Konkurrence! – Daughter @ Falconer Salen

Daughter

Om præcis 1 uge, fredag d. 7. oktober spiller indie folk bandet Daughter i Falconer Salen. I den forbindelse udlodder vi her på bloggen 2 styks billetter til koncerten.
Alt du skal gøre er at svare på følgende spørgsmål senest d. 6. oktober kl. 12, hvor vi trækker lod om vinderen af de to billetter;

Hvor mange medlemmer er der i bandet, og hvad er navnene på dem (fornavn + efternavn)?

Svaret + navnet sendes til blaavinyl(a)gmail.com. Vinderen får direkte svar.

I mellemtiden kan du tjekke undertegnedes favorit fra seneste album ud her;

heldige måne

Lucky Moon

Havde Poetry In Mono stadig kørt, så havde Lucky Moon uden tvivl været selvskrevet til plakaten, for i dag udkommer deres debut EP i mono, og selvfølgelig på lækker vinyl. Christian Hjelm og Sarah Hepburn (Kloster, Mechanical Bird m.fl.) har siden de mødte hinanden første gang vidst at de en dag ville kreere noget musikalsk, men først nu er det blevet en realitet. EP’en ‘Feed On The Night‘ blev indspillet live over 2 døgn, hvor de gik efter at forfølge det der føltes rigtigt.

Det må man sige har været en god strategi, for når man lytter til EP’en føles det som om at Hjelms og Hepburns stemmer er som skabt til hinanden i en smuk harmoni, og samtidig har EP’en denne her fantastiske autentiske 60’er vibe. Jeg kan ikke vente til at opleve musikken på vinyl. Tjek dem ud her:

Spillestedsloven

Den Danske Spillestedslov

Nu bliver det lidt kulturpolitisk her på bloggen. Det er også længe siden sidst. For snart et halvt år siden blev undertegnede færdig med min kandidat på Management of Creative Business Processes på CBS, hvor jeg havde skrevet et speciale om den såkaldte Spillestedslov. De fleste aner ikke hvad jeg taler om når jeg siger ordet ‘Spillestedslov’, og det er der også en god grund til, da der dels ikke er noget der direkte hedder en Spillestedslov, fordi det blot er 2 stykker af en paragraf under loven for rytmiske spillesteder, som hører ind under Musikloven (eftersigende verdens første af sin slags). Musikloven dækker udover de rytmiske spillesteder, også musikskoler og landsdelsorkestrene, og kan findes her.

Den såkaldte Spillestedslov blev, på baggrund af en masse undersøgelser i 1990erne, vedtaget i år 2000, og trådte i kraft pr. 1. januar 2001. Man var kommet frem til 2 støttemodeller som fungerede; honorarstøtte og regionale spillesteder. Det er 16 år siden loven blev vedtaget, og den er ikke blevet revideret siden, hvilket er vildt nok at tænke på, taget de store omvæltninger hele musikindustrien, såvel som resten af verden har været igennem i den mellemliggende tid. Jeg har derfor skrevet specialet med det formål at evaluere på dels hvad dens formål er og var, hvordan den i dag fungerer i praksis, og hvordan den evt. kan udvikles for at være bedre rustet til fremtiden.

Jeg valgte dog af forskellige årsager at mit speciale skulle være fortroligt, men da der har været en overvældende efterspørgsel på mine resultater, har jeg skrevet en rapport som blev offentliggjort for 2 uger siden. Du kan læse og downloade her.

Og nu vi er ved kulturpolitikken, så har Københavns Kommune desværre i denne uge for 3. gang i træk valgt at ignorere Pumpehuset i deres budgetforhandlinger for det kommende år. Det har resulteret i at det kære folk bag Pumpehuset bliver nødsaget til at lukke spillestedet pr. 31.12.2017, hvor de ikke længere har ret til at gøre brug af lejemålet som aftalen er med kommunen på nuværende tidspunkt. Det ville være en stor skam hvis det bliver virkelighed. Undertegnede har de seneste par år virkelig haft mange fede oplevelser i Pumpehusets Byhave, såvel som indenfor i selve Pumpehuset. Pumpehuset har virkelig med den nuværende model, fået fodfæste og dermed en central plads i det københavnske spillestedsmiljø. Skriv under her hvis du også synes det ville være et kæmpe tab for musikmiljøet, hvis Pumpehuset bliver nødt til at lukke.
Hvis du som jeg ikke synes at en underskrift er tilstrækkelig, er der arrangeret en demonstration mod lukningen d. 11. november. Tjek eventet ud her.