interview med supertanker

I dag er der kun 4 dage tilbage til forårets blaavinyl præsenterer… og i den anledning har vi stillet Johann Kolstrup fra Supertanker nogle spørgsmål. Vi håber vi ses på fredag på Kulturstationen Vanløse. Tjek eventet ud her.

© Jeppe Kolstrup
© Jeppe Kolstrup

Hvorfor al’ den musik?
Det handler alene om en dyb iboende tro; troen på at vi har brug for musikken bl.a. som et underliggende element i fællesskabsfølelsen i vores liv. Jeg oplever, at musikken rammer os stærkest når vi deler den. Det kan være i glædens øjeblikke eller på et sårbart sted i livet. Jeg tror på, at min musik kan give folk en oplevelse af et “vi”, ikke et “mig mig mig” . “Vi’et” gennemsyrer alt hvad jeg laver, fra sangskrivningen, indspilning til koncerter på højskoler eller mødet med mit publikum i Festival Danmark. Jeg tror inderst inde på, at det er fællesskabet omkring musikken, der gør den levende og meningsfuld for os. Derfor ofrer jeg alle mine vågne timer i studiet, til koncert sammen med mit publikum eller på landevejen sammen med min nære kammerater.

Hvordan arbejder du med musikken?
Jeg søger de elementer som føles rigtige når jeg arbejder med musikken og forkaster de som viser sig, at være bevidstløse reproduktioner og popfloskler eller andet stads. På den måde finder jeg sangens sande jeg, eller udtryk om du vil. En af de mest centrale erkendelser jeg har gjort mig, igennem mine mere end tyve år som sangskriver er, at jeg ikke er sangens hersker men dens tjener. Jeg står med viskestykket over armen og lytter til sangens ønsker. Det var så’en det mere overordnede. De mere saftige detaljer om, hvordan musikken kommer til verden er min egen lille hemmelighed.

Hvad kommer der ud af arbejdet?
Jeg synes, at der med Supertanker er skabt et friskt bud på, hvor dansk populærmusik kunne være på vej hen. Melodier og lyrik er rodfæstet i 60 års vestlig musiktradition, med en lille flirt til hiphoppens beats og en skelen til højskolesangbogen. Der har helt fra starten af det her projekt ulmet et oprør i mig, som har medført en ambition for Supertanker. Jeg vil lave musik der hæver det lyriske niveau i dansk populærmusik. Det er målet, at skabe et act der både i sangskrivningen og live taler til det brede danske publikum i øjenhøjde og ikke kun til laveste fællesnævner. Musik der kræver lidt mere af lytteren, men som samtidig giver lytteren så meget mere igen.

Og med de ord, kan vi roligt sige, at der er meget at glæde sig til på fredag. Vi glæder os i hvert fald! 🙂

blaavinyl præsenterer