Kan klimaforandringer ændre din måde at lytte musik på?

Svaret er…ja. Jeg har ikke lyttet nær så meget til vinyl det sidste halvandet års tid, som jeg gjorde før den meget lange og varme sommer vi havde sidste år. Og det kunne jeg tydeligt se på min vinylsamling, da jeg for en måneds tid siden gennemgik den og sorterede den. I ved…når man har holdt lidt fest og dine venner har haft fingre i din samling, er det ikke altid at pladen ryger helt på plads i det system du nu har sat dem op i. Og så er der alle de nye plader du enten får i gave eller køber løbende, som heller ikke er sat ind i systemet. 

Mit system er ikke så kompliceret ellers. Det står i alfabetisk rækkefølge med efternavn og bandnavn først. 
Eksempel 1: The Beatles står under B, og registreres i mit register som Beatles, The.
Eksempel 2: Elliott Smith står under S og registreres i mit register som Smith, Elliott. 
Eksempel 3: Cat Power står under C og registreres som Cat Power.

Men altså denne her sortering fik mig til at genopdage en masse plader jeg ikke havde hørt længe. Den fik mig også til at opdage hvor mange plader jeg enten slet ikke havde fået sat på, eller blot havde hørt et par gange. Så jeg har derfor stillet mig selv den opgave, at jeg skal lytte hele min samling igennem, fra A til Z + tal, og den rejse har jeg tænkt mig at tage jer med på, både herinde og på vores instagram. 

Det kommer til at foregå sådan, at alle de plader jeg lytter til, løbende vil blive lagt op på vores instagram, og så vil jeg cirka 1 gang om ugen lave et opsamlende indlæg på bloggen her, om de plader jeg enten har en helt særlig historie til, ved noget helt specielt om, eller lignende. 

Inspireret af High Fidelity? Måske…men egentlig allermest for at få min gode vane med at sætte en vinyl på som det første når jeg kommer ind ad døren, tilbage. Har du ikke set High Fidelity, og forstår derfor ikke referencen…så se lige denne scene: 

Yes, vi har været væk i alt for lang tid herinde på bloggen. Det følger med voksenlivet med fuldtidsjob og alt det jazz. Men nu skulle vi være tilbage – om ikke andet vil denne her udfordring som jeg har givet mig selv, uanset hvad, holde gang i bloggen. Så velkommen tilbage. Jeg håber du vil følge min rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *