Is it a bird? Is it a plane? No it’s a Jellyfish!

jellyfishJeg vil da godt lige sende en anbefaling videre. Jeg ytrer af og til min svaghed for Powerpop musik (Se indlægget om Big Star), som så ofte bliver overset, eller måske bare skudt i baggrunden. Opmærksomheden retter jeg derfor mod start 90’er bandet: Jellyfish.

Jeg blev selv introduceret til den for nylig, og jeg må sige, at det pop musik af første klasse. Bandet har kun udgivet to studie-albums: Bellybutton (1990) og Spilt Milk (1993). Første plader sender tankerne på tidligere Powerpop bands, som for eksempel Big Star, mens det sidste album, Spilt Milk, er mere en hilsen til Beatles, Beach Boys, men først og fremmest Jellyfish.

Bandets største hit var Baby’s Coming Back, men begge albums er en brønd med 22 geniale popnumre. Russian Hill, All is Forgiven, The Man I Used To Be, Brighter Day er nogle gode numre at starte med. Så tag lige et lyt, det er tidløs pop musik af den gode gamle 90’er skole!

Og ja, hvis billedet er udgangspunktet, så har det jo nok været bandet her, der dikterede moden.

Der er desuden et par numre fra Youtube her, beklager den dårlige kvalitet, men køb en enkelt digital download og du er solgt til stanglakrids.

og et til (tak Olsen):

Udgivet af

Rune

specialezombie og musiknarkoman.

0 tanker om “Is it a bird? Is it a plane? No it’s a Jellyfish!”

 1. Hey Rune

  Hvis du virkelig vil nyde god powerpop må du ikke snyde dig selv for de skotske beach boys i Teenage Fanclub. Nick Hornby sælger dem meget bedre end jeg kan gøre her, i 31 songs.

 2. Herligt med et indlæg om Jellyfish – de var et dejligt band. En skam det kun blev til de to plader. Jeg er selv mest pjattet med Spilt Milk og specielt New Mistake, som virkelig er en popperle.

  Og så kan jeg kun bakke op om anbefalingen af Teenage Fanclub – (min) verdens bedste band. Prøv at lytte til for eksempel Sparky’s Dream – smilet burde brede sig på læberne helt automatisk 🙂

  Og nu vi alligevel har fat i de der starthalvfemser-powerpoppere, så husk endelig også The Posies, Matthew Sweet og Velvet Crush. De er alle det rene guld.

 3. Det lyder slet slet ikke dårligt Morten. Jeg følger op på Teenage Fanclub as-we-speak… Vil da helt sikkert også notere mig de andre du nævner!

  Ja New Mistake er også fremragende… Jeg synes ikke der er mange svagheder at finde på de plader…..

 4. Hej jeg har været fan af jellyfish siden de udsendt deres debut album bellybotom jeg forguder deres 2 album spilt milk der er ike lavet noget album siden beatles sgt pepper og beach boys smukke psydelic album.min mening er Jellyfish er verden bedste band men synd at de ikke er her mere .men derfindes et par andre bands der lyder lidt om dem b.la Bleu(redhead) hvor andy sturmer medvirker som trommeslager og skrevet en sang og leo som er et fritidsband af medlemmer fra b.la Bleu andy sturmer som dyrker E:L:O musik en nærmest en hyldest plade med deres egne nummer som lyder af E.l.o.og et andet band er Wondermints, Hal,merrymakers,og roger manning jr solo albummer minder meget om spilt milk
  john

 5. hey john.
  ok, ja jeg kan desværre ikke skrive mig på så tidligt i deres udgivelsesproces. men jeg er sandelig enig med dig i, at deres albums er helt fantastiske. jeg vil helt sikkert give Bleu et lyt 🙂 tak for tippet.
  rune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *