blaa mandag #10

Forleden nat blev jeg rørt til tårer af en fotoserie, som virkelig fik mig til at indse hvor godt jeg egentlig har det. Hver gang jeg læser om en kulturel personlighed der afgår ved døden, hvad end jeg har haft vedkommenes værker inde på livet eller ej, stikker det i mit hjerte, lidt ligesom når man ser en musikdokumentar der ender med at bandet opløses eller at nogen dør. Men i går, søndag, reagerede jeg et sted imellem tårerne og stikket i hjertet, da jeg læste at Mark Linkous (bedre kendt som Sparklehorse) havde begået selvmord.

Jeg startede som så mange andre med hans mest succesfulde plade It’s A Wonderful Life (2001) for 7-8 år siden, og forelskede mig hurtigt både i den og forgængeren Good Morning Spider (1999), hvor sange som Painbirds, Junebug, Apple Bed og Comfort Me har været klare favoritter lige siden. Og selvfølgelig også har været soundtrack til op- og nedture i tidens løb. Jeg nåede desværre aldrig at opleve ham live, hvilket jeg ærger mig gul og blå over nu. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med ham endnu, eller blot vil mindes ham, har jeg herunder postet tre af mine yndlingssange fra henholdsvis It’s A Wonderful Life og Dreamt For Light Years In The Belly Of A Mountain (2006):Her er de plader jeg ejer med ham i kronologisk rækkefølge:

1. Good Morning Spider (1999)
2. It’s A Wonderful Life (2001)
3. Dreamt For Light Years In The Belly Of A Mountain (2006)

Hans dejlige melankolske støvede lyd og udtryk vil blive savnet, og det han nåede at give os vil blot blive endnu mere værdsat med tiden. Hvil vel kære hr. Lankous aka Sparklehorse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *