mit efterårssoundtrack pt

instrumentalt musik kan noget helt særligt. jeg kan ikke rigtigt beskrive det, men det har i den grad været min redning i den seneste uge – hvor jeg ikke alene har kæmpet for 5. uge i træk med smerter i ryg og ben, men også har skulle kapere en vens pludselige og alt for tidlige død. 2020…året der bliver ved med at tage. men til gengæld har jeg fundet det perfekte soundtrack til mine meget mørke efterårsblues.

den danske violinist, søren stensby har begået en rigtig rigtig smuk ep, som udkom i marts i år. vi skulle have haft fornøjelsen af det i levende live på årets spot festival, men covid-19 ville os det anderledes, desværre. ‘into colouring spaces‘, som ep’en hedder, er på én gang drømmende og på en måde mediterende for tankemylderet, som vi alle indimellem oplever – og som undertegnede især har været igennem den seneste uge. den giver ro og håb. havde jeg haft et skylight i min lejlighed, kunne jeg bruge hele dagen på at se på skyerne drive forbi, og drømme mig væk til denne ep.

den anden del af soundtracket, indeholder min evige favorit, ed harcourt. han udgav i september endnu et instrumentalt album kaldet ‘monochrome to colour‘, og har i modsætningen til hans første instrumentale album fra 2018 – ‘beyond the end‘ – bygget lidt mere på lydbilledet. hvor ‘beyond the end‘ tog meget udgangspunkt i klaver og strygere, har harcourt her på ‘monochrome to colour‘ udvidet lydbilledet med både blæsere, effekter, og slagtøj på flere af numrene, hvilket bestemt ikke gør noget. da albummet dukkede op i mine ører i starten af ugen, var jeg lige ved at bryde grædende sammen i bussen, og blev nødt til at slukke for musikken et øjeblik, så mit mundbind ikke blev gennemblødt. det var så rammende en melankoli i forhold til mit humør, at det gik lige i hjertekulen, og det er sket gentagende gange siden. både med harcourt og stensby.

det har været en uge med savn, smerter, let til tårer og tankemylder, og her har stensby og harcourt været eminente kompagnoner i mine ører. tjek dem ud her, eller tag dine hørebøffer på og gå en aftentur: