hunch bettors (med en lille konkurrence)

En tilfældig eftermiddag i en weekend på Mejlgade i Aarhus i 2010 havnede jeg i en baggård med planter, gratis økologisk mad og et bytte-bytte-loppemarked. Pludselig i hurlumhejet toner en fremragende stemme frem – hvor kommer den fra? Ikke inde fra lokalet, hvor jeg på det tidspunkt har forvildet mig ind sammen med en flok afslappede og små-tømmermandsramte mennesker, men igennem et havlåbent vindue, leder mine auditive fornemmelse mig ud i en baggård, hvor en gruppe drenge står og spiller musik. Flere og flere strømmer til, og der bliver hvisket i krogende: “Hvem er det, der spiller?”

Jeg nåede at høre et par numre, før mit følgeskab tog mig videre. Jeg kan faktisk ikke huske om jeg nogensinde fandt ud af, hvad drengene kaldte sig selv. Jeg tror første det var senere, at det gik op for mig, men heldigvis så ved jeg det i hvert fald nu – det var nemlig hunch bettors. Indtrykket fra dengang var rigtig godt, og jeg må sige, at efter at have hørt de selvsamme drenges nyligt udgivende debut Splash Dancing Kids EP, så har dette positive indtryk ikke ændret sig.

Det er en fin lille sag, med nogle yderst behagelig og vellydende numre. Jeg har en eller anden ting med Jeppe Ladegaards vokal, som er meget lys og dragende. Bandets lyd kaster mange associationer af sig. Min kollega Simon Christensen sammenligner dem blandt andet med Fleet Foxes, som jeg også tilskriver gruppen, ligesom jeg selv finder en stor lighed i gruppens lyd med den britiske gruppe Starsailor. Min eksplicitte reference kommer mest til udtryk i nummeret The Beast Is No Longer Powerful, men også i The First Landmark Is The Last Pole.

Lyden er meget tidstypisk i en eller anden forstand. Ikke at det skal få musikken til at virke mindre lytteværdig eller for at underminere noget som helst. De er blot med i en bølge af bands, der alle har håndspillet musik, perkussion og håndklap med mere i fokus. De har fint tilegnet sig denne stil, og videreudviklet den til, hvad der nu kan høres på ep’en. De fem numre på Splash Dancing Kids EP er dog ikke helt nok til at stille undertegnedes lyttelyst, hvilket heldigvis ikke kan falsificere det faktum, at hunch bettors er et lovende navn på den spirende danske upcoming scene, hvor vi allerede ser frem til flere numre på et forhåbentlig snarligt debutalbum.

Hvis du bor i København, har du i øvrigt mulighed for at se bandet på lørdag den 18. juni, hvor kvartetten giver koncert på Huset i Magstræde sammen med to andre bands.

Skulle du have lyst til at vinde Splash Dancing Kids EP, så skal du blot skrive i facebook-linket til dette indlæg på blaavinyls facebook-profil, hvad de to bands hedder, som hunch bettors skal spille med til den omtalte koncert? Vinderen vil få besked via facebook, og konkurrencen slutter netop på lørdag. Pladen er venligst doneret af gruppen selv.

Hør her to tracks fra Splash Dancing Kids EP (som du i øvrigt kan streame i sin helhed på bandcamp) samt nummeret The Canned Sound of Old Battleplanes:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/725694″ params=”show_comments=true&auto_play=false&show_playcount=true&show_artwork=true&color=0055ff” width=”100%” height=”145″ ]

Udgivet af

Rune

specialezombie og musiknarkoman.

En tanke om “hunch bettors (med en lille konkurrence)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *