store favoritter her på blaa vinyl, derfor udprægede store forventninger til dette projekt.

Tre år er der altså gået fra ep’en til debuten Root System, der er ude på det velrenommerede pladeselskab Tigerspring. Og hvor meget er der så sket fra den alsidige ep, der ikke gav noget entydigt svar på, hvor en debut kunne tages hen.

Den kvalitative sangskrivning, der var kendetegnet på Abandonship, går igen på de ni numre, der har fået plads på albummet. Forventningerne til Root System bliver ganske sikkert indfriet. For eksempel er numre som Fella og Shorthand (hør dem nederst i indlægget) gode steder at starte, men også den fortryllende Chord Steps, som for undertegnede træder frem som et af albummets højdepunkter, bør tiltrække nye lyttere.

Messy Shelters – Chord Steps:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/13986739″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ ]

Chord Steps er et lavmælt og indadvendt nummer med en opbygning af den mere fortryllende slags. Den vellydende elguitar træder sammen med Boldings vokal frem, og bygger nummeret op på en meget simpel måde. Herefter kommer lidt shaker, bækken og beat til. Lidt over halvvejs henne i nummeret tilføjes noget, der lyder som en hornsektion, og de enkle, men meget virksomme elementer gør nummeret til en sand fryd. Chord Steps besidder så meget nerve, ligesom størstedelen af numrene på Root System gør det.

Messy Shelters debut er bestemt i den bedre halvdel af 2011’s danske udgivelser indtil nu. Må vi blive velsignet med gode muligheder for at opleve musikken live – som man for eksempel kan på Loppen i København den 5. maj. Vi giver de varmeste anbefalinger til, at man checker Boldings debutalbum ud. Især hvis man er et menneske med trang til den mere alternative, melankolske og velspillede slags.

Messy Shelters – Fella:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/12768842″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ ]

Messy Shelters – Shorthand:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/10737807″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0055ff” width=”100%” height=”81″ ]

 

Shugo

Min tredje del af 30 dages legen udebliver lige et par dage mere, da den er en virkelig hård nød at knække her på falderebet.

Anyways, jeg opdagede lige hvor ultra-ignorant jeg har været i 2010, da jeg ikke engang har opdaget at den japanske popsmed, Shugo Tokumaru har udgivet yderligere et album. Port Entropy er titlen på det fremragende album, som fortsætter lidt i samme spor som forrige plade Exit fra 2008, men det gør absolut heller ingenting. Tokumaru’s forfriskende japanske eksperimentelle pop, kan man ikke få nok af på en dag hvor solen er milevidt væk.

Nyd derfor denne søde video og kryds fingre for at solen skinner i morgen:

Undertegnede ser frem til at opleve det hele i levende live i aften på Loppen.

Beskriv dit musikalske univers på 30 dage del 2

day 11 – a song from your favorite band: The Whitest Boy AliveBurning

day 12 – a song from a band you hate: Limp BizkitRollin
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/413144″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 13 – a song that is a guilty pleasure: SiaBreathe Me
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/9483113″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 14 – a song that no one would expect you to love: Take ThatRelight My Fire

day 15 – a song that describes you: Mamas and PapasMake Your Own Kind Of Music

day 16 – a song that you used to love but now hate: Tim ChristensenRight Next To The Right One

day 17 – a song that you hear often on the radio: Tim Christensen Right Next To The Right One

day 18 – a song that you wish you heard on the radio: The Tallest Man On EarthKids On The Run
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/7707478″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 19 – a song from your favorite album: Ed HarcourtApple of My Eye

day 20 – a song that you listen to when you’re angry: The Cooper Temple ClauseTalking To A Brick Wall
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/13214121″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

Kommentarer:
#11 Denne kategori fik mig til at indse at jeg faktisk ikke rigtig har noget yndlingsband. Jeg tror jeg er vokset fra det. Men Whitest Boy Alive er et godt bud.

#12 Den behøver jeg vist ikke skære ud i pap.

#13 Jeg arbejdede på Nykredit for nogle måneder siden, og var ved at blive sindssyg af at høre denne sang hver gang jeg ventede på at der var nogen der tog telefonen i den anden ende. Samtidig er den én af de der rigtig gode perler, som sikkert især efter X-Factor optrædenen, gør den til en guilty pleasure. Jeg ved det ikke. Jeg har i hvert fald et lidt ambivalent forhold til den.

#14 Yes, jeg var fan af Take That da jeg var yngre. Og jeg synes stadig deres 90’er albums holder.

#15 Min veninde dedikerede engang denne sang til mig, og jeg har holdt fast i den lige siden.

#16 Har simpelthen hørt den for mange gange. Men had er et stærkt ord.

#17 Jeg hører ikke så tit radio, men når jeg endelig gør, spiller de denne sang 9 ud af 10 gange.

#18 Ubeskrivelig smuk og catchy sang, som burde få lidt mere airplay.

#19 Jeg kan vist ikke komme udenom ham.

#20 I det hele taget den plade, Kick Up The Fire, And Let The Flames Break Loose fra 2003, er en sikker vinder når hele verden går mig imod.

Beskriv dit musikalske univers på 30 dage del 1

Der dukker i ny og næ en sjov lille ting op på sociale medier som Facebook, som udfordrer dit musikalske univers på den ene eller den anden måde. Den seneste er den såkaldte 30 days challenge, hvor du på 30 dage med sange skal beskrive nærmest hver eneste krog af dit personlige musikalske univers. Jeg er en sucker for lister som denne, og har valgt ikke at spamme min Facebook med det, men derimod bruge 3 indlæg på det her på vinylen over de næste 3 dage. Så bær over med mig : )
Det er ikke alle valg der kan holde til at lade musikken tale for sig selv, så derfor har jeg kommenteret de forskellige valg nederst i indlægget.

day 01 – your favorite song: Ed HarcourtGod Protect Your Soul
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/13199089″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 02 – your least favorite song: The StormLullaby

day 03 – a song that makes you happy: The Lovin’ SpoonfulDaydream
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/3507878″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 04 – a song that makes you sad: Regina SpektorSamson

day 05 – a song that reminds you of someone: FigurinesLet’s Head Out

day 06 – a song that reminds you of somewhere: The LibertinesTime For Heroes

day 07 – a song that reminds you of a certain event: The BeatlesI Am The Walrus

day 08 – a song that you know all the words to: Ben Kweller In Other Words

day 09 – a song that you can dance to: JetAre You Gonna Be My Girl
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/252562″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

day 10 – a song that makes you fall asleep: múmWe Have A Map Of The Piano

Kommentarer:
#1: Som jeg så ofte har gjort udtryk for herinde på bloggen, er Here Be Monsters pladen fra 2001, altid en plade der vil have en særlig plads i mit hjerte. Og denne sang ikke mindst. Selvom jeg da har så mange andre favoritsange.

#2: Jeg har aldrig forstået det band.

#3: Dejlig dejlig sang.

#4: Denne sang må tage prisen for at være den sang der i en lang periode var bandlyst fra mine højttalere. Den er dog budt velkommen igen, og det er en dejlig sang.

#5: Den har godt nok været svær! Der er rigtig mange sange der minder mig om rigtig mange forskellige mennesker på godt og ondt. Men jeg endte ud med denne, som minder mig om min kære veninde Marlene, som i en periode var ved at drive mig til vanvid ved at gå rundt og synge denne konstant. Hende og jeg har iøvrigt en masse Figurines numre som fællesfavoritter.

#6: Denne sang og i det hele taget det album minder mig om Klostret (studenterhuset) i Kolding, da vi ofte hørte det når vi havde arbejdsweekender.

#7: Den minder mig om da jeg var i Abbey Road studierne for små 7 år siden. Denne sang spillede inde i mit hoved da jeg vågnede den morgen jeg skulle afsted, og det fortsatte den med at gøre stort set begge aftener jeg var i studierne. En dejlig tur og et skønt minde.

#8: Puha, igen et der er mange bud på. Her er ét af dem og iøvrigt en smuk tekst.

#9: Den er en sikker vinder hver gang! Jeg ønsker mig stadig en tambourin til min fødselsdag.

#10: Der var en lang periode for en del år siden hvor jeg havde svært ved at falde i søvn hvis ikke jeg satte múm’s Finally We Are No One plade på fra 2002. Og det var næsten altid det her nummer jeg faldt hen til. Det er en dejlig plade, og efter min mening skal der altid være plads til plader som denne i enhver pladesamling.