spot optakt: childrenn

childrenn

Vi fortsætter vores SPOT Optakt i det mere mørke og rockede hjørne. Jeg satte forleden forsangeren, Jakob Brixen stævne på en café på Nørrebro, hvor vi fik os en lille snak omkring musikken og om hvordan, det tungt rockende band, opstod. Her får du lige lidt musik til at læse interviewet på:

Hvordan og hvornår opstod Childrenn?
Det er et godt spørgsmål. Childrenn opstod i starten af 2015. Manoj og Jakob Krogh Jørgensen har kendt hinanden i rigtig mange år, da de begge kommer fra sønderjylland, og havde snakket om at lave et band i mange år. Manoj og jeg havde mødt hinanden fordi vi et par gange var live-gæster hos bandet Ring Them Bells, og fandt hurtigt ud af at vi har en super kemi, og begyndte at snakke om vi skulle lave noget sammen. Jeg havde lige sat Mechanical Bird på pause, og spillede i Hymns From Nineveh. Så ringede Manoj og sagde at han havde fundet en trommeslager, en bassist, og manglede en forsanger, og så mødtes vi og jammede, og fik rimelig hurtigt nogle idéer. Mange af numrene er startet med at Manoj har sendt mig nogle guitarstykker, og så har jeg lavet tekster og sang til, hvilket har været rimelig udfordrende , fordi Manoj skriver på en helt anden måde, end jeg har været vandt til, så jeg har lige skulle tune mig ind på det. Det var i det hele store hele sådan vores plade blev skrevet.

I forhold til de andre medlemmer af gruppen (Manoj Ramdas (tidl. Raveonettes, The Good The Bad, Spektr m.fl., Jakob Krogh Jørgensen (Psyched Up Janis), og Johan Lei Gellett (The Good The Bad, Boat Man Love m.fl.)), så har din musikalske karriere indtil Childrenn opstod, været meget præget af den mere…hvad kan man kalde den…blide musik i Mechanical Bird, Hymns From Nineveh, og Kloster, så det er en helt anden side man oplever af dig i Childrenn…ja du har så at sige lagt banjoen på hylden for en stund ☺ har det været et behov du har haft længe?
Ja, det var en perfekt timing, da Childrenn opstod. Jeg indeholder begge sider rent musikalsk. Da jeg var teenager og spillede i et band, var det meget rock der prægede min hverdag. Det var de indadvendte aggressive følelser der blev dyrket. Da Manoj ringede, var jeg et sted i mit liv, hvor jeg havde lyst til at gå tilbage ad den vej, fordi jeg havde et behov for at finde en musikstil hvor jeg kunne dyrke noget mere mørkt. Det er som en gammel kærlighed der aldrig ruster. Og så var det en fed udfordring at spille med nogen man ikke kendte så godt i forvejen. Rent kreativt gjorde det meget for mig, at få mulighed for at dykke ned i det mere dystre univers. Jeg har savnet det der vilde.”

Hvad er dine inspirationskilder?
Musikalsk ift. Childrenn så har det været mørkt rock som f.eks. Swans, og kraut som Popol Vuh, heavy som Black Sabbath og sådan mere sådan noget stoner ting som Sleep eller Kyuss og også en del grunge. Men det der generelt inspirerer mig, er stemninger, både ydre stemninger, men også min indre stemninger, og litteratur som jeg er opslugt af. Hvis jeg finder på noget, eller Manoj finder på noget, så sætter det en stemning i mig, som jeg skriver ud fra. Det har været på et meget intuitivt plan indtil videre. På den kommende plade, har jeg været inspireret af lidt religiøst mystik, og kriminologi – serier om seriemordere og sådan, eller digte af Emily Dickinson f.eks..

Hvornår kan vi forvente ”den svære 2’er” fra Childrenn?
Planen er oktober hvor album nummer 2 kommer fra Childrenn. Vi glæder os rigtig meget til at dele det. Vi lavede det sidste år i oktober sammen med Randall Dunn (Sunn o))) og Earth producer), som var i Danmark og indspille med os. Det var en helt old school oplevelse hvor han fik lov til at styre processen, så det kom i en lidt anden retning, end vi havde regnet med. Han fik presset os nogle spændende steder hen.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Det bliver højt, og mørkt, og meget energisk.

Hvad glæder i jer selv til at se på SPOT?
Marching Church, Shiny Darkly, Yung, Lowly, Communions, The Warmongers, Luster og Nils Bech“.

spot optakt: blaavinyl’s spot guide 2017

blaavinyl SPOT guide 2017

I år er det undertegnedes 14. år i træk på SPOT Festival, og med så mange års SPOT-erfaring, ved man at det er umuligt at nå alt det man gerne vil se. Dels tager det tid at komme fra scene til scene, og dels ligger de dele af programmet man gerne vil se så stramt, at det er umuligt at nå det hele. Det har været lidt forskelligt fra år til år hvordan jeg har grebet det an. Sidste år var første gang nogensinde at jeg slet ikke lagde nogen planer pga. at jeg kun kunne være med på festivalen fra fredag sent, og så lørdag. Men ellers har jeg alle andre år lavet min egen tidsplan, som jeg har haft printet ud og medbragt. Nørd som jeg er. Det er sjældent jeg når bare halvdelen af det jeg har planlagt, fordi SPOT mindst lige så meget handler om at møde nye mennesker, og hænge ud med alle de rare folk man har mødt igennem årene. Men jeg kan godt lide at have en form for guide til hvad der kommer næste gang i programmet, som man godt kunne tænke sig at se, hvis man lige skulle have tabt tråden et øjeblik. Og ellers er det også bare sjovt at prøve at gå sammen med nogen man kender, og følge deres program lidt, man kunne jo blive overrasket.

I år har jeg valgt at lave en samlet guide til alle jer kære læsere, da det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i SPOT programmet, som lader til at blive større og større år for år. Derfor kommer der her en blaavinyl.dk guide:

Torsdag bliver mere og mere accepteret som en officiel del af SPOT programmet. Jeg har ellers kun været til SPOT 1 gang på en torsdag, men i år skal det prøves igen, for programmet er alt for sprødt til at lade være, og allerede denne aften bliver det svært at vælge det ene fra det andet…men så er der ligesom varmet op til resten af festivalen. Læs mere om de 2 pre-parties her og her.
SPOTTORSDAG

Fredag går SPOT for alvor igang, og det bærer den stramme tidsplan bestemt også præg af. Kun 2 gange i løbet af fredag bliver jeg hårdnakket nødt til at vælge den ene fra den anden, da de starter på samme tid. Limbo x SPOT har både et program fredag og lørdag, jeg har fremhævet deres fredagsprogram, da det klart er her der er flest navne jeg finder interessante, men lørdag kan jeg også fremhæve Slowes der spiller kl. 22:05. Crunchy Frog holder traditionen tro fredagsfest på Sway nede ved Aarhus å, og der plejer at være pænt proppet med dejlige mennesker og god musik, så hvis du mener der ikke er mere for dig i det officielle program omkring midnat, så hop ned forbi Sway og drik dig i hegnet med de sprøde frøer. Har du ikke fået nok, så kan du passende slutte fredag af med Silvester og Farveblind.
SPOTFREDAG

Lørdag kan man starte blidt ud med paneldebat om musik på recept, som er et ret så spændende emne. Har man for mange tømmermænd til at overskue det, så kan man enten vandre ned til å’en, snuppe en burger på vejen, og tjekke UHØRT’s dayparty ud på Fidel’s. Eller hvis man hellere vil være oppe i nærheden af de andre scener, kan man gå op på HeadQuarters og hænge ud til Wonderwhy & Friends dayparty, hvor bl.a. vores gode bloggervenner ovre på Regnsky står bag. Står man lidt senere op, og skinner solen, så er det meget anbefalelsesværdigt at hænge ud ved scenen imellem SCC og Musikhuset, hvor Aftenrutine holder dayparty. Og ellers kører det bare derudaf resten af dagen og aftenen med svære valg, og med garanti gode oplevelser uanset hvad jeg ender med at vælge.
SPOT LØRDAG

spot optakt: excelsior

Excelsior

Vi fortsætter vores SPOT optakt med Anja Tietze Lahrmann, som nogle af jer måske kender som forsanger i Ice Cream Cathedral, eller som det perfekte sidekick i ML Buch, og mange flere projekter og bands på kryds og tværs. Vi har været så heldig at fange hende her et par dag efter hendes debutkoncert på Stengade til Sneum Instituttet i søndags, til en snak om hendes nye soloprojekt Excelsior. Så sus ned i bunden af interviewet, tryk play og læs lidt om Excelsior:

Det er jo ikke nogen hemmelighed at man har kunne opleve dig rundt omkring i diverse bands, og især også i front i Ice Cream Cathedral, men det her er dit soloprojekt…hvordan opstod det?
Det at lave et soloprojekt havde jeg længe haft ambitioner om, også mens jeg var flittigt engageret i Ice Cream Cathedral. Men der skulle en fysisk luftforandring til, før projektet for alvor tog form, og det skete, da jeg udskiftede København med Sønderjylland for at starte studier i lyddesign. Der blev jeg konfronteret med en helt anden tilgang til lydskabelse og i kombination med de stillestående, provinsielle omgivelser fandt jeg tid, plads og rum til at nørkle i dybden og udforme de sange, som nu udgør Excelsior’s debut ‘Superimposed’.

Når man slår ordet Excelsior op på nettet, dukker der mange betydninger op. Hvad betyder det for dig? Og hvorfor lige netop det navn?
Ordet ”Excelsior” faldt jeg over i en digtsamling, hvor det blev brugt som udråbsord. Det sprang mig umiddelbart i øjnene visuelt, og da jeg slog ordet op på nettet, fandt jeg beskrivelsen ”ever upward”. Den tanke, at en bevægelse er ”ever upward”, altså en bevægelse, der aldrig ender, synes jeg var virkelig poetisk. Den passede med det samme på følelsen af at kaste sig ud i noget nyt uden at vide præcis, hvor det fører hen.

Hvad er fremtidsdrømmen for Excelsior?
Idéen og ambitionen er at skrive en masse ny musik i de kommende måneder og samtidig udvikle projektets live-setup. Excelsior er blevet et slags laboratorium, hvor formerne er plastiske og hele tiden under udvikling. Drømmen er derfor at holde fast i en åbenhed og en nysgerrighed efter konstant at søge afkrogene og uforudsigeligheden.

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved din koncert på SPOT?
SPOT koncerten bliver spektakulær i og med at Excelsior debuterer som band! Det bliver helt sikkert en koncert præget af nærvær, nerver og spænding samt et band, der tør sætte sig selv og musikken på spil.

Hvad glæder du dig selv til at se på SPOT?
Equis, Narcosatanicos, Hong Kong og Savage Rose ☺

spot optakt: gents

GENTS

SPOT Festival starter om præcis 2 uger, med en række pre-parties, og vi glæder os som altid helt vildt til at komme afsted og få skudt festivalsæsonen igang. Så vi har hevet fat i en god håndfuld SPOT aktuelle bands, som vi har lavet nogle små interviews med. Her er det første af slagsen med album-aktuelle GENTS, som også spiller til én af de mange pre-parties:

Hvordan og hvornår blev i dannet?
GENTS er udsprunget af mange lange nætter med cocktails, synthesizere, weltschmerz & konfetti. Est. Berlin 2013.

Der er en tematik på jeres nye plade med vand. Først og fremmest er i afbilledet på pladecoveret i en pool, og yderligere dukker der skvulpe lyde op på plade hist og pist. Hvad er det med jer og vand og pools? Ligger der noget dybere bag det? Eller?
Vand er liv. Det er fascinerende, at mennesker søger så meget ud i rummet samtidig med, at størstedelen af havet stadig er uudforsket. Mystisk og bjergtagende. Og dyrt hvis du putter det ned i en pool.

Vi bliver ved vandet…nummeret ’Bubble’ kommer snigende ind på én næsten uden man opdager det når man lytter pladen igennem, og pludselig vågner man op som lå man på en briks og fik massage (i ved, der er ofte sådan noget afslapningsmusik i baggrunden når man får massage, og nummeret her minder enormt meget om den slags musik), og før man ved af det, er vi gledet over i nummeret ’Trouble’. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på at ’Bubble’ er en form for lang intro til ’Trouble’. Jeg synes det er et interessant valg at have sådan en instrumental passage liggende for sig selv midt på pladen. Hvorfor har i valgt at dele det op?
Bubble‘ og ‘Trouble‘ hænger uden tvivl sammen. Vi håber, at folk vil lytte til dem i en helhed ligesom med resten af pladen. Men i et popsangsformat, føler vi at de står stærkest hver for sig.

Det er jo ingen hemmelighed at i har en ret markant 80’er lyd. Det var i hvert fald hvad der blæste undertegnede bagover til jeres allerførste koncert på Stengade for 2 år siden. Dengang synes jeg i ramte Joy Division on the spot, men efter at have lyttet pladen igennem et par gange efterhånden, dukker der endnu flere referencer op, såsom Superheroes og Whitney Houston (yes! Starten af ’Cold Eyes’), hvoraf førstenævnte dog ikke er et band fra 80’erne, men helt sikkert også er kraftigt inspireret af det årti. I er jo ikke engang født i 80’erne, så hvor stammer den store fascination af lyden og stilen?
Vi har altid haft en fascination af 80’ernes skamløse selvhøjtidelighed og Yuppie-dekadence. Men vi er ligeså fascineret af alt muligt andet. Da vi lavede About Time var vi f.eks. helt forelskede i Kylie Minogue, 90’er house og new-millenum-vibrationerne hos Safri Duo (og er det stadig).

Er der noget vi skal glæde os ekstra meget til ved jeres koncert på SPOT?
Vi spiller en masse af de nye sange og medbringer den spanske guitars svar på en iPhone 7.

Hvad glæder i jer selv til at se på SPOT?
Vi glæder os meget til aftenen på Soundvenue og smash!bang!pow!s aften på Radar. Ud over vores koncert er der jo kun søde og dygtige mennesker på programmet! Vi kan desværre ikke blive på festivalen, da vi har vores egen koncert i Pumpehuset d. 5. maj., men hvis man bliver, skal man helt klart tage ned på TAPE om fredagen og høre Boundaries.