Supernovaer – de forekommer sjældent og brænder ud med et brag

Mediemaskinen ruller. Fans verden over afventer hvad der kommer til at ske med hele Michael Jackson foretagenet. Det er vel ikke urealistisk at forvente, at der vil være især tre slags fans: de dedikerede der tilbeder manden som en religion og som helt reelt sørger, de kyniske der nok skal være berørt af situationen, men som i bund og grund sidder og gnider deres små pengegriske fingre mod hinanden med alt det materiale de dedikerede godvilligt køber. Så er der naturligvis dem der er flest af, de naturligt interesserede. Det er alle dem som nok har en holdning til MJ (som min medskribent), men som nøjes med at betragte og følge med.

Jeg må sige at jeg også selv hører til i den sidste kategori, og det er ikke fordi jeg vil gå nærmere ind i diskussionen lige nu. Men jeg læste en særdeles anbefalelsesværdig artikel i Weekendavisen af Per Reinholdt Nielsen, som har skrevet en formidabel nekrolog af ‘Peter Pan’, som Michael Jackson omtales som. Den vil jeg gerne anbefale enhver interesseret i sagen, for han beskriver alle tanker rigtig fint. Han nævner blandt andet de tre vigtigste perioder der definerer Michael Jackson: Barnestjernen, 80’er idolet og den pædofilanklagede stjerne der ikke fornyer sig. Hvad vil han blive husket for? Umiddelbart vil jeg lade det spørgsmål hænge i luften og lade Per Reinholdt Nielsen og Henrik Byagers ord slutte af.

Der var og er ingen over eller ved siden af Michael Jackson, og hans titel som King Of Pop var nok pompøs, men reel. – Per Reinholdt Nielsen, Weekendavisen

Han var måske den sidste der var tilbage af de helt store. -Henrik Byager, TV2 News

Henrik Byagers citat, henviser måske nok især til, at vi måske ikke længere vil se de helt store stjerner i samme grad. Deres tid er i takt med en globalmusikalsk deling ved at svinde ud til fordel for den brede mellem-kendte-musikalske-masse. Men jeg er sikker på at det er et emne vi vil vende tilbage til.

Udgivet af

Rune

specialezombie og musiknarkoman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *