spot optakt – rebecca lou

Rebecca Lou

Nu er der kun 1 dag til SPOT Festival bliver skudt igang, og har vi sagt vi glæder os? 🙂
For at fejre at der nu er så kort tid til, har vi sat tre af medlemmerne i Rebecca Lou stævne, og bedt dem om at dele nogle af deres yndlingsnumre med os, og fortælle os hvor meget de glæder sig til at spille på SPOT. Så læn dig tilbage, tag dine rock-høretelefoner på, og lad dig forføre:

Rebecca
Sheer Mag – ‘Need To feel your love’

Jeg skal bare høre det her nummer hele sommeren, kysse på min kæreste og drøne rundt i Nordvest på knallert.

Rebecca
Motorsav – ‘Asfalten Bløder’

Melodisk K-Town punkere når det er allerbedst. Elsker Motorsavs farverige glam univers og hele deres æstetik omkring sig. De skriver sgu bare pisse gode punk rock sange og med den gode melodi i front…! Glæder mig for vildt til at opleve dem på Roskilde Festival til midnatsfest på Gloria og danse mig selv helt væk i musikken.

August
Turnstile – ‘Generator’

Super unik fusionering af hardcore punk og alternativ rock. Bandet mestrer sine virkemidler og formår at være totalt kompromisløse i deres højenergiske og vredesfyldte udtryk, mens numrene alligevel er propfyldt med små gaver i form af stærke hooks, fede melodier og sjove effekter.

Joachim
Shame – ‘One Rizla

“Yellow teeth fit the sleeping bags / not too good at school but I ain’t bad / I’d rather be fucked than sad / and that’s a start”
Shame udgav deres debutplade tidligere på året, og den er meget tæt på perfekt. Det her er popsinglen derfra, og den er bare vanvittigt godt skruet sammen. Det er ret brutalt og ret smukt, ret umiddelbart og ret reflekteret, ret smadret og ret raffineret – altsammen på samme tid. Og så er det sindssygt catchy. Det er ret misundelsesværdigt!

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Vi stræber efter at give publikum en fed og intens oplevelse med masser af rock og smadder. Vi er klar på at maxe helt ud og svede for jer !

Hvad glæder i jer selv til på SPOT?
SPOT Festival er bare altid en pisse hyggeligt og sjov oplevelse og vi elsker allesammen Århus. Dejlig musik, gode venner og den er efterhånden blevet startskudet på sommeren og festival sæsonen. Vi spillede også sidste år til UHØRT og Wonderwhy showcase, men i år er bare ekstra speciel da det er vores først optræden som en del af det officielle line up.

spot optakt – spot+

SPOTplus-logo

Til de af jer der enten er branche-delegeret, eller har investeret i en SPOT+ billet, kommer her en lille guide over hvilke paneldebatter/keynotes vi gerne vil anbefale. Vi kan hilse jer at sige at det har været rigtig svært at vælge, da programmet for SPOT+ i år er særlig stærkt og meget bredt. Vi kan i hvert fald allerede nu afsløre, at vi kommer til at gå glip af noget musik fordi vi er alt for nysgerrige. Nogle af dem når vi nok kun dele af, eller slet ikke, fordi de enten ligger oveni hinanden, eller fordi der er noget musik vi bare ikke kan gå glip af, men det er jo charmen ved SPOT Festival. Men først vil vi lige bringe et lille interview med Jesper Mardahl fra Promus, som står bag hele programmet i samarbejde med en masse aktører fra musikbranchen:

Jesper Mardahl

Hvordan opstod SPOT+ ?
Der har altid været en form for konference eller seminarer på SPOT i de sidste 20 år. Da Promus startede i 2010, begyndte vi at samarbejde med festivalen om mindre seminarer og netværksaktiviteter – især med fokus på sync og branding. Det udviklede sig, og derfor gik vi mere ”formelt” sammen og fra 2015 kørte vi så for første gang SPOT+-konceptet med konferencer, seminarer og netværksaktiviteter over to dage i sit eget område kun for branche. Af øvrige partnere i SPOT+ er MXD også en vigtig aktør.

Idéen er jo at skabe en stærk B-2-B-platform for udveksling af viden og netværk mellem den danske og internationale musikbranche.

Hvad er Promus’ rolle ift. SPOT+ ?
Udover at være med-initiativtager, er det vores rolle at producere, arrangere og koordinere programmet for SPOT+

Det gør vi i tæt sammenspil med en række brancheaktører – her især MXD og Musikforlæggerne. Endvidere laver vi også et ”open-call” for eksterne aktører, der kan byde ind med aktiviteter, og her er der i år bidrag fra bl.a. Dansk Live , Volume og Limelight.

I år er der godt 25 arrangementer under SPOT+ over de to dage.

Er der noget bestemt tema på årets SPOT+ ? Eller har det været båret af de forskellige bidragsydere?
Som udgangspunkt prøver vi selvfølgelig at afspejle behov og tendenser i branchen, men vores ”claim to fame” er nok vores faste netværks- og seminar-aktiviteter som eks. Meet The Music Supervisors, Let’s Talk Sync, Let’s Talk Data og Let’s Talk Brands & Bands. Desuden forsøger vi hvert år, at holde de forskellige tematikker indenfor en fast blok. D.v.s. når vi taler om sync, så er det over et sammengængende seminar med flere undertemaer. Så undergår vi for meget spredning og vi kan målrette det mere specifikt til vores gæster.

Og så har vi oplevet langt flere bud fra eksterne bidragsydere, som har givet en række nye spændende emner – eks. Let’s Talk Networking, Let’s Talk Equality, Musikpodcasten, Let’s Talk Radio, Musikjournalistik og Nordic Music Export.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til på SPOT+?
I al beskedenhed, så syntes jeg at vi har fået en flot program i år som jeg selvfølgelig håber så mange som muligt vil benytte sig af. At gå til seminarer og netværksmøder er jo lidt et ”Kinderæg” – der er både noget viden, der formidles og der skabes mulighed for nye netværk med både danske og internationale aktører- altså de berømte ”hele tre ting”.

Hvis jeg skal anbefale et par seminarer, så vil jeg foreslå alle ”Let’s Talk-sessions”, der spænder vidt, men kommer godt omkring. Endvidere tror jeg, at “Nordic Music Export and the Role of The Manager” bliver meget interessant, og ikke mindst ”Dissectiing The Digital Dollar” med altid underholdende Chris Cooke ved roret. Sidstnævnte er et meget komplekst emne, men det bliver underholdende formidlet – og så starter det først kl. 11:00 om lørdagen.

Hvad glæder du dig selv til på SPOT festival?
Jamen, her må jeg så helt skamfuldt reklamere for vores Music Cities Showcase, som vi afholder sammen med vores ”søster-byer”, Hamburg og Bergen. Her præsenterer vi tre nye spændende navne fra hver by; Athletic Progression fra Aarhus, Ilgen-Nur fra Hamburg og 9 Grader Nord fra Bergen – og det hele kan opleves på HeadQuarters, lørdag d. 12. maj fra kl 20:00.

Guiden
Fredag er klart det mest intense program med keynotes, paneldebatter og lign. fra 10:00-17:00 nærmest uden pauser. Man kan enten vælge at starte ud med De Nye Arrangører, som er en paneldebat arrangeret af Dansk Live, hvor man udover at kunne møde fem “nye arrangører” fra Aarhus Volume, det turkise telt, Back To Future Sounds, Honeyland Palace, og STRØM, også får mulighed for at debattere nutidens og fremtidens vilkår for nye arrangører i den danske musikbranche. Eller også kan man gå ind og høre Scott Cohen fra The Orchard, tale om hvordan man fikser musikbranchen. En keynote undertegnede glæder sig rigtig meget til. Efter hans keynote kan man blive hængende i Room 12 og følge op på den med Jakob Sørensen fra The Bank, og Sidsel Nørgaard-Larsen fra Sony Music Entertainment. Jesper Bay fra Music Matters er moderator. Kl. 12 kan man gå over i Room 4 og få afmystificeret begrebet networking, med Steffen Blashke fra CBS, Cecilie Maria Nielsen, Kristian Riis fra NordicLA, Gitte Wetterstein fra Sony Music Denmark. Kl. 13 præsenterer Volume i samarbejde med Promus og SPOT+ en omgang Amplify med titlen: Let’s Talk Bands & Brands, her kan man møde Nick Bridge fra Girls Are Awesome, Chloé Bernhardsson fra Dr. Martens, og Philip Wedgwood fra Royal Beer, og blive klogere på hvordan store virksomheder i stigende grad samarbejder med musikere fra den alternative scene, og hvad det er de er på udkig efter når de er på udkig efter nye samarbejder, og sidst men ikke mindst hvordan man som musiker kan samarbejde med brands uden at gå på kompromis med sin integritet. Inden denne spændende snak slutter, går Malle Kaas fra Women In Live Music.eu (WILM) på podiet i Room 12, hvor hun vil fortælle lidt om den nystartede forening for alle de kvinder i musikbranchen, som ikke står på selve scenen. Man kan blive hængende i lokalet og høre om PRS Foundation’s Keychange, som er en ny international kampagne, som går ud på at få de større festivaler til at deltage i arbejdet om at få ligestilling på festivalplakaten, så der præsenteres 50/50 mænd og kvinder når vi når 2022. Det bliver Francine Gorman fra PRS Foundation, som kommer og fortæller om det. Kan man ikke få nok at af snakke ligestilling i musikbranchen, kan man blive hængende i Room 12 til Let’s Talk Equality, arrangeret af 3rd Tsunami i samarbejde med Promus og SPOT+. Her kan man møde Ali Sufi fra Mellemfingamuzik, Esben Marcher fra Dansk Live, Anna Brink fra Live Nation, Stefan Gejsing fra Roskilde Festival, Jesper Frydenlund fra 3rd Tsunami, Theis Petersen fra Grøn Koncert, Anne Sofie Jeremiassen fra ArtPeople, og Rikke Andersen fra Fermaten. Og så blev det vist også tid til at skulle ud og høre noget musik.
Spot+fredag

Lørdagens program starter allerede 09:55, så man skal nok holde lidt igen med fredagsøllen. I hvert fald kan man gå ind i Room 11 kl. 09:55, og deltage i SPOT+’s femte version af Let’s Talk Sync, som i år er præsenteret i samarbejde med NARIP (National Association of Record Industry Professionals). Dette arrangement varer helt indtil kl. 13:15, så man skal ikke gå herind hvis man også vil med til nogle af de andre SPOT+ seminarer. For kl. 10 starter f.eks. paneldebatten om musikpodcastens udvikling, udbytte og udfordringer, med gode folk som Casper Bach-Hegstrup fra P6, Jakob Trolle fra SOLO Podcast, og Benedikte Granvig fra Selvskrevet Podcast. Eller også hvis man ikke lige kom op til kl. 10, så kan man kl. 10:30 starte ud med at høre hvordan man arbejder med musikere i streamingtjenesternes verden. Her kan man møde Stefan Cristopher Petersen fra Phlake Mansion, Jakob Sørensen fra The Bank, Lydmor, og Esben Marcher fra Dansk Live. Frilands v. Claus Vittus, inviterer os kl. 11:15 ind i Room 3, hvor Lucia Odoom fra Politiken, Eik Frederiksen fra Sony, og Simon Sandfeld fra Stars, tager en snak med de store udfordringer der pt. er i mediebranchen, og hvordan det ændrer på musikjournalistikken. Man kan blive hængende i Room 3 (man kan faktisk bare blive hængende der resten af dagen), og kl. 12:15 høre hvor vigtig managerens rolle efterhånden er blevet når det kommer til at udvikle international karriere. Her kan man møde Rasmus Damsholt fra ATC Management, Stefan Cristopher Petersen fra Phlake Mansion, Karen Norbakk fra Mandelbaum Management, Kristian Riffo fra Nivy, og moderator Christian Taagehøj fra Camp Paven Management. Kl. 13:15 kan man høre om et rigtig vigtigt og rigtig spændende område indenfor livebranchen, nemlig det såkaldte Secondary Ticketing, da det er et stigende problem i flere lande, at folk bliver snydt med falske billetter til overpris, eller blot billetter der sælges til overpris. Her kan man møde Karolina Hansen fra Beatbox, Poul Martin Bonde fra Smukfest, Claus Visbye fra Horsens & Friends, og Jakob Lund fra Ticketmaster. Kl. 14:15 kan man møde Jan Sneum, Kristoffer Rom fra Tambourhinoceros og Nordic Waves, Sofie Trolde, Andreas Westmark, Lis Rom Andersen fra Aalborg Kommune, og Jens Ole Amstrup fra Det Musiske Hus, når de tager en snak om hvorvidt der er en ny bølge nordjyske artister på vej i musikbranchen, ligesom der var for 10 og 20 år siden med bands som Figurines, Junior Senior, Oh No Ono, og mange flere. Vi slutter dagens seminarprogram i yderområderne, hvor der sættes fokus på hvordan man kan arbejde systematisk med at skabe musikalsk vækst derude, og hvilke udfordringer der skal overkommes. Her kan man møde Jens Ole Amstrup fra det Musiske Hus, Stig Sylvest Hansen Thy Music Collective, Asger Degett Holmsted fra Nordbooking, og Emil Sørensen fra Volume og Lydkanten.
Spot+ Lørdag

spot optakt – den store blaavinyl guide til SPOT

Spot18_blaastoreguide

Der er nu kun 1 uge til SPOT Festival starter, og i den forbindelse har vi traditionen tro lavet en blaavinyl-guide til hele festivalen (SPOT+ arrangementerne kommer i et andet indlæg). Guiden vil også være at finde på vores instagram-konto på selve dagene under festivalen.

Bloggen her er først at finde på festivalen fredag og lørdag, men derfor skal i da ikke snydes for hvad vi synes i skal tjekke ud onsdag og torsdag. For som noget nyt, starter festivalen allerede så småt om onsdagen omkring SPOT Royal scenen nede ved åen lige ved Magasin, og hvis man er i Aarhus den onsdag, kan man passende kigge forbi når Pernille Rosendahl skyder festivalen igang skarpt efterfulgt af seje Iris Gold. Lidt senere kan man gå over i Magasin og opleve Inglev&Simonsen X Kajsa Vala og JÆRV.

Torsdag starter vores guide lidt senere til Smash!Bang!Pow! + Soundvenue’s pre-party på Radar. En fest der var meget meget populær sidste år, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en plads indenfor. Alternativt kan du gå over på Remisen på Godsbanen og se HUN SOLO. Senere spiller Mames Babegenush op til dans i den Rå Hal på Godsbanen, og kort tid efter går Childrenn på nede på Train (hvis man er til det mere rockede). Man kan fint slutte aftenen af på Tape i selskab med Less Win, medmindre man altså fester med Smash!Bang!Pow! og Soundvenue på Radar.
SPOTguideonstors

Fredag går festivalen for alvor igang, og nu er det med at holde tungen lige munden, for som SPOT-veteran (det er min 15. SPOT festival i træk), ved man kun alt for godt, at det er umuligt at nå at se alle de koncerter man planlægger at se. Dels fordi man møder en masse mennesker – velkendte ansigter, som nye – når man bevæger sig rundt på festivalen, og dels fordi at nogle af koncerterne ligger oveni hinanden, eller også kan det være svært at nå ned til Voxhall hvis man lige har set en koncert i Rytmisk sal f.eks. Men jeg har nu alligevel alle årene lavet mine egne dagsplaner, og planlagt over evne da man let mister overblikket og tidsfornemmelsen.

Anyways, tilbage til fredagen på SPOT, for hvis man allerede er på festivalen kl. 15:00, kan man passende tage forbi Salling’s Rooftop, hvor PDH og Train har slået pjalterne sammen til et dayparty med et spændende musikprogram, som man kan tjekke ud her. Midt i det hele går seje Ida Kudo på på Katapultscenen på Godsbanen kl. 16:15, som en del af ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) og Excite Music’s program på SPOT den fredag. Er man mere til den melankolske side, kan man gå over i Musikhusets store sal kl. 16:30, og se Kira Skov. Kl. 17:00 får man endnu en chance for at opleve Inglev&Simonsen X Kajsa Vala og JÆRV, hvis man ikke greb den onsdag, så spiller de igen på den Åbne Scene ved Godsbanen denne dag. Og bagefter kan man passende gå over og være med til at skyde Limbo Collective’s SPOT program igang sammen med John.Mesh, og få svar på hvad han er for én. Herefter er der evt. tid til en hurtig bid mad, imens man bevæger sig enten op mod Store Sal i Musikhuset for at se Bisse kl. 19:30 (her forestiller jeg mig at det er en god idé at komme i god tid for at sikre sig en plads), eller over til Bora Bora for at se Marie-Louise Munck, som for første gang i lang lang tid giver lyd fra sig. Hun går også på kl. 19:30, og er en del af DUP’s (Danske Uafhængige Pladeselskaber) SPOT program, som traditionen tro kører over både fredag og lørdag. Kl. 20:00 kan man bevæge sig ned mod Godsbanen igen, hvor Rebecca Lou giver den gas på den åbne scene, og derfra videre over til Voxhall hvor Moody spiller kl. 20:30. Tid til en lille puster igen, og tid til enten at bevæge sig op til Store Sal i Musikhuset, hvor Fribytterdrømme inviterer os ind i deres psykedeliske univers kl. 21:20, eller hvis man er til det mere elektroniske, kan man gå ned på Radar og opleve Astrid Sonnes beatløse elektroniske musik kl. 21:30. Præcis time senere går Felines på ovre på DUP’s scene i Bora Bora, og direkte derfra kan man, hvis man har et blødende pophjerte som undertegnede, gå over til Store Sal og se Saveus kl. 23:00 (denne kunne også snildt gå hen og være en publikumsmagnet, så kom i god tid). Virgin Suicide fylder Scandinavian Congress Center (SCC Left) med deres blide poptoner fra kl. 23:30. Vi slutter fredagens heftige program i den mere rockede ende med Roxy Jules på DUP’s scene i Bora Bora kl. 00:00. Se hele programmet her:
FREDAGSPOT

Hvis man gik og troede fredagens program var vildt, så tro om igen…lørdag er endnu vildere! Vi lægger lørdag ud med noget af et dilemma nede ved åen, for UHØRT’s Dayparty på The Merchant Room, hvor de har navne som bl.a. Motorique, Alexander Oscar, Elo, Iris Gold, Sundays, Sherpa på programmet, starter på samme tid, som Who Killed Bambi og Asbjørn henne på SPOT Royal scenen. Men der er en løsning, for hvis man død og pine gerne vil opleve Motorique som spiller først, kan man heldigvis se dem senere et andet sted på festivalen, og så nuppe Who Killed Bambi og Asbjørn istedet kl. 13:00. Og så tænkte man lige at den var løst, men så dukker næste dilemma op, for The Orchard starter deres dayparty på Sway (imellem SPOT Royal Scenen og The Merchant Room) kl. 14:00 med navne som Luster og Ida Kudo (begge navne man heldigvis også har chance for at opleve to gange i løbet af festivalen), men det kan hurtigt blive til et par ture eller tre langs åen den eftermiddag. Inden turen igen går tilbage til festivalspladsen, hvor Drew skal tjekkes ud på Aarhus Volume scenen kl. 15:30. På samme tid på taget af Lynfabrikken holder Over & Aude dayparty med navne som PALA, Eirene, og Favor. Er man til det lidt mere stille og rolige, kan man gå over til Bora Bora kl. 16:15 og se Ida Wenøe og Nick Doneff, inden man igen skruer op for tempoet og går ned og ser GENTS på SCC Right. Og så er det vist tid til en bid mad og en pause inden det intense program igen fortsætter kl. 18:10 enten ved A-Huset, hvor Boundaries spiller, eller hvis man gik glip af Motorique tidligere på dagen, nu kan se dem på Aarhus Volume. Kl. 19:00 skruer Jada op for det en soulet popmusik med kant på Voxhall, en koncert jeg kunne forestille mig der kommer mange til, så kom i god tid. En anden ting man skal komme i god tid til, er kl. 19:15 hvor arrangementet Naked – A singer and a piano har inviteret Sarah Mariegaard (Soleima), Simon Olsen (BAEST), Kjartan Arngrim (Folkeklubben) og Jenny Rossander (Lydmor) ind i Rytmisk sal, hvor de hver især skærer deres sange helt ind til benet og serverer dem i en rå udgave kun tilsat tonerne fra et klaver. Et arrangement der plejer at være ganske populært, og vi derfor her på bloggen aldrig har nået ind til før, men måske i år skulle være en first? Kl. 19:30 har man enten mulighed for at opleve John.Mesh endnu engang (eller for første gang hvis ikke man nåede det fredag) på Aarhus Volume scenen. Eller kan man gå hen på Bora Bora og opleve IKI bruge deres stemmer som instrumenter på måder som du ikke har oplevet på den måde før, et interessant musikalsk input som kan anbefales på det varmeste. Eller Eller man kan gå ned til Royal Trailer og opleve Royalties’ og Musikparlamentets GENKLANG arrangement, hvor de har inviteret Ida Kudo og Roxy Jules til at fortolke hinandens musik, og tage en snak om genre, ligheder og forskelle. Et rigtig spændende arrangement, men samtidig også et kritisk tidspunkt i lørdagens dilemmafyldte SPOT program med hele tre meget interessante ting på én gang. Hvis man ikke har fået oplevet Iris Gold hverken onsdag eller tidligere på dagen, har man endnu engang chancen kl. 20:20, når hun og bandet sætter ild i SCC Right. Kl. 20:45 kan man, hvis man ikke nåede det tidligere på dagen, opleve Luster på den Åbne Scene på Godsbanen til Oppenheimer Præsenterer, inden man enten starter lørdagsfesten på Radar til STRØM’s Festaften kl. 21:00, eller går op på Bora Bora og ser ONBC, også kl. 21:00. Virgin Suicide kan enten opleves endnu engang, eller for første gang når de spiller på Aarhus Volume scenen kl. 22:10, og det samme med Drew kl. 22:45 på Atlas. Har poppen sat sig fast i dansebenene, kan man danse fra Atlas til Voxhall og fyre den af med Asbjørn kl. 23:30 (kom i god tid, han er på hjemmebane, og sidst han spillede på SPOT var der kø for at komme ind). Når man ikke ind til Asbjørn, kan man gå over og se Yune i A-huset kl. 23:30, inden man runder lørdagens program af i SCC sammen med Mike Sheridan kl. 23:50 på SCC Right, og Nelson Can på SCC Left kl. 00:45. Og så blev det vist også tid til fri leg, hvor man kan gå en tur ud i byen og se om man kan finde en SPOT efterfest. Der er f.eks. SPOT Final Party på Orkkennokken.
LØRDAGSPOT

Har du også mistet overblikket over alle de programmer i programmet eller Dayparties, som SPOT’s partnere har været med til at sætte op? Så fortvivl ej, du får listen over dem jeg har anbefalet her:
PDH Music og Train’s Dayparty på Salling’s Rooftop
Lydhavnen Presents: Crunchy Frog live at Tapetown
Excite Music og ORA’s SPOT program
Limbo Collective’s scene
DUP’s SPOT program

UHØRT Dayparty
The Orchard Dayparty
Over & Aude Dayparty på Lynfabrikken
Oppenheimer Præsenterer
Festaften X STRØM på Radar
SPOT Final Party

spot optakt – luster

© Andreas Haubjerg
© Andreas Haubjerg

De af os der har fulgt godt med i den danske musikscene de seneste 10 års tid, vil kunne genkende ansigtet herover, for Jacob Haubjerg har bl.a. været bassist i Bodebrixen, Hymns From Nineveh, My Heart The Brave, Ufornia, Sleep Party People, Masasolo, Palace Winter, Savage Rose, og mange flere. Men nu har han byttet bassen ud med sangskriverkasketten, og er trådt frem på scenen med sit band Luster, som udgav debutpladen for lidt over en måned siden, og nu skal de spille både på SPOT og Roskilde Festival. Rimelig godt gået! Vi har taget en snak med Jacob Haubjerg om det at “springe ud” med sit eget projekt, og om bassen er kommet helt i baggrunden i processen:

Jeg hørte et sted at Luster har været 3 år undervejs. Har du altid vidst at du en dag ville være den der stod forrest på scenen og styrede sangskrivningen?
Ja, det er rigtigt. Både ja og nej, jeg havde et band i gymnasiet hvor jeg var det styrende medlem der skrev sangene, men så begyndte folk at spørge om jeg ville spille med dem som bassist og på det tidspunkt var jeg interesseret i alt jeg kunne komme i nærheden af at spille. Så bassen blev mit hovedinstrument – og jeg dyrkede det at dygtiggøre mig ret intenst nogle år. Det forlod mig dog aldrig, det at skriv sange.
Efter mit band i gymnasiet stoppede jeg bare med at færdiggøre tingene og lod dem ligge i skuffen. Men nu synes jeg, jeg havde noget at sige som ikke rigtig fandtes herhjemme.

Hvordan er det at stå i front?
Det føles meget naturligt, jeg tænker ikke så meget over det når vi spiller.

Du nævnte i et interview at du har fået en masse hjælp fra ”de andre”, kan du uddybe hvem disse andre er? Og hvad du f.eks. har fået hjælp til?
Der er utrolig mange der har hjulpet, direkte og indirekte.
Der er jo hele holdet bag, drengene i bandet som alle har været med i processen fra start – med lytning af demoer, spillet på pladen mm. og særligt Brian Batz (Sleep Party People) der har produceret den med mig og mixet pladen.
Jonas H. Petersen (Hymns From Nineveh) har checket mine tekster igennem fra tid til anden, der er han også eminent.
Så har fået hjælp fra alle mulige fronter, mest af alt mine venner og dem jeg ellers arbejder med.
Derudover synes jeg, jeg har fået noget med fra næsten alle de artister jeg har arbejdet med som musiker.

Når du skriver dine sange, skriver du dem så ud fra bassen? Eller er det andre instrumenter der er i centrum?
Det er meget forskelligt hvordan en sang opstår, jeg tror den eneste sang der er kommet ud af en jam på bassen er en sang der hedder “If Only You Knew”.
Mest af alt har jeg siddet med en trommemaskine og min Juno106 og så er starten til sangene opstået der. Jeg tror dog, at jeg ubevidst laver plads i mine arrangementer til bassen, den er i hvert fald utrolig aktiv på nærmest hele pladen, haha.
Det er hvad der sker når jeg bare leger, noget jeg/vi gør på hele pladen egentlig.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Vi kommer til at spille næsten hele pladen så det bliver én af de første gange vi spiller så lang tid – det gør det hele lidt sjovere at have mere tid til at kunne arbejde mere med dynamik i et set.
Det giver folk muligheden for at kunne dykke lidt mere ind i musikken. Og så ser vi selv meget frem til koncerten!

Hvad glæder i jer selv til på SPOT?
Vi glæder os til at spille et Dayparty på SWAY tidligere på dagen (lørdag kl 16.00) hos The Orchard (red. The Orchard Dayparty på Sway). En god opvarmning til koncerten om aftenen (Åbne Scene, kl 20.45) (red. I forbindelse med Oppenheimer Præsenterer).