årtiets plader…eller…

det er blevet tid til at se tilbage på….de sidste 10 år. i aften går vi ind i et nyt årti, og det er slet slet ikke til at forstå hvor det seneste årti er blevet af!

2019 var året hvor bloggen her fyldte 10, og i den anledning har jeg (Rikke) gravet 10 årslister frem fra december 2009 – december 2018. det har været en vældig tur ned ad memory lane…

det er blevet til i alt 1256 numre og 84 timer og 18 minutters musik. lækkert ikk? tjek det hele ud (minus de par bands der ikke findes på spotify) her, imens du kan gå med mig på min tur ned ad memory lane:

2009

blaavinyl.wordpress.com blev en realitet i januar. det var året hvor jeg måtte sige farvel til studenterhuset i kolding, som jeg siden 2007 havde været med til at styre. jeg arrangerede min anden koncert med turboweekend, og stod for sidste gang i spidsen for de studerendes fælles studiestart festival. det var også året, hvor jeg for alvor følte at jeg flyttede hjemmefra. jeg hev mine teltpæle op med roden, og rykkede fra kolding til københavn. til dags dato stadig den allerbedste beslutning jeg har taget i mit liv. det var et intenst år, hvor jeg både blev færdig med min bachelor, flyttede til den store by, hvor jeg nåede at bo hele 2 forskellige steder på bare 2 måneder, og måtte slutte året af med at bo i en kuffert hos mine forældre. oveni blev jeg agent for mit første band (twins twins), hjalp lidt til med merchandise for mouritz/hørslev, og hjalp til ved nye rødder festivalen i huset kbh (dengang huset i magstræde), og oplevede bl.a. sam amidon og nico muhly på københavns vildeste intim-scene oppe under loftet i huset. jeg glemmer aldrig hvordan nico muhly hev og sled i strengene på flyglet, og fik det til at lyde som en drøm.

 1. Hymns From Nineveh – Uncomplicated Chrismassongs
 2. Mouritz/Hørslev Projektet – Blik, Bang Bang
 3. Slaraffenland – We’re On Your Side
 4. Bodebrixen – WhatsinsideWhatsoutside
 5. The Liberty Balance – The Liberty Balance
 6. CODY – Songs
 7. Factory45 – Would You Take Off The Things That You Like The Best
 8. Turboweekend – Ghost of A Chance
 9. Twins Twins – Until Dawn
 10. Oh No Ono – Eggs
 1. Loney, Dear – Dear John
 2. Múm –  Sing A-Long To Songs You Don’t Know
 3. The Whitest Boy Alive – Rules
 4. The Antlers – Hospice
 5. Grizzly Bear – Veckatimest
 6. M. Ward – Hold Time
 7. Isbells – Isbells
 8. Camera Obscura – My Maudlin Career
 9. Bowerbirds – Upper Air
 10. The Clientele – Bonfires On The Heath

2010

startede godt ud med at jeg fik en fast base på vesterbro. hjalp til endnu engang til nye rødder, hvor islandske hjaltalín var absolut højdepunkt. det var også året hvor jeg udvidede min agent-rider til hele 4 bands (twins twins, 1 2 3 4, forest & crispian, og hymns from nineveh), og mistede dem alle igen, da twins twins og 1 2 3 4 gik i opløsning, og jeg til sidst stoppede på det agency jeg var hos. det var også året hvor jeg omorganiserede pladeselskabet rumraket’s webordre lager imens efterklang turnerede usa tyndt. og året hvor jeg for første gang var på spot festival som brancherepræsentant. jeg havde endda 3 kasketter på, da jeg udover at repræsentere bloggen her, også repræsenterede twins twins som spillede på festivalen (og 2 uger efter gik i opløsning), og stod bag hele logistikken og planlægningen af dup’s to scener inde i ridehuset. blaavinyl.wordpress.com blev til blaavinyl.dk med et helt nyt design (det vi stadig har). jeg sluttede året af med at få fast base på nørrebro, og her bor jeg stadig. og nååårh ja, så var det også året hvor jeg startede som frivillig på stengade…pyyyh.

 1. Murder – Gospel of Man
 2. Treefight For Sunlight – A Collection of Vibrations for Your Skull
 3. Alcoholic Faith Mission – Let This Be The Last Night We Care
 4. Efterklang – Magic Chairs
 5. Mechanical Bird – Daughter of The Wind
 6. Figurines – Figurines
 7. Thee Attacks – That’s Mister Attack To You
 8. 4 Guys From The Future – Under The New Morning Sun
 1. The Bear That Wasn’t – And So It Is Morning Dew
 2. The Tallest Man On Earth – The Wild Hunt
 3. Hjaltalín – Terminal
 4. Deerhunter – Halcyon Digest
 5. She & Him – Volume Two
 6. Sam Amidon – I See The Sign
 7. The Drums – The Drums
 8. Ed Harcourt – Lustre

2011

i 2011 udvidede jeg rækken af kasketter på stengade, da jeg gik fra at være afvikler og koordinator for afviklerne, til også at begynde at booke koncerter og blev en del af bestyrelsen. vi startede ud med de første poetry in mono arrangementer, og alcoholic faith mission spillede en brag af en koncert på stengade, som jeg pga. propper i ørerne, ikke kunne opleve til fulde. jeg havde de mærkeligste vikartjanser. prøvede at deltage i mit første og eneste plug-in møde på DR. jeg bookede ulige numre’s første headliner show (de spillede dog hele to koncerter til deres release på huset måneden før), som gik totalt udsolgt. slog min skulder af led til en fest, og var sygemeldt resten af året.

 1. Ulige Numre – Ulige Numre EP
 2. Alcoholic Faith Mission – Ask Me This
 3. Dirty Beaches – Badlands
 4. The Antlers – Burst Apart
 5. Larsen & Furious Jane – Dolly
 6. Hymns From Nineveh – Hymns From Nineveh
 7. The New Spring – The New Spring
 8. Kurt Vile – Smoke Ring for My Halo
 9. Hunch Bettors – Splash-Dancing Kids EP
 10. Loney Dear – Hall Music

2012

var året hvor én af mine største bookingønsker gik i opfyldelse, og larsen and furious jane spillede den fineste koncert på stengade. det blev også året hvor vinnie who slog vejen forbi det lille spillested med et udsolgt show, og året hvor jeg opdagede asbjørn og selvfølgelig også sørgede for at han og soffie viemose spillede til det 10. poetry in mono arrangement. jeg bookede også mac demarco, som spillede sit første show (udsolgt) i danmark. han blev interviewet af lucia odoom inden dørene åbnede, og jeg havde aftalt med ham at jeg skulle hente ham backstage, men da hun ankom, måtte vi lede i hele huset før vi fandt ham oppe i koncertsalen, hvor han sad i mørket med sin computer, for der var åbenbart bedre wi-fi der. det var en god dag. og nåårh ja, så startede jeg alligevel på en kandidat, og kom ind på CBS.

 1. Asbjørn – Sunken Ships
 2. Jacob Bellens – The Daisy Age
 3. Jetsi Kain – EP
 4. The Eclectic Moniker – The Eclectic Moniker
 5. Christian Hjelm – Før Vi Blev Lette
 6. Islets of Dust – People and Birds
 7. Snake & Jet’s Amazing Bullit Band – Stuff That Rotates
 8. The New Spring – Secret Amour
 9. Efterklang – Piramida
 10. Teitur – Four Songs
 1. Purity Ring  – Shrines
 2. Young Magic – Melt
 3. Cat Power – Sun
 4. Lower Dens – Nootropics
 5. Grizzly Bear – Shields
 6. Mac DeMarco – Rock and Roll Night Club
 7. Chris Cohen – Overgrown Path
 8. Beach House – Bloom
 9. Grimes – Visions
 10. Patrick Watson – Adventures In Your Own Backyard

2013

mit allermest produktive år på stengade med over 20 koncerter på programmet. særligt ducktails i forbindelse med et frost arrangement, blaue blume’s første koncert i københavn (som opvarmning til the besnard lakes), beach fossils, og dent may står stadig skarpt i hukommelsen. selvom jeg selvfølgelig er stolt af dem allesammen. dent may var lidt sjov, for bandet skulle hentes inde på hovedbanen, og da vi så ankom til stengade, ville de gerne have at jeg tog dem med ud og finde noget at spise. og da vi var på nørrebro, hvilket kunne så ikke være mere oplagt end en durum?! så selvfølgelig skulle vi det, og så gik vi hjem til mig og spiste i min stue, inden vi skulle tilbage på stengade og arbejde. 2013 var også året hvor jeg var med stengadebaren på roskilde. og året hvor jeg gav en stor hjælpende hånd til urban street art festivalen – galore. det var nogle sindsygt hårde dage, men samtidig en fed oplevelse der sluttede af med efterfest til den lyse morgen, hvor vi selvfølgelig skulle åbne champagneflasker med sabel. og så var jeg også i skole-praktik på den sorte diamant, og lærte bl.a. at der klappes på mærkelige tidspunkter i løbet af sådanne klassiske koncerter. det var fedt.

 1. Mouritz/Hørslev – Allermindst Dig Selv
 2. Nanome – Everything That Moves
 3. Mechanical Bird – Bitter Herbs
 4. Jomi Massage – Primitives
 5. 4 Guys From The Future – Adagio
 6. Trentemøller – Lost
 7. Ice Cream Cathedral – The Drowsy Kingdom
 8. Lars and The Hands of Light – Baby We Could Die Tomorrow
 9. Ocean View – Ocean.Puke.Future
 10. The Kissaway Trail – Breach
 1. Son Lux – Lanterns
 2. Villagers – Awayland
 3. Sigur Rós – Kveikur
 4. Ducktails – The Flower Lane
 5. Ed Harcourt – Back Into The Woods
 6. Beach Fossils – Clash The Truth
 7. Braids – Flourish//Perish
 8. Jackson Scott – Melbourne

2014

startede året ud med et brag i form af en koncert med son lux på stengade. mødte fine glinvad og nåede at booke hende hele to gange det år + en enkelt gang mere året efter (til et blaa vinyl arrangement i vanløse), inden hun og simon og simon i hendes band, fik en pladekontrakt, og blev til det vi i dag kender som CHINAH. 4 guys from the future kiggede bl.a. også forbi, og asbjørn fik endnu engang fornøjelsen af at stå på scenen på stengade. og så jeg oplevede den bedste koncert med sohn på store vega. det blev iøvrigt mit første år ud af hele 5 i lytteudvalget til uhørt festival.

 1. Blaue Blume – Beau & Lorette
 2. Schultz and Forever – Broadcast Dynamics
 3. Ice Cream Cathedral – Sudden Anatomy
 4. Chorus Grant – Space
 5. Asbjørn – Pseudo Visions ch. 1 og 2
 1. Sohn – Tremors
 2. Future Islands – Singles
 3. Timber Timbre – Hot Dreams
 4. tUnE-yArDs – Nikki Nack
 5. Sisyphus – Sisyphus

2015

skulle vise sig at være mit sidste år på stengade. desværre. men jeg holdt bookingfanen højt lige til det sidste, og havde bl.a. yung, shy shy shy, waldo & marsha (for anden gang), jessica pratt, og pede b forbi. og nåårh ja, så spillede GENTS også deres allerførste koncert på stengade. destroyer væltede pumpehuset, og så gik resten af året ellers med at skrive mit speciale færdigt….eller forsøge på det.

 1. Purity Ring – Another Eternity
 2. Destroyer – Poison Season
 3. Son Lux – Bones
 4. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
 5. Blaue Blume – Syzygy
 6. Björk – Vulnicura

2016

året startede ud med den sørgelige nyhed om bowie’s død, og den lokale pladebutik blev herefter mit faste hænge ud sted næsten hver fredag. mit speciale blev langt om længe afleveret og forsvaret. jeg fik rimelig hurtigt efter et rigtig fedt job på et større koncertbureau, hvilket desværre ikke varede så længe pga. omstruktureringer. efterklang blev til liima, og arrangerede sammen med frost festival den fineste form for release på deres plade på hotel astoria. jeg solgte lidt merchandise for jacob bellens i store vega, og arrangerede en koncert med børns på amager bio oveni roskilde festival. explosions in the sky blæste taget af pumpehuset, og byhaven ved pumpehuset var sommerens hotteste sted. backstage blev afviklet på musik i lejet. 3 meget travle og begivenhedsrige dage. minor victories rockede en vis del ud af bukserne i pumpehuset, og jeg blev politisk aktiv for første gang i mit liv.

 1. Minor Victories – Minor Victories
 2. Explosions In The Sky – The Wilderness
 3. David Bowie – Blackstar
 4. Ed Harcourt – Furnaces
 5. Radiohead – A Moon Shaped Pool
 6. Liima – ii
 7. Bisse – Højlandet
 8. Choir of Young Believers – Grasque
 9. CHINAH – Once The Lights Are On
 10. Nico Muhly & Teitur – Confessions

2017

hehe. det er tydeligt at 2017 i DEN grad gik med politik og kommunalvalg, for der blev tydeligvis ikke fokuseret særlig meget på musik lige det år at dømme ud fra min album topliste. og så alligevel…det var i hvert fald året hvor jeg oplevede den allerbedste koncert (ud af 5) nogensinde med Ed Harcourt, og også langt om længe fik taget en selfie med ham. det var også året hvor jeg var med til at arrangere og afvikle music days i det splinternye odeon i odense. fantastisk weekend og min første (og indtil videre eneste) gaffa awards. sønderjylland fik også fint besøg, da jeg i 3-4 måneder var projektleder på musik og teater højskolen i toftlund. jeg bagte også kage til jan sneums hyggelige søndagsarrangementer på stengade, og så oplevede jeg at forum godt kan rumme en god lydoplevelse, når bare det er sigur rós der står på scenen. og så arbejdede jeg backstage på roskilde festival…eller dvs. jeg nåede 1 vagt, før jeg måtte lægge mig syg resten af sommeren. men jeg nåede da lige at sørge for at en debuterende solo-artist blev sendt godt afsted til sin koncert.

 1. Grizzly Bear – Painted Ruins

2018

året hvor jeg for første gang kom forbi den smukke festival, heartland på sydfyn. her så jeg bl.a. grizzly bear for første gang siden 2012. rendte ind i ed droste mere end 1 gang i løbet af et døgn. roskilde festival og backstage-tjansen blev genoptaget. speaker bite me spillede for fulde gardiner på hotel cecil, og bisse gav den hele armen på dramaturgien på betty nansen teatret.

 1. Speaker Bite Me – Future Plans
 2. The Malpractice – Slur
 3. Bisse – Tanmaurk
 4. Ed Harcourt – Beyond The End
 5. Kira Skov – The Echo of You
 6. Cat Power – Wanderer
 7. Marianne Faithfull – Negative Capability
 8. Schultz & Forever – Grand Guignol
 9. Lydmor – I Told You I’d Tell Them Our Story
 10. 4 Guys From The Future – Headspace

pyha…sikke 10 år det har været. der er vist ikke noget at sige til at de har fløjet afsted 🙂

pladesamlingen – a

Som jeg skrev i sidste indlæg her på bloggen, ville jeg gå igang med at lytte min lidt over 300 plader store pladesamlingen igennem fra 1-Å, og status er her næsten 2 måneder senere, at jeg er nået igennem de første 28, og jeg er stadig ikke kommet igennem B-sektionen. Indtil videre har rejsen budt på følgende dejlige plader i tal og A-sektionen: 

 • 4 Guys From The Future – Under The New Morning Sun
 • 4 Guys From The Future – Adagio
 • 4 Guys From The Future – Headspace
 • Abba – Super Trouper
 • Ryan Adams – Heartbreaker
 • Ryan Adams – Gold
 • Ryan Adams & The Cardinals – Easy Tiger 
 • Ryan Adams – Ashes & Fire
 • Akron/Family – Love Is Simple
 • Alcoholic Faith Mission – Let This Be The Last Night We Care
 • Animal Collective – Merriweather Post Pavilion
 • The Antlers – Hospice
 • Attrap – Happitalism
 • Asbjørn – Pseudo Visions – ch. 1

Alle dejlige genlyt og ture ned ad memory lane. Er du klar over hvor mange fine fine sange 4 Guys From The Future har skrevet? Nej? Så se at komme igang 🙂 

Abba pladen ryger som regel kun på til nytårsaften, så det var lidt specielt at høre den i oktober. Det er en plade jeg har arvet fra mine forældre, så de har sikkert festet mangt og meget til den plade i deres ungdom.

Når det kommer til Ryan Adams, må jeg ærligt indrømme, at de plader der ryger oftest på herhjemme med ham, er de to første; Heartbreaker og Gold, som også er de bedste han har lavet hvis du spørger mig.

Akron/Family var et rigtig sjovt genlyt. Jeg har erhvervet pladen engang i 00’erne efter at have oplevet bandet til en fantastisk koncert på gode gamle Pitstop i Kolding. Det er samtidig også blandt samlingens smukkeste covers, som kan blive ved med at fascinere mig i alt sin enkelthed. Derudover beskriver bandet selv pladen meget rammende og underholdende: “Chaos, rock action, tribal bongobanging, sentimental sing-alongs, and pop gems galore. A cast of thousands live and breed inside…

Alcoholic Faith Mission vækkede en masse gode minder fra min første tid i København. Elsker den plade!

Animal Collective minder mig altid om dengang jeg spontant tog til koncert med dem med en veninde i Amager Bio for 10 år siden. Som I kan læse jer frem til, så var det desværre ikke en koncert der rent lydmæssigt stod stærkt, men det er tilgengæld stadig en koncert der står stærkt i min hukommelse. Det er iøvrigt også et band der er kommet længere ind under min hud siden 2009 🙂

Hospice med The Antlers er én af de bedste efterårsplader jeg ved. Den er så trist og smuk på én og samme gang, og sætter altid gang i en tankestrøm eller to, og passer bare perfekt til en grå og våd efterårsdag – på den gode måde.

Attrap er Jonas Petersen fra Hymns From Nineveh’s gamle band. Det er en plade der har lige så mange år på bagen som bloggen her (10 styks), og det bæger lydbilledet faktisk meget klart præg af. Det er lidt skægt når en plade på den måde kan være en form for tidslomme.

Pseudo Visions ch. 1 er den eneste jeg ejer med Asbjørn, og det er sgu en fin lille popperle, som man ikke kan sidde stille til.