Forleden da verdens vel nok største branchefestival SXSW i Austin løb af stablen, gæstede vores gode ven Andreas Rasmus Nielsen (The Big Oil Recording Company, Crunchy Tunes) arrangementet. Han lovede at komme hjem med en anbefaling til blaa vinyl og som sagt så gjort. God fornøjelse – vi giver ordet til Andreas Rasmus Nielsen:
Nu er det efterhånden et par uger siden at SXSW sluttede og kaoset forlod Austin, Texas. Jeg var til festivalen for anden gang i år (2011 var min første) og havde igen denne gang et væld af store musikalske oplevelser. Årets bedste koncert og, helt generelt, oplevelse var dog Canadiske Purity Ring, som jeg op til festivalen havde glædet mig til at se (baseret mest af alt på deres fantastiske sang Lofticries fra sidste år).
Purity Ring – Lofticries:
Før koncerten var jeg usikker på at deres sfæriske elektroniske alt. pop (eller hvad pokker man skal kalde det) kunne oversættes til live, men det viste sig at være en unødvendig bekymring. De to medlemmer af Purity Ring gik på scenen sent torsdag aften i en totalt mørkelagt Central Presbytarian Church med et både simpelt og imponerende setup. Forsangerinde, Megan James, var bevæbnet med kun en mikrofon og en arbejdslampe, som visuelt virkemiddel, mens duoens anden halvdel, Corin Roddick, kontrollerede musikken gennem en sampler (jeg gætter på APC) og syv lamper, der hver fungerede som triggers (se video herunder).
Med disse få virkemidler spillede de en fremragende og ekstremt gennemført koncert, der konstant fik publikum til at rejse sig fra deres sæder i ren jubel. Corin Roddick klippede og klistrede elegant musikken og Megan James’ vokal live mens hun gled rundt på scenen i en passende uskyldig og drømmende gang. Alt gik op i en højere enhed og Kirken som omgivelse gav den helt rigtige blanding af rumklang, atmosfære og svag uhygge. En stor oplevelse og en af de bedste koncerter jeg nogensinde har set.
Lofticries (Live @ Fader Fort):
Ungirthed (Live @ Fun Fun Fun Fest):
Siden SXSW har de faktisk signet med 4AD, så nu kan man kun krydse fingre for at de kommer forbi Danmark meget snart…
Andre højdepunkter: Thee Oh Sees med Christopher Owens (Girls) på tamburin og et ekstranummer hvor Fresh and Onlys’ trommeslager også spillede med, Natural Child, Grimes og, sidst men ikke mindst, Black Joe Lewis and the Honey Bears.
Største skuffelse: Charlie XCX – ekstremt akavet optræden med en lidt for ung og lidt for seksuel pige og hendes kiksede koreografi (eller mangel på det samme).