kadie elder

WidenRiftCover

De putter noget godt i kaffen i Aarhus, for de spytter elektroniske talenter ud på stribe. Et af dem er Kadie Elder, der for nylig har smidt deres første “rigtige” track op til fri download.

Nummeret hedder Widen Rift, og det er en stemingsfuld sag, der udfordrer registrene hos forsanger og hovedbagmand Anders Rask – falset, dybde og mellemleje – det hele lyder lige godt. De formår virkelig at dosere instrumenterne smagfuldt, og der er små smagfulde vokal-dubs de helt rigtige steder.

Musikken er som sagt lavet af Anders Rask i samarbejde med producerteamet Jonas Tranberg og Christian Vad, hvor førstnævnte også har haft en finger med i spillet i projekter som Asbjørn og Lydmor. Og det kan bestemt høres, at der er elementer indenfor samme kategori, der går igen hos Kadie Elder – der dog bestemt skiller sig ud. Live har han samlet sig et stærkt hold, der blandt andet har spillet med folk som Kirsten & Marie og Kites & Komets med flere.

Kadie Elder er et umiddelbart og behageligt elektro-poppet bekendtskab – og vi vender stærkt tilbage med mere fra gruppen, når deres ep står for døren i april.

Lyt til dem herunder – og følg dem her.

Kadie Elder – Widen Rift:
Widen Rift by Kadie Elder

de mærkelige ører

Asbjørn - still fra Strange Ears videoen

I august sidste år begyndte der at dukke nogle still-fotos op på Asbjørns Facebook. De forstillede Asbjørn omgivet af kameraer (se billedet nedenfor), og en masse andre spændende ting, der indikerede at han var ved at få lavet en musikvideo til singlen (og eftersigende den mest populære af hans sange) Strange Ears. Men der skulle gå hele 6 måneder før vi kunne få lov til at se resultatet.

Asbjørn på settet til videoen

Det er Thomas Dyrholm og Anders Morre, som tilsammen udgør video-kollektivet Powerclap, der har produceret videoen.
Jeg forelskede mig i deres æstetik fra første øjeblik, jeg så videoen til Schultz and Forever’s Falling. De fortæller nærværende og poetiske historier med deres billeder, og jeg var virkelig spændt på at se det udfoldes i en mere poppet ramme, som min, siger Asbjørn.

Hovedpersonen i fortællingen er kunstneren M.R. Mymy Iridescence Bark Morpho 1314, der drages af den usynlige kraft ind i David Byrne’s kunstværk ’Tight Spot’.
Hans bevægelser er som poesi, og han er alt hvad jeg håber at kunne være i min kunst. En muse, en påmindelse om at slippe kontrollen og stå ved sig selv. ’Strange Ears’ er en ode til fortabelsen i musikken. Det punkt hvor man stopper med at stille spørgsmål og lader sig lede af krop og smelter sammen med verden omkring. Ikke ulig den følelse jeg gerne vil opnå med mit band og publikum, når jeg spiller live, uddyber Asbjørn, som pt. er i studiet og indspille nyt materiale. Han tager dog et smut til Tyskland i starten af marts for at spille på et par festivaler, og kan også opleves et par gange i maj herhjemme i DK.

Det er en ære at have fået lov til – som én af de første her i Danmark – at vise jer videoen, som undertegnede har set igennem mindst et dusin gange, og ligesom Asbjørn, er jeg også helt betaget af Powerclap drengenes sans for æstetik og smukke billedmotiver. Se det sprøde resultat herunder:

frosten er over os

543103_521636354525002_1118030450_n

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at vi er store tilhængere af de koncerter, der kommer fra Frost Festivalen tilbagevendende program. Unikke lokationer med unikke kunstnere. Skæve indslag. Sjove idéer og tiltag. En forfriskende spiller på festival-scenen i DK.

Vi har taget os den frihed, at anbefale en række af dem, vi meget gerne vil ind og se under festivalen (i kronologisk rækkefølge):

Martin Ryum, den 19. februar, Copenhagen Piano
Uden Garanti-pladen fra 2004, der så vidt vi er bekendt, er den eneste soloplade Martin Ryum har lavet, står helt centralt hos os begge. Fremragende singer/songwriter-album med spændende lyrik der kredser om en ungdommelig og ubekymret reflektion, men også meget dybere lag, der seriøst lader en tænke over teksterne lang tid efter musikken er ebbet ud.

Til Frost står han klar med nogle fortolkninger af Inger Christensens poesi. Helt nedbarberet og helt nøgent. Noget der ganske sikkert vil stå godt til stedet, koncerten bliver afholdt. Lyt selv på demoerne på Ryums soundcloud.

Jacob Bellens (solo) + Schultz And Forever, den 20. februar, Copenhagen Piano
Hr. Bellens var på vores begges top 10 over årets bedste danske plader i 2012 med hans første solo udspil, Daisy Age. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at han uden tvivl er på vores must-see-liste på Frost festivalen. Jeg (Rikke) har altid fundet en fantastisk ro i Bellens sprøde stemme, og de gange jeg har oplevet ham live med Murder har det altid været en udsøgt fornøjelse.

På SPOT Festival sidste år, tog jeg på en lille udflugt ned til gården ved V58 lørdag eftermiddag for at støtte op om Music Management folkenes fine event. Jeg kendte de fleste bands i forvejen, men pludselig blev velkendthedens døsen afbrudt af denne her rene og klare sangstemme. Schultz and Forever var gået på scenen, og undertegnede var tryllebundet på stedet. Hans anden EP, Cèline, udkom i sidste uge og det har været en fornøjelse at blive mindet om hvad det præcis var der tryllebandt mig sådan en solbeskinnet forårslørdag i Århus.

Der er alt i alt lagt i ovnen til en fantastisk aften i selskab med to unikke herrer.

Ducktails (US) + Max Gaia, den 22. februar, Stengade
Jeg (Rikke) har selv haft en finger med i spillet omkring denne koncert, men derfor er det jo netop ikke forbudt at glæde sig og anbefale den videre. Ducktails er et sideprojekt for guitarist Matt Mondanile, som også spiller i Real Estate. Begge projekter byder på en tilbagelænet sommer-vibe, og jeg er blevet svært glad for Ducktails’ plade, The Flower Lane, som udkom tidligere på ugen. Det bliver rigtig spændende at opleve dem i Stengades alt for fede rammer!

Mariam the Believer + Cancer, den 28. februar, Koncertkirken
Wildbird & Peacedrum-medlemmet Mariam Wallentin sprang ud som solist i januar måned med albummet “Blood Donation”. Og det er en ganske stærkt samling sange, der ganske sikkert vil gøre sig rigtig godt live med sine rytmiske opbygning, vokale kvaliteter og energi. Har man set W&P, så vil man også vide, at de er et rigtig fornuftigt liveband – derfor også store forventninger hertil. Derudover er vi jo også begge ret nysgerrige omkring at få hørt Nikolaj Vonsild og Kristian Finne Kristensens nye projekt Cancer. Vi kan jo lide begge de herrer, så mon ikke at de kan diske op med noget ret interessant på Frost i Koncertkirken?

Speaker Bite Me + Broken Twin, den 1. marts, Koncertkirken
Mit (Rikkes) første møde med Speaker Bite Me ligger så langt tilbage at jeg ikke kan huske det helt præcist, men jeg oplevede dem i hvert fald live for første gang på Pitstop i Kolding tilbage i 2004. Senere det forår stiftede jeg bekendtskab med Signe Høirup Wille-Jørgensens soloprojekt, Jomi Massage, da hun i 2004 udgav pladen Aloud, og senere gav en koncert jeg sent glemmer på Pitstop. Det var samme forår både Rune og jeg stiftede bekendtskab med makkeren, Martin Ryum’s soloprojekt som er beskrevet nærmere ovenfor.
Jeg har siden oplevet Speaker Bite Me live et par gange og har været lige begejstret hver gang. Jeg må ærligt indrømme at den plade der har gjort størst indtryk, er deres seneste udspil fra 2007, Action Painting. Men selvom det langt fra er den plade det kommer til at handle om denne aften hvor de fremfører deres album fra år 2000, If love is missing it must be imposed, skal denne koncert stadig anbefales på det kraftigste.

Efter koncerten holder Speaker Bite Me iøvrigt efterfest lige rundt om hjørnet på Stengade i samarbejde med Frost og Poetry In Mono, hvor DJ Rafle fra det såkaldte gamle crew har taget turen hele vejen fra Skotland for at fyre op under dansegulvet.

Colin Stetson + Synd og Skam, den 1. marts, Jazzhouse
Både Colin Stetson og Synd og Skam er to virkelig spændende indslag til dette års Frost. Stetson er kendt fra Bon Iver, og hvis man har været vidne til Justin Vernon og co., så vil man også vide, at Stetson ved koncerterne også har fået stort frirum og spilletid live. De udsyrede jazz-soli og den legesyge tankegang der befinder sig i den mands hoved. Skingre ansatser, der nærmest blot består af ren luft, men også ganske varme klange og universer. Spændende fyr.

Synd og Skam står bare på min must-see-liste indenfor nær fremtid. Jeg har stadig min første koncert til gode, og mens deres Blafret Ør Af Kjoler er et virkelig spændende bekendtskab. Hør den selv her. Derudover spillede de på P6 Beat Rocks, hvor jeg desværre missede dem. Det er dog blevet foreviget med dette fremragende nummer – det er energi i sin pureste form.:

Hør i øvrigt vores favoritter på Spotify ud fra årets program: