året der gik – 2017

2017

Der kommer ingen topliste over årets bedste plader i år. Men det betyder ikke at musikken ikke har fyldt godt i 2017, for det har den nemlig. Det har bare været alle andre steder end pladespilleren, som i jo nok også har kunne fornemme herinde. I foråret havde jeg travlt med at være med til at arrangere og afvikle Music Days i Odense, og tog derefter direkte ned på Musik- og Teaterhøjskolen i Sønderjylland, hvor jeg på rekordtid satte en bandkonkurrence op med 8 deltagende bands (6 af dem udefra). Midt i alt det, lavede jeg traditionen tro en optakt herinde til SPOT Festival, og sad for 4. år i træk i lytteudvalget til UHØRT Festivalen. 2017 var også året hvor jeg for første gang i 4 år skulle på Roskilde Festival. Denne gang som festival-frivillig, men jeg nåede kun at gennemføre min første vagt, før jeg måtte lægge mig syg. Det vil sige at jeg ikke nåede én eneste koncert på festivalen. Hele juli gik med at koncentrere mig om at komme ovenpå sygdommen, og det foregik i Jylland…langt væk fra min pladespiller. Det var vigtigt for mig at komme ovenpå igen, så jeg kunne komme til UHØRT Festivalen i august, og det kom jeg. Det var dejligt igen at kunne hænge ud med vennerne, og gå rundt på den lille festivalplads, og opleve en masse fede bands, og blive inspireret. De sidste 4 måneder af 2017 har ikke været så musikalske, men til gengæld har de været kulturpolitiske.

Der har været mange musikalske højdepunkter i år…

Det var året hvor Ed Harcourt gav den længste, og nok bedste koncert jeg nogensinde har oplevet med ham. Han var i et strålende humør, og beviste sine multimusikalske evner til fulde. Under ét af mine favoritnumre (‘Until Tomorrow Then‘) hoppede han ned fra scenen, og gik rundt blandt publikum og sang, da han får øje på mig i mængden og kommer hen og krammer mig, alt imens han synger videre. Det var et stort øjeblik. Efter koncerten blev jeg inviteret backstage, og efter en lille øl og en snak om alt muligt, tog jeg mig endelig mod til at få taget en selfie med den mand jeg ifølge Spotify, har lyttet allermest til i år (og det er ikke første år det ser sådan ud).
Ed Harcourt

I april tog jeg spontant til Timber Timbre inde på Bremen, og gik bestemt ikke skuffet hjem.
2017-04-14 21.18.34

Årets SPOT Festival bød bl.a. på en meget meget smuk koncert med Teitur og Nico Muhly.
Teitur og Nico Muhly – et lille klip
Teitur og Nico Muhly

Ugen efter SPOT, var jeg vidne til Bisse’s store triumf i et udsolgt Store Vega. Og hvilken én!
Bisse

I august blev jeg meget bjergtaget af den plade jeg nok er endt med at lytte allermest til i 2017, og som selvfølgelig ville have kandideret til at være én af årets bedste plader, hvis jeg havde nået at lytte lige så meget til alle de andre sikkert gode plader der er derude.
2017-08-18 18.34.44

Jeg håber jeg kan komme på Heartland Festival i 2018, og opleve dem live.

Og så var der Sigur Rós, der spillede taget af Forum i oktober:
Sigur Rós

Ifølge Spotify, ser mit musikalske digitale 2017 sådan her ud:
spotify

Lad os håbe på et endnu vildere 2018, hvor jeg får skrevet endnu mere på bloggen her, får lyttet til endnu mere musik (også nyt musik), og får taget på endnu flere musikalske eventyr. I første omgang kan i sætte kryds i kalenderen d. 2. marts, hvor vi igen præsenterer god musik på Kulturstationen Vanløse. Stay tuned for mere info.

Rigtig godt nytår!