spot optakt – john.mesh

John.Mesh

Undertegnede faldt forleden over navnet John.Mesh i SPOT programmet, og kunne udover at konstatere at det er den tidligere frontfigur fra Slowes, ikke rigtig komme tættere på hvad John.Mesh er for noget musik, og hvorfor Jack ikke længere spiller under navnet Slowes. Ud fra beskrivelsen på SPOT’s hjemmeside, kan vi forvente en lyd der er kitsch og pop, samtidig med at den er tankevækkende og eksperimentel. Derudover kan John.Mesh eftersigende sammenlignes med kunstnere som Sébastien Téllier, Nick Cave, og Johnny Hallyday. Jeg besluttede mig for at få fat i Jack, og få ham til at fortælle os lidt mere om John.Mesh;


Hvad ligger der bag selve navnet John.Mesh?

Jeg har altid været glad for navnet John, da mit rigtige navn (Jack) oprindeligt er et kælenavn for John.
Desuden faldt jeg over et indslag på youtube, om en amerikansk brandmand fra Kansas, som desværre tragisk vis døde. Han hed John Mesh.
Jeg blev af en eller anden mærkelig årsag meget rørt over historien og synes at det var meget relaterbart til mit projekt. I indslaget ser man hans kollegaer græde og sørge over tabet. Det er smukt at nogle mænd, som er så heltemodige og på sin vis maskuline også er så følsomme. Sådan er min musik også. Maskulint og følsomt.
Jeg elsker den almindelige mand. Arbejderen og familiefaren. Jeg er selv opvokset i en familie, hvor vi ikke havde så mange midler og derfor handlede det først og fremmest om at få mad på bordet og betale sine regninger. Der var ikke altid plads til store armbevægelser, store ambitioner og vilde idéer, da det bare handlede om, at have det nogenlunde godt.

Hvorfor ikke bare fortsætte med Slowes?
Jeg har brug for en ny begyndelse, et nyt projekt, hviske tavlen ren, kald det hvad du vil… For et år siden fik jeg stjålet min bærbar computer med alle mine skitser og demoer. (jeg havde helt rookie-agtigt ikke taget back-ups). Det var selvfølgelig pisse ærgerligt, men det var på den anden side også virkelig rart. Alle de halvfærdige idéer som lå og spøgede på min harddisk var væk og jeg kunne på en eller anden måde starte forfra. Gennemtænke det hele fra ny.. Jeg kender mange kreative mennesker, som netop har en masse skitser eller idéer liggende, som har svært ved at færdiggøre dem. Derfor kan det være godt at få det hele slettet.

Hvad er der af fremtidsplaner for John.Mesh?
Første single udkommer 25. maj. Derefter flere udgivelser hen af efteråret og næste vinter. Jeg må indrømme, at jeg er rimelig ydmyg, hvad angår dette projekt. Jeg kunne sagtens sidde og skrive “overtage verdenen”, “spille koncerter i udlandet” eller noget andet klichéfyldt.
men når alt kommer til alt, så vil jeg bare gerne have friheden til at komme på en idé og så prøve den af. Der er ikke noget, der tænder mig mere, end at få en idé, udvikle på den og så få mennesker, som jeg arbejder sammen med, til at viderudvikle den sammen med mig. Om det er i øveren, i studiet eller til en video – det hele. Jeg bliver så rørt over, at mine venner og kollegaer gider at investere tid i noget, som jeg har tænkt over. Hvis mine sange og idéer kan resonere og give genklang hos nogen, så er mit arbejde fuldført.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved din koncert på SPOT?
Kom og se (fredag d. 11. maj kl. 18:10 i A-Huset nede ved Godsbanen)

Hvad glæder du dig selv til på SPOT?
SPOT er lidt homecoming agtigt. Lidt ligesom til jul. Man støder ind i folk, som man ikke har set i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *