Independent Waves pt. 2 – Regn regn regn

Dag 2 på Independent Waves er så småt ved at være omme. Den har været præget af tømmermænd og regn, men bortset fra det, har det været endnu en vellykket dag med et pakket lærerigt program.

Gensynet med Oslo var en våd omgang. Det silede ned fra vi ankom til vi sejlede afsted imod Danmark igen. Men jeg fik en god gåtur i den indre by og hængt lidt ud med lidt forskellige folk fra turen her. Oslo er en meget smuk by på trods af regn.

Dagens Independent Waves program blev skudt igang med en såkaldt brancheworkshop, hvor vi sad i grupper og fik præsenteret musikbranchen som den var i gamle dage (før digitaliseringen), hvilket Torben Eik (fra Musikparlamentet og Yourwaves) fremførte på smukkeste metaforvis igennem et eventyr. Derefter præsenterede han os for musikbranchen som den ser ud i dag, efter digitaliseringens indtog. Vi skulle derefter forestille os at den gamle musikbranche var et skib og digitaliseringen et isbjerg, som er skyld i at skibet er ved at synke, så vi fik lidt forskellige samarbejdsopgaver med følgende overskrifter:

The old industry is sinking
The Iceberg is digitalization
What is worth rescuing?
Choosing the right course
Avoiding reefs

Det kom der nogle ganske interessante snakke og nye bekendtskaber ud af. Min gruppe valgte f.eks. at redde albumformatet, vinylen (det fysiske format), talentudvikling og investering fra den gamle musikbranche. Og vi valgte at satse på sponsorship og streaming som en del af den nye musikbranche, hvor vi skulle tale om fordele og ulemper og om hvordan man evt. kunne styre redningsflåden udenom disse ulemper (isbjergene). Alt i alt en meget interessant og lærerig workshop, som bl.a. var styret af Morten Jaeger.

Efter workshoppen fik vi besøg af sangskriver workshoppen, som siden vi ankom til skibet i går, har arbejdet på højtryk for at skrive et par sange. Kaspar Kaae (CODY), Jonas Villumsen (Entakt), Laurids Smedegaard (Before The Show) og Andreas Stæhr (Before The Show) havde i fællesskab fået strikket nogle rigtig fine sange sammen. En dansksproget og en engelsk af slagsen. En rigtig fin afslutning på konference delen af programmet her.

Om 10 minutter går Pernille Gunvad på scenen i færgediskoteket Heaven 11 på dæk 9, efterfulgt af Supercharger. Så det skal nok blive en interessant aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *