Overflade TV og undergrundsmusik

Jeg skal skrive om mainstream vs. undergrund via pladecovers i én af mine eksamensopgaver. I den forbindelse har jeg valgt at bruge dette:

og dette

som eksempler, hvor jeg bl.a. skal komme ind på æstetik og branding igennem nogle teoretikere, som jeg ikke vil kede jer med nu.

Grunden til at jeg starter mit indlæg med at nævne det her, er fordi at jeg forleden aften var faldet i søvn foran fjernsynet og vågnede til et så ligegyldigt reality-program som Paris Hilton’s – My New BFF, da de dejlige toner af Marching Band (som er bandet bag mit udvalgte undergrunds-cover) dukker op i programmet. WHAT?!?! Det gav jo absolut ingen mening…at verdens hidtil mest overfladiske reality program gør brug af noget så rart og nede på jorden musik som Marching Band…huh?! Se selv (beklager den meget dårlige kvalitet):

Det er jo langt fra første gang sådan noget sker, bare se dengang The Flaming Lips dukkede op på After Dark i Beverly Hills 90210. Men jeg må stadig indrømme at jeg er en smule i chok, da Marching Band nok var det sidste band jeg havde forestillet mig, ville blive brugt som underlægningsmusik i sådan et program…!

Her er et par sange af de fantastisk rare svenskere. Den første video er ganske underholdende, og sikke en dejlig sang:

og den her sang passer vel egentlig meget godt ind til temaet:

Deres plade er iøvrigt ganske anbefalelsesværdig!

0 tanker om “Overflade TV og undergrundsmusik”

 1. Den slags clash holder og skaber forundring på samme tid.

  Hvilke teoretikere har du kastet dig over?

  /Kasper

 2. Præcis!

  Jeg har kastet mig over et par afsnit fra Guy Julier’s bog The Culture Of Design, et kapitel fra Material Culture in The Social World af Tim Dant og et kapitel fra The Rise of Brands af Liz Moor. Jeg overvejer også noget billedanalyse af Jens Toft…men ved nok først med sikkerhed hvilke jeg vil gøre brug af og hvor meget der vil blive gjort brug af de forskellige når jeg kommer igang med opgaven om 2 ugers tid.

 3. Fedt. Tak for referencer!

  Det lyder rigtig spændende. Er det muligt at få lov at læse opgaven, når den er færdig?

  /Kasper

 4. Muligvis. Kommer an på hvor god den ender ud med at blive. Man kan jo sagtens have en masse intentioner, men glemme dem undervejs 🙂
  Jeg kontakter dig hvis den bliver god nok…

 5. 😮
  Det er jo ED! Og bid fra The Birds Will Sing For Us fra From Every Sphere pladen….åååh hvor fantastisk 🙂

  Dig og din fodbold Jonas! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *