Gospel of Man

På mandag kommer det længe ventede album fra duoen med det drabelige navn, Murder. Albummet har fået titlen Gospel of Man og undertegnede har været så heldig at have været med på en lytter siden de tidlige mix tilbage i april i år, så kender derfor efterhånden pladen pænt godt. Jeg var faktisk overrasket over forleden at finde ud af hvor godt de fleste numre har sat sig fast.

Ligesom deres forrige plade, har denne plade melodier der lige så stille lister sig ind på dig i dine drømme, så du vågner op med dem klistret fast i din indre radio. Jeg har i løbet af de sidste par måneder oplevet det op til flere gange, og tager det som et ganske godt tegn. Især den såkaldte “julesang” (fordi de i omkvædet synger “I am getting what I want for Christmas…”) No Room For Mistake har forårsaget en del svævende morgener, og i sidste uge var det Subrosa, der nok er den sang, sammen med dens næsten navnebror Supervalu på hele pladen der ligger tættest på deres forrige udspil. Hvor stort set resten af pladen skiller sig ud ved noget større instrumentation end der var tale om på Stockholm Syndrome, hvilket bestemt er et plus i min bog.

Også live er bandet noget ganske andet end de var den første gang undertegnede oplevede dem på SPOT for efterhånden 3 år siden. For hvor de førhen sad ned, og som oftest optrådte som duo (hvilket de dog også vil være på deres kommende efterårsturné), så kan de til foråret opleves i en noget mere sprudlende kvintet, hvor Jacob Bellens som den eneste er stadigt siddende. Undertegnede oplevede det dels i Huset i Magstræde tilbage i april måned og igen i juli under Copenhagen Jazzfestival. Så sæt et stort kryds i din kalender fra d. 23. februar til d. 6. marts 2011, hvor Murder som kvintet vil slå et smut forbi Danmark, inden de rammer Europa. Men inden da, kan de opleves som duo her:

30/10 Aalborg @ Nordkraft
03/11 Hillerød @ Støberihallen
04/11 Roskilde @ Gimle *
05/11 Lyngby @ Templet *
06/11 Albertslund @ Forbrændingen *
09/11 Århus @ Musikcaféen *
10/11 Århus @ Musikcaféen *
11/11 Kolding @ Pitstop *
12/11 Esbjerg @ Huset *
13/11 Herning @ Fermaten *
19/11 Rønne @ Musikhuzet
20/11 Rødovre @ Viften**
*support: Monkey Cup Dress
**med CODY og Let Me Play Your Guitar

For lige at vende tilbage til pladen, så er det en plade som uden tvivl vil lande et sted på undertegnedes top-x liste over årets bedste indenlandske plader, når dette år er omme.
Og her får i så chancen til at lytte til min absolutte yndlingssang fra pladen, som jeg siden første lyt har holdt uendeligt meget af. Picker of Cotton:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/5879188″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=0646f0″ width=”100%” height=”81″ ]

En tanke om “Gospel of Man”

  1. Pingback: blaa vinyl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *