spot optakt: gents

GENTS

SPOT Festival starter om præcis 2 uger, med en række pre-parties, og vi glæder os som altid helt vildt til at komme afsted og få skudt festivalsæsonen igang. Så vi har hevet fat i en god håndfuld SPOT aktuelle bands, som vi har lavet nogle små interviews med. Her er det første af slagsen med album-aktuelle GENTS, som også spiller til én af de mange pre-parties:

Hvordan og hvornår blev i dannet?
GENTS er udsprunget af mange lange nætter med cocktails, synthesizere, weltschmerz & konfetti. Est. Berlin 2013.

Der er en tematik på jeres nye plade med vand. Først og fremmest er i afbilledet på pladecoveret i en pool, og yderligere dukker der skvulpe lyde op på plade hist og pist. Hvad er det med jer og vand og pools? Ligger der noget dybere bag det? Eller?
Vand er liv. Det er fascinerende, at mennesker søger så meget ud i rummet samtidig med, at størstedelen af havet stadig er uudforsket. Mystisk og bjergtagende. Og dyrt hvis du putter det ned i en pool.

Vi bliver ved vandet…nummeret ’Bubble’ kommer snigende ind på én næsten uden man opdager det når man lytter pladen igennem, og pludselig vågner man op som lå man på en briks og fik massage (i ved, der er ofte sådan noget afslapningsmusik i baggrunden når man får massage, og nummeret her minder enormt meget om den slags musik), og før man ved af det, er vi gledet over i nummeret ’Trouble’. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på at ’Bubble’ er en form for lang intro til ’Trouble’. Jeg synes det er et interessant valg at have sådan en instrumental passage liggende for sig selv midt på pladen. Hvorfor har i valgt at dele det op?
Bubble‘ og ‘Trouble‘ hænger uden tvivl sammen. Vi håber, at folk vil lytte til dem i en helhed ligesom med resten af pladen. Men i et popsangsformat, føler vi at de står stærkest hver for sig.

Det er jo ingen hemmelighed at i har en ret markant 80’er lyd. Det var i hvert fald hvad der blæste undertegnede bagover til jeres allerførste koncert på Stengade for 2 år siden. Dengang synes jeg i ramte Joy Division on the spot, men efter at have lyttet pladen igennem et par gange efterhånden, dukker der endnu flere referencer op, såsom Superheroes og Whitney Houston (yes! Starten af ’Cold Eyes’), hvoraf førstenævnte dog ikke er et band fra 80’erne, men helt sikkert også er kraftigt inspireret af det årti. I er jo ikke engang født i 80’erne, så hvor stammer den store fascination af lyden og stilen?
Vi har altid haft en fascination af 80’ernes skamløse selvhøjtidelighed og Yuppie-dekadence. Men vi er ligeså fascineret af alt muligt andet. Da vi lavede About Time var vi f.eks. helt forelskede i Kylie Minogue, 90’er house og new-millenum-vibrationerne hos Safri Duo (og er det stadig).

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Vi spiller en masse af de nye sange og medbringer den spanske guitars svar på en iPhone 7.

Hvad glæder i jer selv til at se på SPOT?
Vi glæder os meget til aftenen på Soundvenue og smash!bang!pow!s aften på Radar. Ud over vores koncert er der jo kun søde og dygtige mennesker på programmet! Vi kan desværre ikke blive på festivalen, da vi har vores egen koncert i Pumpehuset d. 5. maj., men hvis man bliver, skal man helt klart tage ned på TAPE om fredagen og høre Boundaries.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *