Pladevenner

blaavinyl

For en lille måneds tid siden var Rune og jeg forbi Lydavisen og lave en lille podcast kaldet Pladevenner. Podcasten er en form for prototype i et forsøgsprojekt til et nyt musikpodcast som laves af Københavns Biblioteker og eMusik. Som forberedelse til optagelsen fik vi følgende opgaver:

Den andens yndlingsplade
En udfordring til den anden
Den plade, der binder jer sammen

Det endte med at være en meget sjov oplevelse som resulterede i en meget helstøbt musikalsk tour ud ad anekdoternes vej og for alvor understregede, hvorfor det er, Rune og jeg har denne blog – vi gør det gerne igen. Lyt til resultatet her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175443486″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

poetry in mono #18 i glimt

DJ Stærosaurus

Det var den rareste Poetry In Mono aften vi havde i lørdags. Den endte med fællessang over DJ-anlægget (se billedet ovenover) og folk jeg mødte i løbet af aftenen var meget glade og tilfredse. Både Feel Freeze og Goldie Chorus gav dejlige koncerter med kant, og DJ Stærosaurus aka Andreas og Laurids fra Stærosaurus + spontan gæstebesøg af Rasmus Poulsen fra You.You.You. sørgede for en fest på Retrograd efter koncerterne. Tjek aftenen ud i billeder her:

(Højreklik på billederne når i har klikket på dem, og klik på “åben i nyt vindue” hvis i vil kunne se dem ordentligt)

Poetry In Mono har ændret koncept i denne sæson som mange af jer sikkert har bemærket, og kommer fra nu af ikke til at foregå cirka hver måned som det har gjort hidtil. Det bliver derimod en klubaften som fremover dukker op når det giver mening. Jeg kan derfor endnu ikke løfte sløret for hvornår vi næste gang kommer til at arrangere én af vores hyggelige Poetry In Mono aftener. Men i kan være helt sikre på at hvis i følger os på Facebook, så vil i være de første til at få det at vide. Klik her.

gæsteindlæg – goldie chorus

Goldie Chorus

Vi fortsætter traditionen op til Poetry In Mono på lørdag, hvor Emil fra Goldie Chorus i denne omgang har skrevet et gæsteindlæg ud fra hvad han synes er spændende og lader sig inspirere af. Udover Goldie Chorus, har vi også Feel Freeze på plakaten og Andreas og Laurids fra Stærosaurus til at skabe noget stemning fra DJpulten før, imellem og efter koncerterne.
Klik her for mere information om arrangementet. Vi ses!

Det synes jeg er spændende og derfor lader jeg mig inspirere af det:

Jeg er igennem de sidste år blevet meget betaget af en “mentalitet” inden for popmusikken som i hvert fald for mig, har været ny og anderledes. En tilgang til det at skrive og udøve musik og at være band/kunstner. Noget som jeg synes skaber og har skabt en opblomstring i branchen og generelt i musik miljøet.
Denne mentalitet kan jeg bedst beskrive som en til tider ironisk/selvironisk tilgang til det at lave og udøve musik. Denne “ironiske” tilgang gennemsyrer ikke musikken og lyrikken, men er for mig blot et gimmick som river lytteren og kunsteren ud af de vante rammer.
I erkendelse af at være meget mere poppet end jeg gik og forstillede mig jeg var, har denne mentalitet/tilgang været vigtig i min proces omkring Goldie Chorus. Både fordi at poppen hurtig blev for ren og for lettilgængeligt, men også fordi at jeg hurtigt indså at jeg ofte gik død i skriveprocesen med ideen om at alt det jeg lavede, var lavet før.
Så min åbenbaring har kort fortalt handlet om at bruge poppen, klicheerne, give sig selv lov til at tage tingene langt ud, men også smadre og ødelægge dem, for så igen at vende tilbage og lade poppen være pop. Generelt bare et frisk pust til en scene som efter min mening længe har haft brug for at blive blæst igennem

Her er der nogle eksempler på kunstnere som for mig har bidraget med at gøre poppen spændende og nytænkende.

Father John Misty (live i Letterman):

Ariel Pink:

Connan Mockasin:

Mac DeMarco:

Tame Impala:

gæsteindlæg – feel freeze

Feel Freeze

På lørdag åbner vi dørene til den 18. Poetry In Mono i rækken (og den eneste denne sæson). Denne aften præsenterer vi Goldie Chorus og Feel Freeze. Andreas og Laurids fra Stærosaurus kommer og vender plader før, imellem og efter koncerterne, så der er mange grunde til at sætte et kæmpe kryds i kalenderen. Traditionen tro har vi fået de to bands til at lave et gæsteindlæg her til bloggen. Vi starter ud med Feel Freeze hvor Mathias og Else fra bandet har valgt 3 sange hver.
Læs mere om eventet og køb billetter her.

Vi har valgt at præsentere 3 sange hver, som vi synes er inspirerende, rørende og ikke mindst meget anbefalelsesværdige. Det var ikke noget vi aftalte, men alle anbefalinger pointerer væsentlige budskaber om det at være menneske, og at være det sammen med hinanden, som vi hver især synes er mega vigtige at huske. Here it goes…:

Else #1: Four Tet – “Angel Echoes”

Det her nummer er vildt fedt fordi det har en del modsætningsforhold i sig. Det har rigtig meget nerve samtidig med det er ret monotont og så er der fed balance mellem det analoge og elektroniske samt det industrielle og organiske. Den samplede vokal er smuk og klippet på en lækker måde og så er budskabet mega fedt; ‘There is love in you’. Det konkluderer ligesom det selvfølgelige. Der er kærlighed i alle og enhver.

Mathias #1: Lo-Fang – ”#88

Jeg blev præsenteret for det her nummer, da vi var på tour i Asien fornyligt, og siden har jeg hørt det 100 gange. Det får lov til at udvikle sig helt eventyrligt udenom popsangens traditionelle opbygning, men alligevel synes jeg virkelig, at det samtidigt er en enormt god popsang. Jeg kender ikke andet med Lo-Fang, men er virkelig blevet ramt af stemningen her, og også den sparsomme instrumentering, hvor hvert enkelt element er tydeligt, men samtidig originalt og mega flot arrangeret.

Else #2: M.I.A – “Born Free”

Det her er en rigtig fed musikvideo. Videoen er fuld af budskaber og provokation. Som f.eks. hvordan mennesker opfører sig overfor hinanden – skaber syndebukke, mobber, slår ihjel og laver krige fordi vi vil have tingene på vores egen måde og har svært ved at give plads når noget er anderledes end vores egen opfattelse. Ydermere er det tilhørende soundtrack super fedt og progressivt. Det rør noget i en. Det er lækkert at blive skubbet til, udfordret og provokeret – sådan helt derud hvor man synes det er for meget nogle gange. Ligesom at kigge på noget rigtig klamt og blive ved med at kigge. Det er lidt som at sige dét højt, vi alle tænker.

Mathias #2: Jónsi – ”Go Do

Nogle dage vågner jeg, og har svært ved at samle mig om at tage ud og gøre ting i verden. Så kan jeg sidde fast i en bobbel af social angst, angst for at vælge forkert eller gøre forkerte ting. Når det sker, så sætter jeg den her på med Jónsi. Den minder mig om, at jeg ikke skal være bange for konsekvenserne af noget, at rigtigt og forkert ikke findes, men at det i virkeligheden handler om bare at gøre, at turde være sig selv og stole på, at mavefornemmelsen rækker meget meget langt.

”We should always know that we can do anything”

Else #3: Joan As Police Woman – “Start Of My Heart

Det her et super fedt nummer. Det er helt barberet, helt nøgent og meget ærligt – lige på og direkte. Som når man lægger alle kortene på bordet, lader masken falde og siger: ‘Sorry, jeg begik en fejl’ eller ‘Jeg elsker dig fandme’ eller ‘Jeg er ked af det, trøst mig’. Musikken, vokalen og teksten får virkelig disse budskaber og følelser frem på fremragende vis. Ikke noget pis. Videoen er tilmed enkel og komplimenterer budskaberne ret fint.

Mathias #3: Stefan Holmberg –  “Killers Walk Among Us

Stefan Holmberg – Killers Walk Among Us from Francois Dube on Vimeo.

I februar i år skulle vi spille en koncert på KB18 med to svenske bands, som vores booker havde været med til at sætte op. Lidt tid inden koncerten ringede vores booker og fortalte, at bandet Killers Walk Among Us ikke ville komme alligevel, fordi deres forsanger havde taget sit eget liv. Selvom jeg hverken kendte ham eller bandet, berørte det mig ret meget og jeg så en række videoer om bandet og lyttede til deres musik. Min hensigt var og er ikke at dyrke det morbide eller sensationelle i det skete, men blot at dele de ord, som Stefan sagde i det sidste interview: ”Det er vigtigt at have et udtryk i livet, for dagene går og pludselig så er det slut. Det er vigtigt at have noget, som kommer fra hjertet og at få sagt nogle ting om hvordan man ser på verden.” Det mindede mig om hvor skrøbelige vi er, og hvor vigtigt det er, at vi passer på hinanden og får sagt ting til hinanden, inden det er for sent.

asbjørn – konkurrence

Asbjørn - By Anna Jarmolowicz

Vi har trofast fulgt Asbjørn her på bloggen siden undertegnede tilfældigvis “faldt over ham” en tømmermændssøndag tilbage i 2011. Siden da har han udgivet sit debutalbum Sunken Ships i 2012 og turneret Tyskland tyndt. Hele 2014 har han brugt på at indspille, filme og udgive hele 2 kapitler/EPer af hans kommende album Pseudo Visions, som udkommer i begyndelsen af 2015.

Her er seneste single:

I anledningen af Asbjørns første koncert i København i laaaaaaaang tid, har vi her på bloggen fået lov til at lave en konkurrence hvor vi skal finde 2 heldige vindere af følgende pakke:
1 x Sunken Ships (CD) + 1 x Pseudo Visions Chapter One (10″ limited edition vinyl) + 2 billetter til koncerten på Stengade d. 7. november. Vinderne vil få overrakt deres præmier af Asbjørn selv efter koncerten.

Alt du skal gøre er at svare på følgende spørgsmål inden d. 7. november kl. 10:
Hvor mange singler / videoer har Asbjørn udgivet i år?

Send dit svar til blaavinyl(a)gmail.com. Vinderne får direkte besked.